Argumentai „prieš“ yra tipiniai, pasikartojantys visomis įmanomomis formomis, priklausomai nuo išsilavinimo. Žodinė raiška kinta nuo visiškai bukos (tokia ypač būdinga vienam iš lyderių A. Orlauskui) iki pseudofilosofinės, pseudodvasinės, pseudoreliginės, ura patriotinės ir būtinai remiamasi Lietuvos Konstitucija. (Atleiskite, nors ir labai stengiausi, bet Konstitucijoje žodžio „išangė“ taip ir nesuradau).

Štai, tik vienas iš šimtų „argumentų“ pavyzdžių, nes daugiau skaityti nepajėgiau, darėsi koktu: „O kaip tamsta pavadintumėte žmogaus išeinamąją angą, skirtą fekalijomis pašalinti? Gal žinote kitokį dviejų lyčių apibūdinimo metodą? Kam reikalingos sėklidės, kiaušidės, gimda, pieno liaukos? Kokia prigimtinė išangės funkcija?“. Ir toks natūralizmas yra kone visuose gausiuose komentaruose, entuziastingai pritariant svetimomis išangėmis susirūpinusiems rėmėjams.

Žvilgtelėjęs į tokį „gyvulių ūkį“ (D. Orvelas ir čia pasisemtų įkvėpimo), nusprendžiau sukurti satyrinę laidą „Punktas Po Punkto“ skirtą ypač protingiems apie ypač bukus. Šiandien galite pasižiūrėti pirmąją laidą. Nuoroda čia.

Žvilgtelėjęs į tokį „gyvulių ūkį“ (D. Orvelas ir čia pasisemtų įkvėpimo), nusprendžiau sukurti satyrinę laidą „Punktas Po Punkto“ skirtą ypač protingiems apie ypač bukus.

Šeimos gynėjų susirūpinimas svetimomis išangėmis tapo jų deklaracijos kvintesencija. Paniekinantys žodžiai „iškrypėliai“, „pedikai“, „pi...astai“ ir t. t. liejasi kaip iš gausybės rago ir vaizduotėje, nori nenori, ima dėliotis klaikus šių dienų realybės vaizdas: valdžioje, TV ekranuose, teismuose ir, savaime suprantama, Eurovizijoje – vien pi...arai, neleidžiantys normaliems žmonėms normaliai gyventi, kurti šeimas ir gimdyti vaikus. „Jie“ esą tokie galingi, kad gali kaip mat išskirti bet kurią šeimą; labai paprastai – užpuolę tūlą šeimos vyrą ir tėvą paversti jį gėjumi.

Bet koks bandymas prieštarauti pateikiant mokslinius faktus, kad žmonių populiacijoje visada buvo ir bus tam tikras procentas homoseksualių asmenų, sutinkamas isterišku riksmu: atseit, tradicinė šeima pavojuje. Nė nebandyk aiškinti apie tai, kad Skandinavijos šalyse homoseksualių žmonių teisė tuoktis, kurti šeimas niekaip netrukdo tradicinėms šeimoms klestėti, gimdyti vaikus ir džiaugtis gyvenimu. Skandinavų laimės indeksas vienas aukščiausių pasaulyje. Akivaizdu ir, deja, mūsiškiai šeimos „gynėjai“ be galo nelaimingi.

Bandydamas ką nors įrodyti, neišvengiamai būsi apšaudytas stambaus kalibro artilerija: apkaltintas pasityčiojimu iš tautos, tradicinės šeimos, iškrypėlių gynimu, išvadintas bolševikinės diktatūros šalininku. Taip pat firminiu tapusiu kaltinimu – pagarbos kitų žmonių nuomonei nerodymu.
Homofobų įsivaizdavimu, jų oponentus, žinoma, remia Sorošas, Briuselis, TS-LKD (!), nupezusi „Briuseliui atidirbinėjanti žiniasklaida ir jos pakalikai žurnaliūgos“. Tokiame siaubo pasaulyje gyvenant gali tikrai pasidaryti baugu: o jei į duris pasibels gėjus ir lieps skirtis? Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Ne veltui žydiška išmintis byloja: „Ožio reikia saugotis iš priekio, arklio iš galo, o kvailio – iš visų pusių.“

Neretoriškai paklausiu: kam tas maršas naudingas? Jokia paslaptis, kad svarbiausi „šeimos gynėjų“ maršo informaciniai rėmėjai (infa.lt, minfo.lt, KarštasKomentaras.lt ir kiti) ne kartą buvo ir yra įtariami ryšiais su Rusijos dezinformacijos kanalais.

O dabar apie antrąją antraštės dalį „Tamsūs maršo organizatorių užkulisiai“. Neretoriškai paklausiu: kam tas maršas naudingas? Jokia paslaptis, kad svarbiausi „šeimos gynėjų“ maršo informaciniai rėmėjai (infa.lt, minfo.lt, KarštasKomentaras.lt ir kiti) ne kartą buvo ir yra įtariami ryšiais su Rusijos dezinformacijos kanalais.

Pagrindinis maršo rėmėjas „Respublika“ – dešiniųjų radikalų informacinis bastionas, kuriam žurnalistinė etika tapati keiksmažodžiui. Ateinantiems rinkimams V. Tomkus akivaizdžiai tikisi sukurti naują antidemokratinę partiją, kurios šūkis – „Demokratija yra tik iliuzija!“.

Maršo organizatoriai – nevykėliai.

Raimondas Grinevičius siekė patekti į Kalvarijos savivaldybės tarybą su partija „Tvarka ir teisingumas“, bet nepateko. Praeituose rinkimuose bandė laimę Seimo rinkimuose jau su Pilietinės demokratijos partija, nepavyko. Užsienio kalba – rusų. (VRK. 2015, 2020). Jis inicijavo 350 000 feikinių sąrašų surinkimą už Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko nuvertimą.

Arvydas Daunys. Valdo infa.lt, nuo 2016 m. įkurta to paties pavadinimo viešoji įstaiga. Jis yra tinklalapio redaktorius, kurio pamąstymai anksčiau pasirodydavo lanksčiai etikos standartus vertinančiuose tinklalapiuose: sarmatas.lt, Putino Rusijos valdomame dezinformacijos prieš Lietuvą kanale sputnik.lt, laisvaslaikrastis.lt ir tiesos.lt. Skleidė šlykštų melą apie atseit vaikus žalojančius skiepus. (15min.lt., 2020).

Adelina Sabaliauskaitė. Išsituokusi, moka tik vieną užsienio kalbą – rusų. Bandė patekti į Palangos m. savivaldybės tarybą su partija „Tvarka ir teisingumas“. (VRK, 2015). Antivakserė, sąmokslo teorijas ir neapykantą homoseksualams tapatinanti su tautiškumu ir meile Lietuvai. Logikos – jokios: „Tie antivakseriai turi patriotišką dvasią, turi patriotišką širdį ir gyvena Lietuvos, mūsų švente“. (TV3, 2021)

Vitolda Račkova. Antivakserė, siejama su netradicinių gydymo būdų šalininku bei pagarsėjusiu sąmokslo teorijų skleidėju Ugniumi Kiguoliu, savo „Facebook“ paskyroje besidalijančiu ne kartą paneigtomis, melagingomis žiniomis apie koronaviruso pandemiją. (15min.lt, 2020). DELFI kalbinta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovė Rolanda Lingienė teigia, kad jie veikia prieš valstybę. Gyventojai raginami pasitikėti tik oficialia informacija, o ne skleidžiamais gandais ir sąmokslo teorijomis.

Artūras Orlauskas. Neva humoristas, skleidžiantis melagienas apie pandemiją, skiepus ir koronavirusą. Nenusisekęs politikas, patologinis melagis ir keikūnas. Antrą kartą vedęs, vyras – lūzeris, garsus pasisakymais, kurie žemina moterį: „Moterys, darančios karjerą, apvagia visą visuomenę“. Pasiryžęs „daryti tvarką“ net smurtinėmis priemonėmis; grasinantis, kad, ratifikavus Stambulo konvenciją, „pavieniais automobiliais gali atvažiuoti žmonės ir sudaužyti Seimo langus.“ Paranojiškai pasiryžęs apginti ne tik šeimą, bet ir visą Lietuvą. Užsienio kalba – rusų.

Algimantas Rusteika. Laikantis save filosofu, nors yra sovietinis inžinierius. 2020 m. su Nacionaliniu susivienijimu dalyvavo Seimo rinkimuose, bet nepateko. Įmonės „Bostonas“ savininkas, tačiau jokios informacijos apie finansinę įmonės padėtį ir jos darbuotojus rekvizitai.lt nepateikta. Pagal pajamas – nepasiturintis, 2019 m. deklaravo uždirbęs 6562,46 eurus, kas nesudaro net minimalaus atlyginimo (VRK, 2020). Tikriausiai gyvuoja iš šeimų gynimo dvasių. Užsienio kalba – rusų.

Antanas Kandrotas, vadinamasis „Celofanas“. 2020 m. siekė patekti į Seimą kartu su Lietuvos gynėjų sąjunga, nepateko. Teistas už finansines machinacijas. Išgarsėjęs savo neadekvačiu elgesiu Kauno apygardos teisme.

Bet ar tikrai milijonas šeimų jiems pritaria? Abejoju, nes maršo organizatorių surinkta suma (jeigu nemeluoja) – per 40,394 eurų – byloja ką kita, nes ligoninių, medikų reikmėms Lietuvos žmonės paaukoja milijonus

Tokia štai šutvė, nusprendusi ginti tradicines šeimas. Pasižiūrėjus į jų vykdomą propagandos kampaniją, galima manyti, kad visas milijonas Lietuvos šeimų išeis į gatves gintis nuo gresiančios Briuselio apokalipsės.

Naudojami skambus šūkiai apie grėsmę tautai, šeimai, girdi, „jeigu nieko nedarysime, už kampo laukia Lietuvos sunaikinimas“. Fašistinė demagogija eskaluojama pačia primityviausia forma. Bet ar tikrai milijonas šeimų jiems pritaria? Abejoju, nes maršo organizatorių surinkta suma (jeigu nemeluoja) – per 40,394 eurų – byloja ką kita, nes ligoninių, medikų reikmėms Lietuvos žmonės paaukoja milijonus.

Gera žinia: pagaliau neigiamai į neapykantos skleidimą ir grasinimus nuversti valdžią reagavo Lietuvos vyskupai. Jų pareiškimas yra tiesus smūgis šiai amoraliai šutvei į paširdžius“: „Puoselėjant šeimos vertybes ir saugant šeimos institutą, skatiname tokį visuomenės narių bendradarbiavimą, kuris leistų rūpintis mūsų šeimomis bei kurtų sąlygas jų gerovei nenaudojant neapykantos kalbos ar užuominų į bet kokio – fizinio ar psichologinio – smurto naudojimą.

Siekdami šeimos gerovės atpažinkime, jog nepaisant skirtingų įsitikinimų ar pažiūrų kiekvieno visuomenės nario santykiai su kitu turi būti grindžiami abipuse pagarba ir artimo meile.“ Vyskupai atsisakė dalyvauti „šeimos gynėjų“ marše.

Ar dar ilgai tylės prezidentas, premjerė, Seimo pirmininkė? Taip pat prokuratūra, juk, pavyzdžiui, A. Orlauskas atvirai grasina persekioti ne tik Seimo narius, bet ir jų šeimas jų namuose, nesigailint ir vaikų. (Videoklipai su grasinimais laisvai prieinami internete).

Išvada: niekas šiems nevykėliams nesuteikė mandato kalbėti visų padorių Lietuvos šeimų vardu, skleisti neapykantą prisidengiant patriotizmu. Išgelbėk, Viešpatie, nuo šeimos gynėjų, kuriems vienintelį gyvenime liguistą susirūpinimą kelia kaimyno išangė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)