Skiepytis, iki užkimimo aiškina daktarai. Kokia nesąmonė šalyje, kuri garbina Pilėnus, paminklus Margiriui stato. Šimtai tūkstančių lietuvių apsivynioję visada budinčia balta drobule traukia kapinių link. Skanduodami paskui feisbuko karuose užgrūdintą išminties mylėtoją: „Mes renkamės teisę mirti laisvi!“

Italijoje trečia diena be žalio paso nei į futbolą, nei restoraną, nei į darbą. Piktybiškai nepasiskiepijęs iš namų net nosies iškišti nebegali, ir papūsk premjerui Draghi į užpakalį.

Vakar Lietuvoj mirė 28. Pasiskiepijo 1 167. Dvigubai mažiau nei susirgo. Dėl piktybiškai nesiskiepijančių uždarinėjamos ligoninės sunkiomis ligomis sergantiems žmonėms. Ne dėl lovų stygiaus, ponai. Nebėr kaip operuoti. Visi reanimatologai išėjo į nusprendusiųjų mirti laisvais, bet paskutinę akimirką persigalvojusių antivakserių gelbėjimo frontą.

R. Valatka
Skiepytis, iki užkimimo aiškina daktarai. Kokia nesąmonė šalyje, kuri garbina Pilėnus, paminklus Margiriui stato. Šimtai tūkstančių lietuvių apsivynioję visada budinčia balta drobule traukia kapinių link. Skanduodami paskui feisbuko karuose užgrūdintą išminties mylėtoją: „Mes renkamės teisę mirti laisvi!“

Lietuva ne Italija. Šimonytė – ne koks drakula Draghi. Seimas ir Vyriausybė aplink tautinius covidiotus tūpčioja labiau nei jauni tėvai – apie kiaulyte susirgusį vaiką.

Vakseriuk, gal tau testą už darbdavio pinigus? Mano mažute Vakseryte, gal tau 100 eurų iš pasiskiepijusių žmonių kišenės? Šimtas per mažai? Tai mamytė Monika jau galvoja apie 200. Kalėdų proga, žinote. O gal kavytės į lovą? Tai aišku, kad ligonlapį apmokėsim.

Prezidentas: su antivakseriais reik broliautis. Broliaujasi žmogus. Palmiros horoskopas Nausėdai: geras ženklas – atstumti Miliūtę, blogas – atstumti antivakserį. Ypač pasaulio pasubiny.

Gerosiomis samarietėmis tapusios sociologės akademiškai dūsauja nausėdiniu ritmu: tuos žmones žiniasklaida pavaizdavo blogiečiais. Jie įsižeidė. Nekalti jie – pati mačiau eidama Vingio parku pro Giboną, Paleckį ir Celofaną. Bloga žiniasklaida, labai bloga.

Italija yra ne ta šalis, į kurią reiktų lygiuotis. Italas savo artimą myli taip pat, kaip pats save. Senamadiškai. Lietuvis modernistas. Savo artimo nekenčia taip pat, kaip pats savęs. Truputį kas, deginam pilį. Kad galėtume mirti laisvi. Kuo greičiau, tuo geriau.

Valdžia turi uždrausti gydytojams kalbėti apie skiepų naudą. Tai pažeidžia nesiskiepijusių teisę numirti laisviems. Akivaizdu, kad draudimai, visa ta baudžiava nesuveikė. Perlenkta lazda. Lietuva turi eiti kitu keliu, nei Italija, Prancūzija ar Kanada.

Laikas į Konstituciją įrašyti Pilėnų liepsnose užgimusią lietuvio teisę numirti laisvam. Margiris, o ne užingridai tebus mums už vadovą.

„Kodėl aš dabar turiu mokėti už tai, kad vienas nesiskiepija, susirgo, gula ligoninę ir dabar jį reikia gydyti?“, TV laidoje renegatiškai klausia statybų šulas Dargis.

Todėl, kad mes esam paskutiniai Europos Pilėnai, pone D. Tautos didvyris, nepaisant kryžiuočių kunigų paistalų apie savižudybę kaip blogį, štai jau 150 metų yra suicidas kunigaikštis. Aureolė vado, kuris nemokėjo ginti savo žmonių ir pilies, todėl nusprendė išsižudyti, kaip magnetas. Traukia. Išsižudymas įaugęs į lietuvio kraują.

Nugalėtojo dvasia – ne mums. Mums geriau pabėgimas, išsižudymas ir permanentinis zyzimas, kaip aš, vargšas, prastai gyvenu, niekas pinigų man, tokiam geram, neduoda. Tam pritardamos visos buvusios valdžios, įskaitant dabartinę, politika laiko tūpčiojimą aplink zyzlą ir tinginį.

R. Valatka
Nugalėtojo dvasia – ne mums. Mums geriau pabėgimas, išsižudymas ir permanentinis zyzimas, kaip aš, vargšas, prastai gyvenu, niekas pinigų man, tokiam geram, neduoda. Tam pritardamos visos buvusios valdžios, įskaitant dabartinę, politika laiko tūpčiojimą aplink zyzlą ir tinginį.

Ponas Andriulis teisus. Tas rūpestis mažutėliais gerokai per toli nuėjo. Nebesustabdysi upės bėgimo. Ką atsako premjerė, kai verslininkai šalyje, kur 212 000 žmonių nedirba iš principo, maldauja leisti įsivežti bent 70 000 ukrainiečių, kad nesustotų fabrikai? Nenutiktų kaip Anglijoje, kur net C.Ronaldo nebegauna degalų savo auto.

Mokėkit padorią algą, ir žmonės dirbs, sako premjerė. O už ką mokėti, jei jis nieko dirbti nemoka? Už tai, kad atvilks savo subinę ir pasakys, kad jam per sunku už pusantro tūkstančio šitaip arti, jis geriau mirs laisvas?

Jei jau konservatorė kaip iš Marxo natų, kas dėsis, kai valdys ta, kuri viską darys kitaip? Bet ir puspriemonės, kai ką nors uždraudi, o kitą dieną leidi draudimą sufeilinti, paseno.

Todėl leiskim vaikų darželiuose dirbti auklėtojoms su atvira tuberkulioze. Kodėl ribojamos tuberkulioze sergančių žmonių teisės? Leiskim virėjoms kepti blynus ir susirgus salmonelioze. Žiniuoniams, šamanams, burtininkėms ir šiaip maksimaliečiams leiskim gydyti žmonės. Kokie diplomai, licencijos? Tai – Lukašenkos diktatūra, šv. laisvės uzurpacija.

Nustokim tyčiotis iš girtuoklių teisės vairuoti golfus, vilkikus, traukinius ir ypač mokyklinius autobusus palaisvėjus iki trijų ar Maslionkos lygio promilių. Vairuotojai nori mirti laisvi, o konservatorių diktatūra grūda į areštines, apdeda šiurpesnėm baudom nei Lukašenka net Mildažytę.

Leiskim rūkyti kavinėse, mokyklose ir ligoninėse. Kodėl ribojamos rūkalių teisės greičiau numarinti kitus laisvais? Kodėl žmonės turi šalti ir persišaldyti prie baro durų? Kodėl po dešimtos vakaro negali triukšmauti namuose? Kas apgins vakarėlių rengėjų butuose teises?

Leiskim kunigams pedofilams dirbti vaikų stovyklose ir mokyklose. Mirti jie gal ir nenori, bet tikrai nori būti laisvi ir patenkinti. Leiskim valdininkams ir gražuliams imti ir duoti kyšius. Jei antivakseris Ą. galėjo būti Seimo Biudžeto ir fianansų komiteto pirmininku, o jų globėjas N. yra valstybės prezidentas, kodėl sunkiomis psichinėmis ligomis sergantys pacientai negali būti generolais, policininkais ir VSD slaptaisiais agentais?

Jei siausti, tai siaučiam. Kitaip tikrai mirsim nelaisvi.

„Turime suprasti, kad mes negalime gyventi vieni kitų sąskaita. Šiandien dauguma sergančių ir gulinčių ligoninėse yra neskiepyti žmonės, jiems skiriami didžiuliai gydymo kaštai, vien dėl to, kad jiems taip atrodo“, postringavo toliau Dargis.

Kokias paikystes šneka pramonininkas, o jam pritaria centrinio banko šulas Kuodis ir tūlas Andriulis. Šimtai tūkstančių žmonių seniai gyvena kitų sąskaita, ir vargo nemato.

Kitų laisvės sąskaita gyvenantieji išmoko Jemelios ant krosnies daugybos lentelę. Renkasi teisę aiškinti daktarams, kaip turi būti gydomi. Pasirinko teisę teigti, kad moka mokesčius. Tokiam patekus į ligoninę viskas čia pirmam priklauso. Net tada, kai jo „mokesčiai“ – 15 EUR mėnesiui ar bedarbio statusas, leidžiantis nemokėti PSD.

Leiskim laisvai krosnis kūrenti anglimi. Kokia dar klimato kaita? Leiskit numirti laisviems, o ne sušalusiems į ožio ragą per žiemą.

Prieš Lietuvos valdžią stoja atsakingas, gal paskutinis toks istorinis uždavinys. Sugrąžinti lietuvį, kalnėną ir žemaitį prie kunigaikščio Margirio ištakų.

R. Valatka
O reikia tiek mažai. Skiepijimą panaikinti. Nebent koks nakviša prisiknis prie daktarų taip, kaip antivakseriai kraują iš alergologų siurbia rėkdami pažymos nesiskiepyti. Pusę vakcinų perduoti Taivanui ir Ukrainai. Neatlygintinai. Kitas parduoti. Iš to uždarbio antivakseriams išmokėti po 1 000. Likutį panaudos sutartimi perleisti Celofanui, Orlauskui ir kt. maršo rikiams.

O reikia tiek mažai. Skiepijimą panaikinti. Nebent koks nakviša prisiknis prie daktarų taip, kaip dabar antivakseriai kraują iš alergologų siurbia rėkdami pažymos nesiskiepyti. Pusę vakcinų perduoti Taivanui ir Ukrainai. Neatlygintinai. Kitas parduoti. Iš to uždarbio antivakseriams išmokėti po 1 000. Likutį panaudos sutartimi perleisti Celofanui, Orlauskui ir kt. maršo rikiams.

Galimybių pasus panaikinti. Kaukes uždrausti. Kovidines palatas išformuoti. Ventiliavimo ir deguonies aparatus parduoti šalims, kurių piliečiai nenori mirti laisvi. Įtarus kovidą greitosios nesiųsti. Margirio dvasią praradusiam bailiui pasiūlyti išsitraukti baltą drobulę. Jei švęsti, tai švenčiam. Kad visi kryčiuočiai su sorošais žinotų – esam paskutiniai Europos Pilėnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės