Dabar, kai liberal-konservatorių sprendimais uždaryti verslai ir žmonės netenka pragyvenimo šaltinio, vienas iš labiausiai spręstinų ir Laisvės partijos deleguotam žmogaus teisių komiteto pirmininkui aktualių klausimų – Seimo tualetų reforma. Į Seimą išrinktas profesionalus gėjus T.V. Raskevičius siūlo naikinti vyrų ir moterų tualetus Seime ir šia Seimo tualetų reforma pradeda proteguoti žmogaus – vyro ir moters – lytinės tapatybės paneigimo idėją.

Šiai tualetų reformai, „turiningoje“ ir „svarbiausių“ Lietuvai darbų Seimo darbotvarkėje, draugiją palaiko kitas „svarbiausias“ darbas Lietuvoje – rezoliucija, kuria tradiciškai bandoma V. Landsbergį paversti Lietuvos vadovu, su visomis jam priklausančiomis privilegijomis, nors jis niekada nebuvo išrinktas Prezidentu.

Pamirštama, kad Konstitucinis Teismas aiškiai ir nedviprasmiškai yra pasakęs, kad „pagal Konstituciją įstatymų leidėjui neleidžiama nustatyti tokio teisinio reguliavimo, kuriuo būtų paneigtas individualus, nuo visų kitų valstybės pareigūnų teisinio statuso besiskiriantis Respublikos Prezidento teisinis statusas ir sudarytos teisinės prielaidos kurį nors kitą asmenį prilyginti Respublikos Prezidentui – valstybės vadovui“.

Neabejoju, kad toks valdančiųjų sprendimas mums visiems svarbią Sausio 13 skandins ne tik konservatorių privatizuotų neužmirštuolių jūroje, bet ir bandymuose eilinį kartą įgyvendinti V. Landsbergio svajonę bei konservatorių savęs iškėlimą aukščiau visų, drauge privatizuojant patriotų ir laisvės kovotojų sąvoką, užgožiant žuvusiųjų, su ginklais Seimo rūmuose užsibarikadavusių vyrų ir moterų, rankomis ir širdimis svarbiausius valstybės objektus apjuosusius atminimą ir padėką jiems, neskirstant jų pagal politines pažiūras.

Kad Seime vyksta darbo imitavimas ar kaip kitaip tai pavadinti, rodo ir tai, kad Seimui pandemijos metu pratęstoje sesijoje renkantis ir posėdžiaujant su beviltiškai tuščia darbotvarke, dalis ministrų gėdingai netgi pamiršta ateiti pateikti jų vadovaujamų ministerijų registruotus projektus, taip paversdami šio antradienio posėdį visišku chaosu. O pagrindiniai projektai, dėl ko valdantieji ir pratęsė rudens sesiją, iš viso išbraukti.

Dėl neaiškių priežasčių iš Seimo posėdžių darbotvarkės šią savaitę buvo išbrauktas Konstitucinio Teismo teisėjų skyrimo klausimas, nors ką tik buvo aiškinta, kaip juos svarbu paskirti. Dar prieš du mėnesius tuometinė opozicija, kuri tapo valdančiais, mus kalė ant kryžiaus už tai, kad jie nepaskirti. Dabar, tapę valdančiaisiais, jie net nesugeba rišliai paaiškinti, kodėl teisėjų paskyrimo laikas nuolat atidėliojamas. Paskui tas klausimas, mūsų frakcijos pastangomis, šiaip ne taip į darbotvarkes vėl sugrąžinamas, tačiau toliau nepaaiškinant, o kas gi buvo įvykę, kad reikėjo išimti.

Ar tokia sumaištis ir yra tas Dulkio 130 žingsnių planas kovoti su pandemija, nes žadėtas 130 žingsnių planas iki šiol nepaskelbtas, net paraginus Prezidentui? Žmonės praranda darbus ir metų metais puoselėtus verslus. Vienus uždarius, kitų prekyba tais pačiais produktais sėkmingai vyksta didžiuose prekybos centruose. Iš to, kaip Vyriausybės posėdžių darbotvarkėse tai atsiranda, tai dingsta subsidijų verslui planas, jau ima kilti klausimas, ar ši Vyriausybė iš viso yra įgali pasirūpinti dėl taikomų draudimų dūstančiais verslais.

Antai, Vyriausybės nutarimo „Dėl Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano priemonės „Subsidijos įmonėms“ lėšų skyrimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ derinimas pradėtas tik 2020-12-23, jau praėjus nemažai laiko po verslų veiklos suvaržymo.

Ir nors derinimas šiaip ne taip pasibaigė 2021-01-04, Vyriausybė nutarimui priimti laiko neberanda iki šiol – nutarimas išimtas iš šios savaitės darbotvarkės. Verslas lauks kitos, nes vėl žadama, kad subsidijos bus „netrukus“. Tualetų reforma ar titulų dalybos Seime palaukti negali – tai vyksta šiandien.