Tai asmuo, siekiantis naudos ar populiarumo melagingais bei pigiais pažadais. O populistas yra žmogus ar politinė strategija (populizmas), kuria apeliuojama į „liaudį“ ir „sveiką protą“, tuo pat metu demonstruojant priešiškumą politiniam ar socialiniam elitui, dažnai tą darant be konkrečių ideologinių nuostatų. Nors terminai panašūs, jie nėra tapatūs.

Kadangi išsiaiškinome terminus, turiu pasakyti, kad Robertą Šarknicką pavadinti demagogu ir populistu būtų tiesiog jo pervertinimas.

Atleiskite už tokią ilgą įžangą, tačiau skirtingai nei dešinės populistai, vadinantys save kairiaisiais, o iš tikrųjų esantys pigių lozungų mišrainė, aš mėgstu, kai mano žodžius lydį įrodymai ir faktai. Taigi.

3 – tiek straipsnių apie Socialdemokratus per paskutinius tris mėnesius parašė „valstietis“ R. Šarknickas. Dabar pabandykite atspėti, kiek per visą šią kadenciją šis Seimo narys individualiai paruošė ir pateikė įstatymų projektų? 2.

Tenka pripažinti, jog Seimo narys yra opozicijoje, joje tikrai nelengva ruošti ir teikti įstatymus, todėl įvertinkime 2016-2020 metų Seimo kadenciją.

10 tokių įstatymų projektų per 4 metus ir tik 2 iš jų buvo priimti. Akivaizdu, jog net su turėta Seimo dauguma bei vyriausybe šis parlamentaras labiau linkęs darbą imituoti.

Juokaujant galima pasakyti, jog R. Šarknickas, ilgus metus buvęs aktoriumi, neatsikrato senų įpročių, todėl ir Seimo posėdžių salę jis bando paversti spektaklio scena. Šią meno formą, tarp kitko, kur kas ilgiau bei meistriškiau yra įvaldęs Petras Gražulis. Nors šių parlamentarų nerasite tarp žmonių, kurie yra sukūrę bent vieną reikšmingesnį teisės aktą, tačiau juos visada išgirsite Seimo salėje, kai yra įjungtos vaizdo kameros.

Kas garsiau rėkia, to ir tiesa? Ne visai. Teisybė to, kas garsiau rėkia, kuomet įjungtos kameros. Nesvarbu, ar žinai, koks klausimas svarstomas, ar girdėjai pranešėją. Svarbu užsiregistruoti ir šnekėti bet kada, bet kokiu klausimu. Tada atsiranda tikimybė, kad tave kažkas pastebės, tavo citata atsidurs portaluose, o pats pasišypsosi televizijų kameroms.

Jau tris mėnesius laidojate socdemus. Vietoje to, kad paruoštumėte bent vieną teisės aktą, visą savo „meilę“ nukreipiate mūsų aptarinėjimui. Suprantu, didžiausias nenorinčių veikti žmonių priešas yra tie, kurie bent po truputį juda ir teikia savo pasiūlymus.

Ne veltui naujausio Jūsų straipsnio, kuriame drabstotės purvais bei putomis, objektu tapo Vilija Blinkevičiūtė. Suprantu, kad jums labai trukdo augantis LSDP reitingas, neramina ir tai, kad Jūsų partijos vadovai jau net viešai nebegali būti kartu. Taip tolsta ir Jūsų svajonė dar vieną kadenciją praleisti Seime ir imituoti darbą (prisiminkime pateiktų įstatymų skaičių). Tad prieš kitą, jau eilinę Jūsų ad hominem ataką, leiskite Jums priminti, ką Jūsų atstovaujama dešinioji partija nuveikė per ketverius valdžioje praleistus metus.

Per jūsų kadenciją visus Lietuvos laukus papuošė ūkininkų statyti žali kryžiai (kai kurie tebestovi dar vis). Apie nuo žemės nuvarytus smulkiuosius ūkininkus kalbėjo visos žiniasklaidos priemonės. O kultinė buvusio Žemės ūkio ministro frazė, kuris kažkokiu būdu dirbo ne savo žemę, pakartota šimtą kartų per vieną transliaciją, tapo „TELEDMUNDO“ pradžia.

Akivaizdu, jog ne „valstiečiai“. Gal žalieji?

Miškų kirtimų dalies didinimai ir medienos kainų mažinimai, kurie STT vertinimu galėjo būti korupciniai. Medžioklės taisyklių korekcijos penktadienio vakarais, tikintis, kad niekas nepastebės. Nustekenta žaliojo kurso programa... Čia kolektyvinės jūsų pastangos būti žaliaisiais?

Kokia tada Jūsų partija ir kokiai ideologinei srovei ją galima priskirti? Priešingai, nei mums kartoja, ideologija reiškia labai daug, o tai, kad ji persiformuoja ir įgauna naują kvėpavimą, rodo ir žaliųjų bei socdemų veikla Vokietijoje bei kraštutinės dešinės kova su kaire Lenkijoje. Atsakymas, kaip mėgsta sakyti prezidentas, yra paprastas – Jūs esate mišrainė. Jūs esate visų partijų blogybių ir pataikavimo populizmui mišinys. Šio „vinigreto“ receptas paprastas ir jau seniai išbandytas tokiose šalyse kaip Lenkija ar Vengrija.

Tad, pone Šarknickai, gal geriau ateinančius 3 metus bandykite sukurti ką nors, kas pasitarnautų Jus rinkusiems žmonėms. Tokiu atveju bent jau palyginti galėsime skirtingų frakcijų atstovų veiklos rezultatus, ir bent šiek tiek sumažinkit purvo, kurį bandote pilti ant socialdemokratų, bet pataikote sau ant batų.

P. S. O kur reikia dėti kablelį Jūsų komentaro paskutiniame sakinyje „Meluoti tylėti negalima“?