Gal tai bus gera pamoka ir kitoms organizacijoms, norinčioms supažindinti visuomenę su savo pozicija. Bet kyla klausimas, ar išgirdo valdžia ŠS organizatorių iškeltus siūlymus? Drįstu tvirtinti kad dar neišgirdo. Kas toliau? Kokių iniciatyvų gali imtis mitingo organizatoriai, kad priverstų valdžią bent jau derėtis? Efektyviausias būdas, tai skelbti referendumą dėl nepasitikėjimo Vyriausybe ar Seimu. Bet to nenumato Konstitucijos 58 str., kuriame sakoma, jog pirmalaikius Seimo rinkimus gali paskelbti tik pats Seimas pasiūlius Respublikos Prezidentui ar Vyriausybei, Norint leisti visuomenei referendumais priimti principinius sprendimus reikia papildyti Konstitucijos 58 str.,jame įrašant atitinkamą sakinį. O tam reikia ne mažiau, kap 2/3 visų Seimo narių balsų. Seimo narių, kurie norėtų turėtų prievaizdą virš savo galvų. Bet Seimo nariai irgi žmonės, todėl šis modelis tik teorinis.

Antra iniciatyva galėtų būti toka: ŠS organizatroriai .galėtų įkurti politinę partija, kuriai sėkmingai pasirodžius Seimo rinkimuose, atsirastų reali galimybė priimti ŠS pasiūlytus visuomenę įpareigojančius sprendimus.

Nemanau, kad partijos įkūrėjams būtų problema surinkti partijos įkūrimui būtiną žmonių skaičių, nes Lietuvoje dar daug žmonių, kurie laiko tradicinę šeimą Valstybės pamatu, o homoseksualius partnerius– tautos naikintojais, nes jie negimdo savo vaiikų. O leidus jiems įsivaikinti vaikus, atsirastų nauja specialybė moterims- gimdyti vaikus pagal gėjų užsakymą. Tai jau prekyba vaikais. Pagaliau ar priimtina vaikams turėti vietoje mamos ir tėčio dvi mamas ar du tėčius. Kovotojai už žmonių teises, galėtų apklausti vaikus. Juk jie irgi žmonės.

Bet grįžkime prie ŠS. Mitinge kalbėjo ir Seimo narys R.Dagys. Tai rodo, kad jam nesvetima šeimos partijos idėja. Aš net pagalvojau, kad jis galėtų būti ir pirmuoju šeimos partijos pirmininku. Patirtį jis turi nemažą. Buvo vienas iš socialdemokratų partijos vadovų, vėliau tapo įžymiu krikščionių partijos veikėju TS-LKD sudėtyje, gerai išmano partinę struktūrą ir jos formavimo ypatybes, gerai išmanantis tiek dešiniąją tiek ir kairiąją ideologijas,kurių šalininkų bus ir šeimos partijoje ir jiei turės taikiai sugyventi.

Ir, pagaliau, trečias ir pats lengviausias kelias –nieko neveikti. Tada po gero pusmečio šeimos mitingas retkarčiais bus paminimas, kurioje nors aludėje.

Bet čia tik mano pamąstymai, kuriais nebūtina vadovautis.