Vien ko vertas tas jo kelis kartus pakartotas „tuoj, tuoj baigsiu“. Seimo tribūnoje tai skambėjo išties daug žadančiai.

Talentingo aktoriaus ir režisieriaus ranka Skvernelio monospektaklyje „Neliečiamasis“ ant ledo palieka bent kelių frakcijų Seimo eumenides. Su visais šitų piktų erinijų klausimais apie greitųjų testų pasiutusią kainą. Kažkur tolumoje. Piktųjų eumenidžių „Neliečiamajame“ beveik nematyti.

Neliečiamojo-Skvernelio triumfališkas pabėgimas iš tribūnos pasiekus aukščiausią tašką – sukandę dantis turim tai pripažinti – jau žanro klasika. Pagal valstiečių sąrašo Nr.1 pabėgimą nuo šiol bus matuojamas visų būsimų premjerų gebėjimas dėti skersą ant Tautos atstovybės.

Talentingo aktoriaus ir režisieriaus ranka Skvernelio monospektaklyje „Neliečiamasis“ ant ledo palieka bent kelių frakcijų Seimo eumenides. Su visais šitų piktų erinijų klausimais apie greitųjų testų pasiutusią kainą. Kažkur tolumoje. Piktųjų eumenidžių „Neliečiamajame“ beveik nematyti.
Rimvydas Valatka

Skvernelio sukurtas Neliečiamojo vaidmuo nusipelnė garsiausių šalies teatrologų pagyrų. Bet, žinoma, nepralenkiama buvo sakytinė kultūrologo Karbauskio recenzija.

Pripažindamas, kad Vyriausybė už greituosius koronaviruso testus sumokėjo po 12 eurų, kai Krašto apsaugos ministerija už tokius pat mokėjo tik po 3, kiečiausias kultūrologas tarp agronomų vienu taikliu sakiniu nukirto Neliečiamojo kritikus: „Svarbu, kad testai veikia.“

Būdamas plataus akiračio ir apsiskaitymo svarbiausias šalies kultūrologas pateikė tautai naisią padėties analizę. Tik iš jos galėjome sužinoti teisybę, kad Veryga savo pareigas atliko tik gerai, jis priėmė sprendimus, kurių reikėjo, o kitose šalyse buvę dar blogiau nei Lietuvoj.

Karbauskis teisingai pažymi, kad tos šalys įsigijo tokių pat brangių testų, kaip Veryga, tik neveikiančių. Išvada: jei kitose šalyse vogta dar išmaniau, nei Verygos tėvonijoje, ko čia kabinėjatės prie Skvernelio ir juolab Verygos?

O faktas, kad krašto apsaugos ministro Karoblio nupirkti testai po 3 irgi veikia, tai šimtu procentų nieko absoliučiai nereiškia. Tiesiog šito konservatorių ministro pernai nepavyko pakeisti jedinstvininkais Tamašuniene arba Narkevičium. Dėl to ir tokios konservatoriškos nesąmonės.

FNTT generolas Mikulskis privalo atkreipti dėmesį į kultūrologo Karbauskio nupintą pasaulinį kontekstą. Lietuvos pramonininkų konfederacija, metų gale apdovanojanti iškiliausius verslo žmones už pasiekimus, pagrindinį prizą šįmet privalo skirti koronastartuoliui „Bona diagnosis“.

Tamsiajame kambarėlyje, liaudiškai dar vadinamame uošvės kambariu, gal 2 kv. m plote, paskubomis įkurta kontora su vienu darbuotoju ir kuklia 1616,52 EUR skola „Sodrai“, sugebėjo įtikinti ne tik jauną ir inovatyvų premjero patarėją Savicką, bet ir geriausią visų laikų alkoholio ministrą pirkti greitųjų testų iš „Bonos“ po 12, o ne iš Austrijos bendrovės „Ameda“ tikros atstovės „Pro Aris“, kuri Verygai jų siūlė po 3.

Nebandykit klausti, kam ir kokią diagnozę po tokio Sveikatos apsaugos ministerijos sandėrio su „Bona diagnosis“ rašyti. Žemažiūriai. Atrask save. Kaip atrado tas jaunas inovatyvus kaunietis. Žvelk giliau. Kaip kiečiausias Naisių krašto kultūrologas žvelgia.
Rimvydas Valatka

Nebandykit klausti, kam ir kokią diagnozę po tokio Sveikatos apsaugos ministerijos sandėrio su „Bona diagnosis“ rašyti. Žemažiūriai. Atrask save. Kaip jau ne kartą atrado tas jaunas inovatyvus kaunietis. Žvelk giliau. Kaip kiečiausias Naisių krašto kultūrologas žvelgia.

Navaras – 4,5 milijono. Iš vienos operacijos už 6. Lekiant tokia zovada vienaragis kišenėj. Vienintelė būtina sąlyga – suteikti valstiečių Neliečiamajam su Veryga ir oligarchu kultūrologui teisę valdyti mūsų pinigus dar vieną kadenciją.

Vaizduotės stokojantys Marijos žemės gyventojai, kaip ir piktosios Seimo erinijos, burba, kad reikia būti su išoperuotu gėdos jausmu, jei po tokio valdiško nuobiznio su „Bona diagnosis“, iškart imi Seime stumti valstybinių vaistinių kromelį teigdamas, kad taip atpigs senutėms vaistai.

Prasčiokai. Vyriausybės patvirtintoje Lietuvos pristatymo užsienyje dešimtmečio strategijoje numatyta modifikuoti „Sekundės“ bankelio šūkį, pritaikant jį LVŽS užmojams. Vietoj „Mes jus išmokysim gyventi iš palūkanų!“ – „Mes jus išmokysim gyventi už viską sumokant 4 kartus brangiau!“ ir „Visa ariama miestų žemė – valstiečiams naisiečiams!“

Vyriausybė planuoja už 43 mln. eurų sukurti atskirą valstybinį ryšį. Darom. Tik jokiu būdu ne su šerį iškart pastačiusiu verslu. Tiems visada viskas per brangu. Bamba, kad toks tinklas bus skirtas tik 11 tūkst. vartotojų, o ateity teks daugiau ploti už 5G ryšį.

Neklausykim gnydiškai skaičiuojančių verslininkų. Karbauskis su Skverneliu tebus mums už vadovą. Tautai reikia naisaus užmojo.

Pritraukim į projektą tokius kaip „Bona diagnosis“, ir nė nebežinosim, kas yra brangu. Na, ir, žinoma, o kaip dabar be Lietuvos gyventojų gemocido ir rezistencijos centro.

Ten pasiųstas istorijos gauleiteris Jakubauskas padarys viską ir dar daugiau. Reikės, Lukiškių aikštėje pastatys dar vieną balvoną.

Nereikės, išars Šimašiaus pievelę ir pasės rapso ar ropių. O įsakys partaigenosė Karbauskis, dar ir Širinskienę į orbitą aplink žemę su kokiu sputniku išves. Tirti skaudžią Antrojo pasaulinio karo ir pokario istoriją, demaskuoti paminklų žydus galabijusiems krištaponiams adoratorius – per žemas tai buvo užmojis.

Tiems, kuriems klaidingai atrodo, kad aikštės atėmimas iš miesto ir pavedimas ją valdyti žemės ūkio bendrove paverstam Lietuvos gyventojų rezistencijos ir genocido centrui yra dar vienas pramuštas dugnas, patartina pristabdyti savo leftistinius kuinus.
Rimvydas Valatka

Kultūros komisaras Kvietkauskas – taip pat visada pasiryžęs arti ir sėti.

Vyriausybė atiminės iš laisvų miestų aikštes, istorijos gauleiteris pagal XIX a. šabloną štampuos jose balvonus. O kad Lietuva tik dabar pasirašė memorandumą su JAV dėl 5G ryšio plėtros – praėjus metams po to, kai tai padarė Lenkija ir Estija, net ir Latvija geru pusmečiu naisią Skvernelio Vyriausybę aplenkė, tai argi čia kam svarbu tokios smulkmenos?

Užtat kokius nepakartojamus monospektaklius Seime stato Vyriausybės vadovas. Kokias puikias recenzijas rašo Kultūros komiteto Pirminykas. Koks liokajiškai paklusnus LGGRC direktorius.

Tiems, kuriems klaidingai atrodo, kad aikštės atėmimas iš miesto ir pavedimas ją valdyti žemės ūkio bendrove paverstam Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos centrui yra dar vienas pramuštas dugnas, patartina pristabdyti savo leftistinius kuinus.

Dugno Lietuvos politikoje nebėra. Dugnas Lietuvoje panaikintas. Teneįsižeis klasikas už jo citatos apie mėšlą kitą variaciją: 90 kg Karbauskio + 90 kg Skvernelio = 4 metai šūdmalos. O gal ir daugiau?