Pirmąją šešėlinę vyriausybę ant Lietuvos 2013-ųjų balandžio 3-ąją sudarė konservatorius Kubilius, ir niekam ji užpakalio tada nedraskė. Kodėl drasko dabar? Iš kur tas šešėlinės Vyriausybės šalutinis poveikis?

Galima tik spėlioti. Karbauskis, užuot valdęs valstybę iš premjero kabineto, ketverius metus raitėsi Skvernelio lizingo šešėlyje iš šešėlinio Kultūros komiteto. O dabar ėmė ir išlindo iš Skvernelio šešėlio su šešėline vyriausybe.

Lietuviai, ypač konservatoriai, yra konservatyvūs šešėlio žmonės – tokių staigių perturbacijų tiesiog negali suvirškinti. O dar turbūt nemalonu, kai mažėjant darbų, tau primena, kad net tokiems didiems vyrams, kaip Skvernelis, lizingo bendrovė gali imti ir atimti beveik išmokėtus ratus.

Kad ir kaip būtų, „Google“ užfiksavo net 217 tūkst. paieškų „šešėlinė vyriausybė“. Žodis „šešėlis“ žingeidumą kėlė net 1,16 mln. kartų. Apytikriai tiek pat tauta įdomavosi, kas per velnias yra tas šalutinis poveikis.

Turbūt galima būtų sakyti, kad atskirai nuo Karbauskio šešėlinės vyriausybės paliktas ekspremjeras Skvernelis yra šešėlinės vyriausybės šalutinis poveikis. Bet visai gali būti, kad ir pats šešėlinis Karbauskio kabinetas yra šalutinis Skvernelio profesionalų vyriausybės poveikis.

Pirmąją šešėlinę vyriausybę ant Lietuvos 2013-ųjų balandžio 3-ąją sudarė konservatorius Kubilius, ir niekam ji užpakalio tada nedraskė. Kodėl drasko dabar? Iš kur tas šešėlinės Vyriausybės šalutinis poveikis?
R. Valatka

Kurį variantą bepasirinktum, kalba yra mūsų išdavikė. O jei visai tiksliai, tai mūsų kalbos klišės.

Antivakseriai ir kepenistai konvertitai visą savaitę veidaknygėje, kaip tas poetės apdainuotas žalvarnis, klykavo apie šimtus paskiepytų Marijampolės mokytojų, kurias ištiko skiepų nuo koronaviruso šalutinis poveikis – skaudėjo galvą, pykino ir buvo labai silpna.

Acakyk, Šimonyte! Dulky, plauk čia, žalty, kraujo puta! Žmonės, nesiskiepykim! Užuot dvi dienas kvailai nesveikavę savo lovoje, geriau mėnesį pagulėkim kniūbsti reanimacinėje, prijungti prie plaučių ventiliavimo aparato, o po to tiesiai į dausas pas protėvius.

Gyvenimas yra tik mirtina liga, plintanti lytiniu keliu, tą dar lenkas K.Zanussi įrodė. Šalutinis poveikis. Dalinkimės.

Šalutinis pandemijos poveikis lietuviškai kalbai, o ypač raštijai – akivaizdus. Kelios lietuvių kartos sirgo vėžiu, šitiek žmonių perėjo devynis chemoterapijos pragaro ratus. Bet apie šalutinį chemoterapijos poveikį per pusę amžiaus neparašyta nė pusės tiek, kiek apie skiepų šalutinį poveikį – per dieną.

Šalutinis poveikis neatpažįstamai pakeitė daugybės lietuvių politikų ir jų mylėtojų gyvenimą.

Prezidentas Nausėda paragino padidinti mokesčius šiek tiek daugiau uždirbantiems pagal individualią veiklą.

Dešimtoje klasėje iš mokyklos paslaptingai dingusią ir vidurinę mokyklą dvejais metais vėliau nei jos bendraklasiai baigusią Širvintų r. merę Pinskuvienę ištiko itin retas šalutinis poveikis – matematikės talentas.
R. Valatka

Viso pasaulio valdžios neriasi iš kailio, kaip pagelbėti be pajamų jau metus likusiems dainininkams, muzikantams ir paslaugų teikėjams, o mūsų aukštas ir gražus lyderis susirūpinęs, kaip iš jų ką nors atėmus. Jei ne dabar, tai iškart po pandemijos. Šalutinis pandemijos užkluptos gerovės valstybės poveikis.

Dešimtoje klasėje iš mokyklos paslaptingai dingusią ir vidurinę mokyklą dvejais metais vėliau nei jos bendraklasiai baigusią Širvintų r. merę Pinskuvienę ištiko itin retas šalutinis poveikis – matematikės talentas.

Merė grakščiai įrodė, kad išgijusiųjų skaičiai sufeilinti, o tai reiškia, kad ir visa pandemijos statistika meluoja, todėl jokio tokio koronaviruso pavojaus seniai nėr. Jei kitąmet vyksiančiame Tarptautiniame matematikų kongrese Širvintų merei išimties tvarka už ypatingus matematinius išradimus nebus įteiktas Kanados matematiko Fieldso medalis, tai bus pati didžiausia neteisybė, žmonijos istorijoje kada nors padaryta visiems astronomams šmukštarams.

Šalutinis poveikis sunkiai sergantį NVSC generolą Petraitį pakėlė iš ligos patalo. Rizikuodamas sveikata šitas karo su pandemija didvyris iš lubų irgi nustatė, kad per tą laiką, kol jis sunkiai sirgo, visa statistika galėjo būti suklastota. Tik prie ligos patalo prikaustytas ULAC generolas Čaplinskas šįkart nepraleido progos patylėti.

Ne pirmą kartą šalutinio poveikio ištiktas Klaipėdos prokuroras Galminas skuodė nuo policijos laukais. Veikdami iš anksto nesusitarę Andriukaitis su Veryga nuo nešvarios lietuviškos politikos gynė Putino „sputniko“ teisę būti įteisintam čia ir dabar.

Šešėlinis finansų ministras Ąžuolas platino naują sąmokslo teoriją. O Seimo NSGK pirmininkas, konservatorius Kasčiūnas pats išmąstė naują ne tai pasaulinio gėjų sąmokslo, ne tai teisės teoriją.

Pagal Kasčiūno šalutinio poveikio teisę, kuri esanti viršesnė už Romos teisę, Vilniaus universiteto profesorius, teisės daktaras Mizaras negalėtų būti paskirtas Konstitucinio teismo teisėju, mat jis kai kuriuose darbuose gynęs gėjų teises. O gėjai, kaip visiems murzininkams yra žinoma, yra ne kokie ten eiliniai piliečiai, o visi šimtu procentų veikia kaip partija su antiheteroseksualia ideologija. Todėl Kasčiūnas ir siunčia Mizarą toliau – į politiką.

Šalyje šitaip išsikerojus šalutiniam poveikiui savų ir svetimų spaudžiama Vyriausybė nuo pirmadienio įvedė karantino atlaisvinimą su testavimu. Ką smulkusis ir vidutinis verslas vienareikšmiškai įvertino kaip papildomą apsunkinimą.
R. Valatka

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centrą ištiko ne mažiau keblus šalutinis poveikis – istorikai beigi istorijos tyrimai. Naujojo vado ryžtingu veikimu jie turėjo būti pakeisti akmeniniais kirvukais grįsta proaktyvia antižydiška propaganda.

Šalutinis LGGRTC poveikis kaip karšta bulvė numesta patyrinėti Seimui, bet Seimo tyrėjų verdiktas, žinant daugumos tų tyrėjų ideologiją, aiškus iš anksto. Hokokaustas ir gėjų teisės yra nelabai pageidaujami objektyvių tyrimų šalutiniai poveikiai.

Šalyje šitaip išsikerojus šalutiniam poveikiui savų ir svetimų spaudžiama Vyriausybė nuo pirmadienio įvedė karantino atlaisvinimą su testavimu. Ką smulkusis ir vidutinis verslas vienareikšmiškai įvertino kaip papildomą apsunkinimą.

Bene iškart po Vyriausybės atlaisvinimo ir premjerės perteklinių raginimų saugotis pačiam ir saugoti kitus, 17 abiturientų Ukmergės r. Dastainiškio kaimo sodyboje surengė šimtadienio balių.

Ar tik ne Shakespeare’as sueiliavo, kad asilui gali užmaukšlinti kokią tik nori kepurę, bet ji vis tiek nepaslėps jo ilgų ausų? Kaip ir nuo jų krentančio ilgo šešėlio. Ech, tas šalutinis poveikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (741)