Pvz., mėnesio pradžioje LRT publikavo majestotišką (apžvalgininkės, ne politikės) Jurgos Tvaskienės tekstą „Be jokios politikos: galimybių pasui ir partnerystei – ne!“ Pavadinimo ironijos gracija iškart užsirekomenduoja kokybės ženklu: tik jau neapsimeskite politiškai neutraliais, jūs, tie tokie, kuriems „galimybių pasas“ nepatinka (o jei „pasas“, tai ir partnerystės – neapsimeskite!). Kiekvienas išsilavinęs pilietis juk supranta: į partnerystes – tik per „pasą“: arba/arba. O tai beveik jau ir viskas, ką reikia žinoti apie „galimybių paso“ priešininkus: politikuojantys homofobai! „Politikuoti“ – niekinamas apibūdinimas tiems, kurie apie politiką mano ne tą, ką reikia – užsiimti niekais, šnekėti bet ką, siekiant vietos partiniame sąraše, o vietos tuose sąrašuose seniai juk rezervuotos „darbą dirbantiems“, pvz., „galimybių pasus“ įvedusiems. Malonėkite nepolitikuoti, cit, politikuojame čia mes ir jokia kita prasme žodžio „politika“ nesame ne tik vartoję, bet ir girdėję. Politika – ne jūsų reikalas!

Kiekvienas išsilavinęs pilietis juk supranta: į partnerystes – tik per „pasą“: arba/arba. O tai beveik jau ir viskas, ką reikia žinoti apie „galimybių paso“ priešininkus.

Tekstas apie Sveikatos teisės instituto (STI) spaudos konferenciją, medikų ir teisininkų požiūrį į oficialią „pandemijos valdymo“ kampaniją, mokslininkų – į nemokslininkų „tikėjimą mokslu“. ...Kaip čia atsiranda partnerystės, Stambulo konvencija ir Šeimų sąjūdis? Dar kartą peržiūrime konferencijos vaizdo įrašą, apie tai – nė žodžio. Atsidarome internetinį STI puslapį – nieko panašaus. Tad kaip? Nejau profesionali apžvalgininkė ėmė ir sugalvojo, kas esą dar prie „galimybių paso“ priešininko portreto liptų? Ne, tuo kaltinti ją nebūtų nei tikslu, nei teisinga: nei sugalvojo, nei galvoti moka, nei galvoti drįstų – galvoja kiti, dar stambesni. Vyriausybės politikos bet kokiu klausimu kritiko – „tamsuolio smurtautojo mizogino homofobo“ – klišė seniai paruošta naudojimui: imkite, ponios, ir taikykite. Ir taiko. Tiesa, šiek tiek net ir jai nepatogu nuorodų ir citatų nesant, tad pamėgina apsidrausti: homofobiškos nuostatos, esą, „nugulusios tarp eilučių“ – paprastas pilietis gal ir nepastebėtų, bet pastabi treniruota akis kaip mat suras.

Kurių būtent eilučių, kaip nugulusios – patikslinimo, suprantama, nėra ir nebus, nes tuo būdu „nugulti“ gali bet kas tarp bet ko. Reikia tikėti mokslu ir LRT profesionalumu.

Kurių būtent eilučių, kaip nugulusios – patikslinimo, suprantama, nėra ir nebus, nes tuo būdu „nugulti“ gali bet kas tarp bet ko. Reikia tikėti mokslu ir LRT profesionalumu. Nebūna juk, kad mokslininkai turėtų adekvatesnę nuomonę apie mokslo duomenis už Vyriausybės patarėjus nebūdami smurtautojais homofobais, tad mažas pritempimas atleistinas. Tuo labiau, kad STI konferencija (cituoju) „išpuolė tą pačią dieną, kaip ir trijų maršistų vizitas į Seimo kiemą“!

Tolesni kalbėjusių mokslininkų buvimo homofobais įrodymai – citatos iš socialinių tinklų, kur konferencijos dalyviai smerkia prievartinį skiepijimą ir kalba apie medicinines bei socialines tokio spaudimo implikacijas. O tai, kad STI nepriklauso jokioms esamoms politinėms partijoms ar institucijoms, suprantama, neginčijamai paneigia faktas, jog viena iš (konferencijoje, beje, nekalbėjusių) steigėjų yra vienos lyg ir kairiosios politikės padėjėja, o kitas buvo padėjėju vienu dešiniojo. Ir, žinoma, tai, kad „pandemijos valdymo“ politiką kritikuojantys specialistai iš principo palaiko visus protestuojančius prieš tokį „pandemijos valdymą“. Bingo.

Dabar jau tikrai viskas, ką reikia žinoti apie šį straipsnį ir LRT. Ne todėl, kad jis ten publikuotas – todėl, kad ten publikuoja jį ir daugybę tokių kaip jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)