Iš pradžių pamaniau, kad patys antivakseriai šaiposi iš kovos su nelabuoju virusu sistemos, kuri išaugo į pamišėlišką, niekaip nekontroliuojamą, neprognozuojamą devyniagalvį slibiną.

Pamaniau, kad užteks skleisti vulgarius juokelius, nes gyventojus nuo vyriausybės grasinimų ir užmojų jau ir taip suėmęs isteriškas juokas, o tai ims dar kas ir tikrai patikės, kad Statistikos departamento specialistai, epidemiologai ar duomenų mokslininkai neturi ką veikti, kaip tik už algą iš mokesčių mokėtojų pinigų sudarinėti vardų lenteles, kurių prasmė ir vertė – dar menkesnė nei laikraštinių horoskopų.

Bet žurnalistinis smalsumas nugalėjo. Patikrinau SAM interneto puslapį. Tuo, ką pamačiau savo akimis, nepatikėjau. Uždariau tą puslapį. Vėl atsidariau. Nuėjau atsigerti rytinės kavos ir vėl tą patį pamačiau – pranešimas apie mirusiųjų vardus, siejamus su covidu, patalpintas SAM naujienų rubrikoje!

Nuėjau atsigerti rytinės kavos ir vėl tą patį pamačiau – pranešimas apie mirusiųjų vardus, siejamus su covidu, patalpintas SAM naujienų rubrikoje!

Vadinasi, tekstą tikrai ruošė ir platina sveikatos biurokratai! Nes virusas toks baisus ir kraupus, visi taip nuo jo miršta, kad daktarai turi laiko mokintis „Jerusalema“ tryptinio, o pandemiją pažaboti pasišovę valdininkai turi laiko ir resursų sudarinėti mistines – tiesiogine prasme – vardų ir covido sąsajų skales. Fantastika, iki kokių tyrimų prasiplėtė šimtais milijonų šeriama sveikatos apsaugos sistema ir taip šlovinamas mokslas, kuriuo reikia tikėti.

Suprasčiau, jei ministras Arūnas Dulkys su komanda, paleisdamas į eterį tokį mokslinį atradimą, iš mūsų tik tyčiojasi. Tai normalu. Mes jau prie patyčių įpratome. Bet jei SAM dirbantys ar pasamdyti komunikacijos ir marketingo profesionalai, prisiskaitę neurolingvistinio programavimo teorijų, visiškai rimtai subrainstormino tokią vakcinacijos reklamą, tai ji jau pranoko net nemokamo cepelino už skiepą akciją. Tai parodo, jog aukšti pareigūnai, atsakingi už informacijos apie covidą sklaidą, tiek atsipūtę (o gal ir apsipūtę), kad visai prarado krantus.

Jei SAM dirbantys ar pasamdyti komunikacijos ir marketingo profesionalai, prisiskaitę neurolingvistinio programavimo teorijų, visiškai rimtai
subrainstormino
tokią vakcinacijos reklamą, tai ji jau pranoko net nemokamo cepelino už skiepą akciją.

Aš savo ruožtu be jokių valstybės lėšų, grynai visuomeniniais pagrindais, irgi atlikau mokslinį tyrimą ir sudariau statistiką, kurie vardai išduoda, kad patekęs į politiką žmogus visiškai nukvanka ir taip pasineša į primityvią klastą, kad galvoja, jog niekas nemato, kaip jis nori kitus apkvailinti.

Pirmoje vietoje atsidūrė vardas Ingrida. Dėl antros ir trečios vietos kaunasi Arūnas ir Aušrinė, ketvirtoje stabiliai lieka Agnė, o į penktą ropščiasi Gabrielius. Iš anksto atsiprašau, jei taip sutapo, kad bendravardžiai įsižeidė. Žinote, mokslas irgi būna su paklaidomis bei išimtimis.

Beje, ta proga turiu pasiūlymą Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pasekti SAM pavyzdžiu. Kaip žinia, Lietuvos pasienyje – krizė: vyriausybė negali sustabdyti į šalį iš Baltarusijos besiveržiančių ir Dieveniškių gyventojus šiurpinančių nelegalų iš Irako.

Matyti, kad vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei susitvarkyti su šia bėda ir išmatuoti tvoros ilgį atsirado tam tikrų sunkumų. Bet nė neabejoju, kad ponios ministrės kompetencijai tikrai bus įkandama užduotis nupaišyti vardų lentelę, atspindinčią, kurie vardai užsieniečiams neša laimę pereiti kiaurai Baltarusijos ir Lietuvos sieną, o kurie tam yra nepalankūs.

Beje, neabejoju, kad atsirado onučių, elenyčių, jonelių ir antanėlių, kurie vis dėlto patikėjo pačios SAM sudarytu horoskopu. Jei žmonės už cepeliną atkiša laisvės petį, tai nenustebsiu, kad atsiras ir skubančių su užkalbėjimais persirašyti vardus pase.

Kita vertus, kyla klausimų, kokią grandiozinę aferą ar eilinę kvailystę bandoma tokiomis nesąmonėmis uždangstyti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)