Aišku, Prezidentas nepaklausė mano patarimo. Kalbėjo neryžtingai, lyg banko analitikas. Reikėjo daugiau seilių, keiksmažodžių, riksmų. Daugiau Jasikevičiaus. Aš suprantu, kad Jasikevičius yra vienintelis ir nepakartojamas, ir įvaldyti jo oratorystės gebėjimus reikia laiko, praktikos ir ypatingo dėmesio detalėms. Bet bent jau dalelę Maskoliūno Nausėda tikrai galėjo iš savęs išspausti. Deja, nebuvo duota taip vadinamo „kontakto“. Bijau, kad priemonė nesuveikė. Todėl, būdamas patriotas, turiu apie skiepus rašyti vėl.

Ir aš jums apie skiepus rašysiu tol, kol Redakcija leis, arba tol, kol jūs visi pasiskiepysite, arba numirsite. Dar neaišku, kas valstybei būtų naudingiausia iš šių trijų opcijų. Kvailys turi gyventi kuo trumpesnį gyvenimą, nes išlaikyti kvailį yra brangu, o naudos iš jo nėra daug. Bet atiduokime šį sprendimą į Aukščiausiojo rankas. Tegul Dievulis sprendžia. Gal covid ir yra tas sprendimas. Tik mes dar to nesuvokėme.

Dievas jums davė skiepus. Jūs jų nenorite. Keista? Ne.

Krikščionybės irgi nenorėjote, nors ir karūną blizgią siūlė, ir kryžiuočiai vis puldavo dėl nieko, su popiežiaus palaiminimu. Ne demokratiją, kaip dabar, o krikščionybę eksportuodavo tais laikais. Ne. Nereikėjo jums. Ir ką? Nieko.

Krikščionybės irgi nenorėjote, nors ir karūną blizgią siūlė, ir kryžiuočiai vis puldavo dėl nieko, su popiežiaus palaiminimu. Ne demokratiją, kaip dabar, o krikščionybę eksportuodavo tais laikais. Ne. Nereikėjo jums. Ir ką? Nieko.

Prieš vėją nepapūsi, o jei bandysi šlapintis, žiūrėk, kojas apsitaškysi, bet anksčiau ar vėliau į bažnyčią vis tiek teks eiti. Tik su šlapiom kelnėm. Jei kelnės bus šlapios, o bažnyčioje bus skersvėjis, gali perpūsti sėklides. Ir tuomet, kai kaimas sužinos, kad su sėklidėmis jūs turite rimtų problemų, kaimynai gali sugalvoti, kad jus ne bažnyčioje perpūtė, o kažkas baisesnio atsitiko. Pikti liežuviai paskleis kalbas apie kažkokią baisią ligą. Gal net prasidės taip vadinami pletkai. Po poros dienų, žiūrėk, nedorėlio troba dega ir eina nusidėjėlis lauk iš kaimo. Covid atveju, kojomis į priekį, tiesiai į krematoriumą.

Mėgėjų nesiskiepyti yra nemažai, ne tik Lietuvoje. Neseniai Los Andžele mirė Stephen Harmon (žr. čia). Anas irgi garsiai rėkė, kad skiepai yra, kaip čia pasakius, „nelabai“. Jay-Z daineles perfrazuodavo. Devyniasdešimt devynias problemas turėjo, bet vakcina nebuvo viena jų. Kaip mėgdavo sakyti mano močiutė, mandravojo.

Neilgtrukus Steponėlis jau prašė savo socialinių tinklų sekėjų už jį melstis. Ir ne vieną kartą. Kas nutiko? Arba niekas nepasimeldė, arba Dievulis tuo metu klausė kažko kito maldelių, arba buvo sekmadienis ir Dievulis ilsėjosi. Mirė Steponėlis. Prisimandravojo, kaip sakytų močiutė. Kojomis į priekį iš kaimo išnešė. BBC parašė. Nėra Steponėlio.

Vargšas JAV prezidentas jau siūlo subsidijuoti skiepus (žr. čia). Žada visiems po šimtą baksų, kad susileistų dozę. Šioje vietoje reikia suprasti, kad JAV sveikatos apsaugos sistema yra viena prasčiausių pasaulyje, panaši į daugelio Afrikos valstybių. Ten visi už viską moka, nebent geranoriškas darbdavys darbuotojui gerą sveikatos draudimą nuperka. Todėl negalvokime, kad ten yra taip, kaip pas mus, tik dar už skiepą stolniką primoka. Ne. Ten gali gauti šimto dolerių nuolaidą. Pas mus gauni nemokamai. Dulkys dar turi maldauti, kad imtum. O jei nemokamai, tai jau negerai. Duotų tau, lietuvi, nemokamo spirituoto vyno, kaip mat įšautum. Siūlo skiepą, kuris gali išgelbėti gyvybę – ačiū, nereikia.

Vargšas JAV prezidentas jau siūlo subsidijuoti skiepus. Žada visiems po šimtą baksų, kad susileistų dozę. Šioje vietoje reikia suprasti, kad JAV sveikatos apsaugos sistema yra viena prasčiausių pasaulyje, panaši į daugelio Afrikos valstybių.

Bidenas sako, kad įsismarkavo „nevakcinuotųjų pandemija“. Sako, kad miršta tie žmonės, kurie neprivalo mirti, kad yra išeitis. Na. Kaip neprivalo mirti? Kvailys privalo gyventi? Aišku, kuo daugiau kvailių, tuo daugiau rinkėjų. Bet kvailys ne tik neprivalo gyventi. Kvailys neturėtų gimti. Deja, šioje vietoje Dievulis šiek tiek prašovė. Jei būtų nesiilsėjęs sekmadienį, galbūt būtų sukūręs tobulesnį pasaulį. Bet ne, reikėjo pailsėti Jam. Tai turim, ką turim.

Aš ne visuomet sutinku su ponu Kuodžiu. Bet kalbėdamas apie naštą, kurią visai šaliai užverčia nesiskiepiję idiotai, jis yra teisus (žr. čia). Šitie bukapročiai yra de facto potencialūs žudikai. Galima būtų ne tik baudą skirti arba paprašyti susimokėti, kaip siūlo ponas Kuodis, bet ir į areštinę uždaryti. O geriausia – suvežti visus į savotišką getą kokiam nors poligone, izoliuoti, duoti sauso davinio ir palinkėti sėkmės. Arba neduoti davinio ir sėkmės nelinkėti. Peržegnoti ir paliki su Dievu.

Kita vertus, Lietuvi, ko vertas tavo gyvenimas? Bijai, kad skiepas tave užmuš? Jei ne skiepas, tai vis tiek prasigersi, prasirūkysi, vėžys suvalgys ar pasikarsi. Tau savęs nėra gaila. Tai akivaizdu. Tai pagailėk bent kitų, kurie dar gyventi nori. Ne tavo reikalas spręsti, ar kitas turi kentėti, dėl to, kad tu pasirinkai būti debilas. Jei tu nors truputį krikščionis, nors truputį žmogus, ne vien prasmirdusi kiaulė, pakelk rankovę, pakentėk penkias sekundes. Gal Šventas Petras įleis įdangų arba Laumė pakutens – kas tau labiau prie širdies. Tik nustok elgtis kaip kelių erelis, festivalio girtuoklis arba vištos intelektą turintis budulis. Parodyk nors šiek tiek žmogiškumo. Vardan Tos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)