Kultūros žmonės sunerimę ir pasisako itin stipriai dėl Vyriausybės ir Seimo sprendimo – jei bus karantinas, mes neišgyvensime. Menininkai ir taip yra jautrūs žmonės, be to, dar yra labai jaučiamos pasekmės nuo buvusios pandemijos bangos: gautos mažos pajamos, skolos.

Kultūros tarybai, kuri skirsto lėšas ir individualiems menininkams, viruso grėsmės rudenį ar net galimai žiemą atveju vis dėlto būtų prašymas peržiūrėti finansų skirstymo punktus ir pagalvoti, kad gal taip pat turi būti planas B – padidinti individualių menininkų skaičių, kad dauguma galėtų pretenduoti į stipendijas, taip nors kiek prisidedant ne tik prie finansinės gerovės, išlikimo, bet ir prie paties kūrybinio proceso. Nes keturios sienos bus sudėtingas laikotarpis, kurį visi esame jau išbandę. Laikas parodė, kad ne visiems jis yra patrauklus.

Žinoma, nenoriu nei vieno kultūros žanro išskirti, jie visi yra svarbūs, trumpiau tariant, svarbu yra viskas, ką žmogus yra kultūroje sukūręs per šimtmečius. Tad visi kultūros laukai turi būti įvertinti prisitaikant prie kitų išraiškos formų pandemijos metu.

Šiuo metu pritariu ir Kultūros ministrui S. Kairiui dėl raginimų kultūros renginiuose, tiek mėgėjiškuose, tiek profesionaliuose, padėti vieni kitiems dėl kvietimų skiepytis. Tas turi būti daroma kiekviename renginyje, kad žiūrovai perduotų savo giminėms šią žinią. Tik jie gali geriausiai paaiškinti, kodėl taip reikia, nes gyvi kultūros renginiai vėl gali nusikelti į kitus metus, jei nebus apsaugotas žmogus nuo viruso ir mirčių. Išeitis yra be prievartos. Padėkime vieni kitiems suprasti – pasaulio ženklai jau žymi, kad viruso atmaina plečiasi kosminiu greičiu.

Tai bus geras pavyzdys, rodantis, kad kultūra gali padėti ir Sveikatos ministerijai, kuriai dar vis nelengva įveikti savo iššūkius, įgyvendinti vakcinacijos planus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)