Premjerė Ingrida Šimonytė, apsipylusi ašaroms, kone kasdien trimituoja, kaip jai svarbu yra mirštantys žmonės, kenčiantys jų artimieji, įsisiautėjęs sergamumas. Primena, kaip neegzistuoja „laisvė sirgti“ ir panašiai.

Aš esu tildomas tarsi koks nepraustaburnis, neparenkantis tinkamų, elegantiškų žodžių. Bando užčiaupti mane panašiai, kaip čiaupė po pareiškimų prieš prezidento statuso suteikimą Vytautui Landsbergiui.

Tylėk, maskolberni, mes čia viską darome, kad visiems iki vieno taisyklės būtų vienodos – tik tuomet virusas neturės šansų mūsų išpjauti! Tik tuomet turėsime teisę laisvai sirgti ir, žinoma, protestuoti. O dabar, deja, neturime.

O ką mes matome realybėje? Valdovų rūmuose – elegantiškas vakaras „Naktis Venecijoje“!

Susirenka įžymybės ir garbūs svečiai kilniam tikslui! Nežinau, kiek pravalgyta ir pragerta, bet surinkta ir paaukota 25 tūkst. eurų kovai su krūties vėžiu.

Taigi dabar man paaiškinkite, kokiu pagrindu „Naktis Venecijoje“ vyko be kaukių?

Žinoma, buvo tokių kaukių, kurios dengia akis, bet ne burną ir nosį.

Kaukių nereikėjo, nes rinkosi įžymūs ir garbūs, tarp kurių – ir keletas reklaminių konservatorių veidų? O gal kaukės neprivalomos, jei renginys yra iškilmingas bei elegantiškas?

O gal čia kodinis žodis – vėžys?

Visų pirma, žinokite, garbūs ir įžymieji, 25 tūkstančiai eurų vėžiui yra lašas jūroje, o ne solidi suma.

Antra, aš manau, kad tokie renginiai iš principo veikia kaip valstybės vėžys – ardantis, skaldantis, rūšiuojantis, keliantis didžiulį visuomenės pyktį.

Čia tuojau pat mane bando pataisyti tie patys įžymieji konservatorių klapčiukai – ne visuomenė pyksta, o tik „antivakseriai“, „atmatos“, „rusofilai“, „maršiečiai.

Galiu pakartoti dar kartą – esu skiepytas ir palaikau skiepų politiką. Sukandęs dantis, bet vykdau visus priimtus teisingus ir kvailus saugumo nurodymus. Prieš valdančiųjų nesąmones protestuoju tik teisėtomis priemonėmis.

Taip pat – dažnai draugiškai perspėju, kad ne „atmatos“ ir „antivakseriai“, o didžiulė masė skiepytų ir neskiepytų žmonių jau nesupranta, ko iš jų norima, kaip jie rūšiuojami, kas jiems gresia.

Daugybė žmonių su rimtomis diagnozėmis, tarp kurių yra paprastų traumų ir vėžio atvejų, nesulaukia laiku tinkamos pagalbos.

Ir jūs manote, kad elegantiškas vakarėlis be kaukių, bet su 25 tūkst. eurų uždarbiu, yra būtent tai, kas išgelbės ir sutaikys Lietuvą su jos Vyriausybe ir padidins pasitikėjimą valdžia?

Kodėl elegantiško vakarėlio dalyviai negalėjo sau leisti dėvėti kokių nors elegantiškų, bet burną dengiančių kaukių, ir nekiršinti tautos?

Na, žinoma, čia prie to prisidėjo ir spauda – neabejoju, tokie vakarėliai yra plačiai apšviečiami organizatorių pageidavimu.

Ir esu šimtu procentų įsitikinęs, kad būsiu apšauktas kokiu kaimiečiu, nesuprantančiu aukštosios kultūros ir tokių renginių kilniadvasiškumo.

Anoniminiuose komentaruose bus parašoma man ir apie mane dar riebiau.

Žinoma, galima išsikrauti ant manęs, tačiau tik priminsiu, kad šalies Prezidentas, tarkavęs ministrą A. Dulkį bei premjerę I. Šimonytę dėl nesusitvarkymo su padėtimi, kartu su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte - Nielsen ir ministrais dailiai susiglaudę sėdėjo kino premjeroje.

O neseniai Prezidentas lankėsi restorane, kuris skelbėsi aptarnaujantis tik neskiepytus.

Kodėl vėl taip emocingai reaguoju? Nes šis virusas – tarsi būtų labai išmanus – kerta ten, kur mes jaučiamės teisūs ir stiprūs.

Ką turiu omenyje? Sutapimas – man žinoma moteris, Irena iš Šilalės, sirgdama onkologine liga mirė trečiadienį, nes nebuvo šansų patekti pas gydytojus. Nepateko, nes… kovidas!

Geriausia bausmė šio renginio dalyviams būtu išmetimas iš TV projektų be teisės metus ten dirbti!

Gal čia Šimonytės konservatoriai galėtu pasidarbuoti ir tokį projektą užregistruoti svarstymui?

Gal tada žmonės vėl tikėtų politikais? Tik klausimas, ar elitas to norės? Juk baisiai neelegantiška, kaimietiška!