Partijos lyderė Ingrida Šimonytė, vedanti konservatorius į Seimą, pristatymo pradžioje kalbėjo apie pasitikėjimo deficitą visuomenėje ir iš kur atsirado jo trūkumas, priežasčių ieškodama sovietmetyje. Reikia pasidžiaugti, kad pripažino, jog pasitikėjimą užsiauginti yra labai sunku, ir politikai prie šio pasitikėjimo deficito yra prisidėję savais būdais. Tik spėkite – ar save tarp tų politikų paminėjo? Taip, kad patys griovė – nutylėjo.

Čia pristatymo vairą į rankas perėmė TS-LKD programos ruošimo grupės vadovė Jurgita Šiugždinienė, tuoj metusi įprastą TS-LKD kortą – grėsmes, kurias konservatoriai mato visur ir visada. Tad programos pristatyme, kaip įprasta, buvo paminėta grėsmė valstybingumui ir lietuvių kritinio mąstymo stoka, čia iš karto buvo pasiūlytas ir receptas prieš jį – savo programoje didelę dėmesį skirti visuomenės atsparumui propagandai stiprinti ir kovai su fake news. Ir čia pat konservatoriai pademonstravo naują skaidrę – „miškiningumas per pastaruosius 10 metų sumažėjo 50 proc.“.

Kadangi patys konservatoriai prakalbo apie kovą su fake news, tapo įdomu patikrinti ir jų pačių teiginius. Nežinia, ar apdairiai nutylėjo, ar sąmoningai norėjo suklaidinti, bet kur tas miškingumas sumažėjo, taip ir nepasakė. Tačiau, kadangi pridūrė, jog Vyriausybė padidino kirtimų normas 6 proc. – reikia manyti, kalbėjo apie Lietuvą.

Tereikėjo pasižiūrėti oficialius šaltinius apie miškingumą ir štai jums pačių konservatorių fake news. Sakyčiau, įžūlu, bet taip konservatoriškai įprasta imti ir patiems skleisti fake news (melus), prieš kuriuos neva taip aršiai kovoja ir dar aršiau kritikavo prezidento Trumpo retorikoje.

Taigi, miškingumas Lietuvoje nemažėja, ką jau kalbėti apie 50 proc., o atvirkščiai – kasmet auga, nes atsodinus miškus, papildomai kasmet įveisiama po mažiausiai 500 ha naujų. Įdomu, ką veikė tuomet konservatorių aplinkos ministras Kęstutis Navickas savo kadencijos metu, jeigu pritariamai šiam konservatorių fake news linkčiojo galva?

Taip, Ingrida, pasitikėjimą, kaip sakote – užsiauginti sunku, bet ką jau ką – griauti jį – konservatoriai irgi tikrai moka. Ir tą puikiai pademonstravote prieš kelias dienas. Įdomu, jeigu patikrintume ir daugiau TS-LKD teiginių? Neabejoju, kad melo atrastume daugiau nei su kaupu.

Pasižiūrėkime į nuolatines rietenas Seime ir kas yra pagrindiniai šių rietenų dalyviai bei kurstytojai? Beje, programos pristatyme konservatoriai tvirtina, jog dabartiniai Seimo nariai tik 7 minutes skiria svarbiems mūsų klausimams spręsti ir iš karto klausia – ar galima tikėtis kokybės?

Pastebėjote plyšius šioje logikoje? Gal užmiršote, kad Seime yra 36 TS-LKD nariai, kurie ir yra tie, kurie savo rietenomis prisideda, kad mažiau laiko liktų konstruktyviems sprendimams, laukiantys, kada kas nors padarys klaidą, kad galėtų pulti, baubų ir fake news kūrėjai, neturintys savo pozicijos ir esą gelbėjantys tautą nuo blogesnių už save. Prisiminkite: neturėti pozicijos – blogiau nei būti opozicijoje!

Optimistas ieško išeities, pesimistas nedaro nieko, viskuo kaltindamas valdžią, ir dar baisiau, kai tas pesimistas pats yra valdžioje.