Nors mokslas šneka priešingai apie žmogaus lytis, Europos Sąjunga sukurta krikščioniškų, o ne LGBT vertybių, (pastarosios iš esmės yra komunistinės ideologijos tąsa), pagrindu. Šios „progresyvios“ ideologijos dėka Europos Sąjunga pradėjo „senti“, t. y. išmirti – jau dabar joje gyvena tik kas 21 pasaulio gyventojas, joje trūksta darbo jėgos, ji papildoma tik emigracijos dėka.

Pasaulio ekonomikos analitikai, jeigu niekas nepasikeis, piešia ES niūrią ekonominę ateitį. Vis dažniau matyti, kad Europos komisija, neturėdama aiškaus matymo, sunkiai įgyvendina būtinus sprendimus. Pavyzdžiui, matome kaip „Briuselis“, net ir turėdamas pakankamai daug išteklių, vangiai tvarkosi su pandemija. Palyginus ES ir Didžiąją Britaniją, tai akivaizdu. Beje, net ir Briuselio biurokratų nemėgstama Vengrija vakcinuoja savo gyventojus žymiai efektyviau.

Kadangi „moraliniai autoritetai“ jaučia, kad svarių argumentų, pagrindžiančių būtinybę mus perauklėti, neturi, patys vis dažniau meta pakutinę kortą – „jūs dirbate Putinui“. Paradoksas, šia korta mojuojama prieš tikrus sovietmečio laisvės kovotojus, o dažni mojuotajai yra sovietmečio „komunizmo moksliškumą“ teigę aktyvistai ar jų palikuonys.

Propaganda tampa juokingai primityvi. Jeigu V. Putinas nepalaiko pas save (kitur jis dažnai palaiko) LGBT ideologijos – reiškia, kad visi šiai ideologijai prieštaraujantys yra putinistai... Tačiau V. Putinas valgo mėsą, daržoves, geria pieną t. y. valgo, tada visi, kurie valgo, dirba jam? Absurdas? Taip, bet ne „moraliniams autoritetams“. Todėl ir paprastiems žmonėms verta visada paklausti tų autoritetų, ar jie šiandien valgė, ir, jeigu atsakys “taip”, apkaltinti …prorusiškumu.

Dar įdomu, kad prorusiškumo argumentą mėgsta naudoti politikai, ilgus metus nepastebėję šalia Lietuvos statomos Astravo atominės elektrinės ar drastiškai mažinę krašto apsaugos biudžetą.

Į didelę LGBT išpažinėjų nemalonę papuolė šalies Prezidentas Gitanas Nausėda, manau, už tai, kad apklausose norėjo išsiaiškinti savo piliečių nuomonę dėl Stambulo konvencijos ir vienalyčių šeimų įteisinimo; už Didžiojo šeimų maršo dalyvių palaikymą; už savo vertybių neišsižadėjimą. Matyt, už tai konservatoriai nusprendė nebeleisti Prezidento į ES Vadovų tarybą. Ir visai nebesvarbu, kad Lietuvos Konstitucijos 77 straipsnyje parašyta, kad „Respublikos Prezidentas yra valstybės vadovas“.

Tada kalbama, kad Vadovų taryba sprendžia kažkokius vidinius reikalus, pamirštant, kad ES yra nepriklausomų valstybių sąjunga, o ne atskira valstybė. Juk jau jų pačių užsakytos visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad Prezidentu dauguma žmonių pasitiki, tai kokios pretenzijos?

Prezidentas, gerbdamas savo priesaiką, sužinojo piliečių nuomonę Lietuvos valstybės raidai svarbiais klausimais ir ją paskelbė. Jeigu elgtųsi kitaip, būtų pasielgęs nederamai. Matydamas, kad Didžiojo šeimų maršo dalyviai išreiškia daugumos piliečių požiūrį, jį priėmė, pasveikino už pilietinį aktyvumą ir pažadėjo gerbti maršo dalyvius akcentuojamas 38 Konstitucijos straipsnio nuostatas. Kas čia negerai?

Ar prezidentas turėjo įsiklausyti tik į naujųjų „moralinių autoritetų“ nurodymus. Ne. Tačiau tai gali būti pavojinga, nes, „argumentams“ išsekus, šalies vadovas gali būti apkaltintas prorusiškumu.