Šventę reikia švęsti! Nes ką tie daktarai išmano. „Aš tik trumpam“ – išbėgusi iš kosmetikos parduotuvės pareiškia Seimo pirmininkė ir dar priduria, kad grėsmės aplinkiniams nekelia. Jos apsauginiai irgi. Ir ką jūs į tai, Hipokrato priesaikos tarnai? Ir negalite pykti dėl mažų atlyginimų – Seimo nariai sumažino jums krūvį – patys sau nusistato diagnozę ir grėsmės lygius. Jie aukščiau, jiems geriau matyti.

Ypač kai kalbame apie pinigus. Dėl tų beveik dviejų Seimo kanceliarijai iš pandeminio biudžeto išluptų milijonų Premjerė raunasi paskutinius plaukus, kuriuos, pasak ką tik prie Covid valdymo ištakų stovėjusio Surplio, turėtų kada nors susipinti į kasas. Jeigu tokiais tempais rausis ir toliau, greičiau jau Surplio kasas pamatysime, nei Šimonytės.

O rautis tikrai yra dėl ko. Nes Seime šėlionės, prasidėjusios apnuogintomis Gražulio istorijomis, atrodo, tik įsibėgėja. Į posėdžių salę per patį pandemijos įkarštį tiek valdantieji, tiek opozicija pradėjo nešti tokias įstatymų pataisas, kad kyla įtarimas, jog „žolytės“ įstatymas (bent jau Seimo teritorijoje) jau dekriminalizuotas ir dauguma gerai patraukė. Prie svarbiausių Lietuvai įstatymų be kanapių iškart atsirado prekybą alkoholiu lengvinančios įstatymų pataisos. Premjerė pagūžčiojo pečiais ir nupėdino atgal į Vyriausybės rūmus. Ir kaip tas kasas užsiauginti, kai alkoholis, „žolė“ ir seksas už 10 000 tampa svarbiausiomis Seimo temomis, o mokėti už linksmybes teks Vyriausybei?

Reikia pabrėžti, kad seksas turi būti su pasekmėmis – gimusiu kūdikiu. Lietuvoje per metus gimsta apie 30 000. Ar nerasim biudžete 300 milijonų? Tikrai rasim. Tik įdomu, ar Guoga paskaičiavo, kiek Lietuvoje vaikų gimsta tik todėl, kad netyčia prablaivėjusiems tėveliams reikia vaiko pašalpos degtinės buteliui? Ar vykdysime tėvų selekciją? Ar mokėsime visiems? Ar čia bus kaip koks lizingas – bent trejus metus privalai auginti vaiką, o tik po to gali valstybei numesti? Bet jeigu vienas turtingiausių Seimo narių sutinka prisiimti tokių „už pinigus“ atsiradusių vaikų tolesnę socialinę globą, galime drąsiai eksperimentuoti.

„Po kiek opiumas liaudžiai?“, – paklaustų didysis kombinatorius Ostapas Benderis. O po kiek, galime ir nesužinoti. Mat, kaip politinėn užmarštin nueinantis Karbauskis ir įtarė, Seimo Audito komiteto vadovu tapo ne didžiausios opozicinės frakcijos atstovas, o tas, kur prie bet kokių. Maža to, kol į ekranus su pusnuogiu vaikinu iššokęs Gražulis kėlė kito – kultūros komiteto – reitingus, pasiekęs beveik 80 000 peržiūrų ir taip įrašęs posėdį į Seimo istoriją, valdantieji, iš anksto nesusitarę, delegavo į audito komitetą net tris ministrus. Oi, netyčia, susigėdo patys, ir paliko... du. Priminsiu, kad pagal statutą komitetas aiškinasi, ar asignavimų valdytojai racionaliai naudoja lėšas. Čia galime pasijuokti. Ir ne tik iš to.

Juk smagu matyti, kaip Seimo salėje naujoji ministrė Armonaitė smagiai darosi selfie ir įamžina akimirką, kuomet dėl drastiškai išaugusių mirčių nuo Covid-19 griežtinamas karantinas visai Lietuvai. „Koronos“ ateina ir praeina, o sefie kaip didžio triūso darbo liaudžiai įrodymas lieka.

Ypač dabar, kai Covid virusui iškilo didžiulė grėsmė – gavom vakciną. Telieka skiepytis. Taip, pasak Prezidento patarėjo, įgysime „bandos imunitetą“. Na, pristigo patarėjui politkorektiškumo: kas gi agituodamas „bandos“ sąvoką vartoja, kai antivakserių gretos tokios susitelkusios, o į jas dar ir politikai įsimaišo. Pats Prezidentas kol kas prie „bandos“ neprisidės.

Tačiau didžiausią smūgį skiepijimosi reklamai sudavė Premjerė: prieš kurį laiką viešai pranešusi, kad skiepysis naująja vakcina ir taip visiems skeptikams parodys, kad nėra ko bijoti, netikėtai pakeitė savo nuomonę ir pareiškė, kad nebus tarp tų pirmų drąsuolių. Tad Lietuvoje šiuo metu neliko nė vieno politinio lyderio, kuris savo asmeniniu pavyzdžiu pademonstruotų, kad tiki naujo skiepo saugumu. Kad ir kaip ten būtų, mokslo pažangos dėka vakciną nuo Covid–19 jau turime. Gal kada nors atsiras ir skiepai politikams nuo baimės būti sukritikuotiems...

O kol vieni bijo, kiti drąsūs. Štai paimkime Seimo Ievą. Ji praktiškai tapo prekybos agente – tai vyras masažo kilimėlius su jos nuoga nugara parduoda, tai partijos pirmininkas Viktoras „nuo „koronos“ užgazuotą“ vandenį prakišinėja.

Dabar belieka gailėtis, kad Viktoras netapo premjeru – nebūtų reikėję nei tų vakcinų, nei tų testų, už kuriuos tai permokam, tai iš viso nesugebam nusipirkti. Juk ko jau ko, o gėlo vandens Lietuvoje užtenka. Ir prašo Viktoras nedaug – tik po vieną eurą už... gyvybę.