Tuomet nedaug kas tikėjosi, kad Valstiečiai Seime gaus net 56 mandatus. Ėjome išvien kartu, darbo buvo daug, nes valstybėje buvo didelis socialinis neteisingumas, išaugęs skurdas.

Pradėjome griauti korupciją, stabdyti girtuoklystę, mažinti savižudybių skaičių šalyje. Atlaikėme dešiniųjų suorganizuotus mitingus, atlaikėme, nes išėjome su žmonėmis kalbėtis, jie taikiai baigėsi ir toliau vykdėme tautos žmonių reikalavimus didinti atlyginimus, jaunoms šeimoms padėti įsigyti regionuose būstus, stipriai sumažinome vaistų kainas, padidinome vaiko pinigus, pensijas ir pan.

Tačiau šalia neišvengėme didelio puolimo iš medijų, be proto ar net iki absurdų ėjo vienas po kito straipsniai, taip bandydami palaužti mus, bet mes išlikome, nepasidavėme, daug padarėme Lietuvai. Neišvengta ir klaidų, bet jas greitai taisėme, svarbu buvo nelikti klaidoje.

Pasibaigė greitai kadencija, o darbų užbaigti laiko per 4 metus yra mažai. Nusprendėme kituose rinkimuose tęsti pradėtus darbus. Bet rinkimai yra rinkimai, tauta pasirinko dabartinius dešiniuosius valdančiuosius.

Niekas nesitikėjo, kad per pusę metų valdantieji apvers Lietuvą aukštyn kojomis, tai mūsų pareiga yra ginti vertybes, žmogaus teises ir negi jūs savo išėjimu to išsižadat? Lietuva suskaldyta. Pasitikėjimas šia Vyriausybe pasiekė žemumas.

Prisiminus, kiek nuveikta kartu komandoje ir kiek Valstiečiai pasitikėjo padėdami nepartiniams tapti premjeru, ministrais, eurokomisaru, o paskui net į prezidento postą, kyla visokių minčių. Iš pradžių norėjosi pykti, pasakyti, ei, jūs, vaikinai, ar turite bent kiek sąžinės taip elgtis?

Valstiečių dėka iš niekur nieko tapote žymūs! Žmonės jumis pasitikėjo, kad tęstumėte kartu su mumis tai, ką prižadėjome laikraščiuose, ekranuose, susitikimuose rinkėjams. Į jus šimtais tūkstančiais eurų investavo Valstiečiai, kad patektumėte vėl į Seimą ir tęstumėme kartu pradėtus darbus.

Taip, jūs turite laisvą Seimo nario mandatą, lengva priežastis, prašau, bet moralė yra ne mažiau svarbi. Viduj vėl sukosi pyktis. Ir net sugalvojau naują frakcijos pavadinimą, kas dabar yra susiję su pabėgėliais. Bet.

Nusprendžiau to nedaryti, nepykti, nes tai, kas dabar vyksta Lietuvoje, reikalauja susitelkimo. Šalis išgyvena tikrą chaosą. Mano vienas prašymas, jūs, kurie susibūrėte iš įvairių politinių jėgų į mažą frakcijos būrelį, padėkite Lietuvai stabilizuoti valstybės gyvenimą kartu su mumis.

Tai pats geriausias palinkėjimas su taika, be širdgėlos. Man dabar rūpi ne jūsų ambicijos, kas ir kokių galių ar interesų turite valdžioje, noriu jūsų ambicijos nebeskaldyti ir nebesiskaldyti vardan Lietuvos, žmonių gerovės!