Normalu, kad konservatorių partija nesielgia socialiai teisingai. Tačiau dabar aiškiai išryškėja, kad jie yra socialiai nejautrūs. Pamenate jų fiktyvius komunistinius žingsnius nuimti PVM maitinimo įstaigoms, teatrams, kino teatrams, sporto klubams?

Nesvarbu, kad ne visuose miesteliuose tokios įstaigos egzistuoja – tikrai ne visi pasinaudos tokiomis lengvatomis, o grąžinti lėšas į biudžetą turėsime kiekvienas. Nesvarbu, kad iš to daugiausiai išloš didieji restoranai ir didieji sporto klubai. Šiam reikalui 75 milijonų nuo bendro visų Lietuvos žmonių biudžeto konservatoriams tikrai negaila.

O štai padidinti neapmokestinamą pajamų dydį (NPD) – baisu! Žmonės, Lietuvoje šiuo metu yra per 200 tūkst. gyventojų, kurie gauna 560 eurų atlygį. Padidinus NPD, jie visi gautų 32 eurais daugiau. Tiksliau – gautų absoliučiai visi, tik minėta mažai uždirbančių žmonių grupė šį pokytį labai pajustų.

Kodėl konservatoriai to nepadaro? Nes tai iš biudžeto kainuos apie 80 milijonų eurų!

Magnatams ir tinkliniams klubams – negaila. O visiems žmonėms – nė už ką!

Ne, aš visai nesu marksistas, komunistas ar Robinas Hudas, kuris bando iš visų atimti ir padalinti po lygiai. Aš tiesiog sulyginu dvi panašios piniginės išraiškos, bet skirtingos paskirties, pagalbas krizės ištiktai šaliai.

Atleisti nuo PVM reikia ne tada, kai viskas pradeda veikti ir atsigauti, o kai pradedama riboti veikla. Tai pavėluota pagalba, kuri dabar tik žalinga ir su socialiniu teisingumu nesusijusi.

Tai įrodo ir iškalbingas skandalas – paramą gavę didieji verslai prisipirko prabangių visureigių ir net jachtų. Didysis konservatorius Mykolas Majauskas iš pykčio pasiuto mojuoti kumštukais. Būtų tokie faktai neišaiškėję – nemojuotų, kam čia mušti tuos, kuriuos pats ką tik glostei? Patys davė ir patys bando vaidinti socialiai teisingus? Apmokestinsim! Atimsim! Mykolai, po kovos kumščiais nemojuojama.

Taigi, minėta pagalba su PVM lengvatomis orientuota į partinio baliaus dalyvius ir į konkretų naudingų draugelių sąrašą. NPD didinimas – pagalba, nukreipta į absoliučiai visus žmones, o ypač į mažiau uždirbančius. Konservatorių prioritetas aiškus – pamylėti verslininkus, kad šie per rinkimus būtų dosnesni. O gal taip grąžina senas skolas?

Kažkada vėl ateis rinkimai. Tiesa, konservatoriai labai norėtų kiek apriboti tiesioginius politikų rinkimus, kur jiems prastokai sekasi. Anot jų, žmonėms turėtų pakakti tikėti partija, o ne asmeniškai žmogumi. Bet tai jau kita kalba.

Nenoriu nuteikti žmonių prieš turtą ar turtingus žmones. Tai labai geras dalykas valstybei ir visiems žmonėms. Taip pat neteisiu tų, kurie už paramą prisipirko prabangių automobilių. Jie pasielgė teisingai – valstybė davė laisvų pinigų. Akimirksniu suinvestavo į tai, ko sau įprastoje situacijoje neleistų. Tiesiog norėčiau, kad valdžia pabustų iš socialinės narkozės.

Vietoje galimybės Lietuvoje sukurti bent kruopelę socialinio teisingumo, konservatoriai daugiau kaip 200 tūkstančių žmonių pasiunčia ant trijų raidžių. Visiems geras nebūsi? Ar tikrai šioje vietoje taip reikėjo demonstruoti meilę didiesiems magnatams? O gal tai yra besąlygiška meilė, kurios konservatoriai jau nevaldo? Tuomet gal tai jau ne partija?

Tiesa, kodėl žmonės nesupranta ir nemato tokių dalykų? Todėl, kad jie užsiknisę kasdieniuose darbuose ir bando išgyventi, išlaikyti savo šeimas. Nepadidėjo alga – judam toliau. Toli gražu ne visi suvokia, ką reiškia tie trumpinimai iš trijų raidžių – NPD, PVM, PSD? Norėčiau, kad visi suprastų, jog dabar konservatoriai žmones pasiuntė ant visai kitų trijų raidžių, kurių prasmę dauguma suprantame. Prisiminkime tai prieš rinkimus.