– Matai, – atsakė Pelėda, – logiškiausia procedūra čia būtų tokia...

– Ką reiškia tas Lokiškiausias Parsidūręs? – pertraukė ją Pūkuotukas. – Esu Labai Mažo Protelio Meškiukas, ir tie ilgi žodžiai, kad juos kur!

Per tuos du logikos užkardymo Skvernelynėje mėnesius sužinojome daug naujo ir naudingo sau. Pvz., kad du mėnesius nedirbus ar dirbus tik puse kojos – nuotoliniu būdu pilotavus lėktuvus, kasus tunelį ar rengus koncertus, ekonomikai atgaivinti ir valstybės iždui prisipildyti ypač padėtų nusistatymas dar mažiau dirbti, didinant poilsio dienų skaičių pusdieniu per savaitę.

O tai net 30 dienų papildomo poilsio per metus!

Nereikėtų ties tuo apsistoti. Lokiškiausias Parsidūręs būtų išvis panaikinti darbo dienas, leisti Vyriausybei skolintis be apribojimų ir savo nuožiūra dalyti skolintus pinigus tokia tvarka: pensininkams ir pašalpiniams – daugiausia, vaikams – pusę pensininkų kvotos, darbingiems individams – ketvirtadalį, o gydytojams – špygą taukuotą ir dar dviem ciklais.

Kažkokia nesąmonė? Čia prieina Veryga ir sumurkia kaip katinas: „Neieškokit mūsų veiksmuose logikos, mes juk valstiečiai + dar Nausėda.“

Nereikėtų ties tuo apsistoti. Lokiškiausias Parsidūręs būtų išvis panaikinti darbo dienas, leisti Vyriausybei skolintis be apribojimų ir savo nuožiūra dalyti skolintus pinigus tokia tvarka: pensininkams ir pašalpiniams – daugiausia, vaikams – pusę pensininkų kvotos, darbingiems individams – ketvirtadalį, o gydytojams – špygą taukuotą ir dar dviem ciklais.
Rimvydas Valatka

Aną savaitę iš premjero sužinojom, kad jei ne ši Vyriausybė, Lietuvai jau būtų kaput. Be manęs niekas neįmanomas, toks aš jau meškiukas – kaip ir Skvernelis, dar sakydavo Pūkuotukas.

Vardydamas Seimui savo būtus ir nebūtus nuopelnus, premjeras pamiršo paminėti, kad nenukristi nuo Naisių kuino jo kabinetui padėjo ne raitelio miklumas, o tik dešimt metų be perstojo augusi šalies ekonomika. Jei ne tas augimas, Naisių valdžia su paranojai artimu nepasitikėjimu piliečiais, o ypač verslu, gydytojais ir mokytojais, ne tik šviežių bulvių – karantino ji nebūtų sulaukusi.

Bet neieškokim premjero žodžiuose logikos. Paskutinis jo kabineto pasispardymas taškantis skolintais pinigais yra tarsi dopingas, kurio griebiasi netalentingas senas boksininkas, į karjeros pabaigą siekdamas kaip nors ištraukti dar vieną dvikovą be nokauto.

Dalis visuomenės tai puikiai mato. Kita dalis tai, kad valdžia jiems melavo kimšdama steroidus, kuriuos vadino vitaminais, supras tik tada, kai jau teks didinti mokesčius ir mažinti šalpos pinigus. Po laiko, kaip visada. Piktinsis, kad niekas, o ypač žurnalistai, jiems nieko nepasakė.

Bet karantinas bus ilgas. Galbūt kaip tik dabar, kai skaitote šį sakinį, Veryga baigia skrebenti įsakymą „Tiems, kam per 60, gydytojams ir šunims įėjimas draudžiamas!“. Iškabinti prie sporto klubų, restoranų, Sveikatos apsaugos ministerijos ir rinkimų apylinkių.
Rimvydas Valatka

Tik neieškokim čia logikos. Aplinka kalta. O dar geriau – konservatoriai. Pagal Lokiškiausią Parsidūrusį, tie visada yra kalti. Už tai, kad dar yra.

Per tuos du užkardymo mėnesius sužinojom ir daugiau pamokomų, net ir Brazausko laikais negirdėtų dalykų.

Pvz., kad konkretaus verslininko liudijimas, jog dar dirbdamas savivaldybėje dabartinis susisiekimo ministras Jarekas už viešuosius pirkimus iš jo ėmė atkatą savo namams ir kitam nekilnojamajam turtui vystyti, a priori yra tik pasakos.

Tuo metu frajeriški premjero bandymai įtikinti, kad jis, važinėdamas kasdien į darbą ir namolei, nematė, jog jo žvyruotas keliukas asfaltuojamas už 300 000 pinigų, o paskui tam buvo skirta dar 143 000, nėra pasakos anei akių muilinimas, o tik faktas.

Dėl ko premjeras, matyt, ir įsidarbino ministerio Jareko advokatu antraeilėms pareigoms iki kadencijos pabaigos. Ir neieškokim čia kažkokios logikos.

Užkardyti porai mėnesių Skvernelynėje sužinojom, kad koronavirusą platina gydytojai, siekdami nugydyti labiausiai ES koronavirusui pasirengusią Vyriausybę. O gal todėl, kad galėtų pareikalauti iš Vyriausybės didesnių algų.

Alkoholio ministeris mažiausiai tris kartus bandė nubausti juos už tokį negražų elgesį. Rašė neteisėtus įsakymus, uždraudžiančius tiems medikams, kurie kažkodėl dar neemigravo, dirbti pusantro ar dviem etatais kitose gydymo įstaigose. Tiesa, kitą dieną atvirkščios alchemijos būdu ministerio įsakymai be jokios logikos atvirsdavo į rekomendacijas.

Bet karantinas bus ilgas. Galbūt kaip tik dabar, kai skaitote šį sakinį, Veryga baigia skrebenti įsakymą „Tiems, kam per 60, gydytojams ir šunims įėjimas draudžiamas!“. Iškabinti prie sporto klubų, restoranų, Sveikatos apsaugos ministerijos ir rinkimų apylinkių.

Priešingai nei alkoholio ministeris, teigęs, kad koronavirusą platina gydytojai, Seimo valstietis, habilituotas biomedicinos daktaras Kirkutis platino acto garintojų sukurptas sąmokslo teorijas, kad koronavirusą sugalvojęs ir išplatinęs miljardierius B. Gatesas. Tam, kad sukurtų veiksmingą vakciną nuo koronės ir jos dėka taptų pirmuoju pasaulyje trilijonieriumi.

Logiškas valdančiosios daugumos lyderio pasikėsinimas į Konstitucijos 44 ir 25 str. taip nuliūdino Prezidentą, kad jis tą pačią dieną be žodžio nusitolino į Nidą. Iki geresnių laikų. Kai Prezidentas galbūt vėl bus reikalingas Lietuvai. Per du užkardymo mėnesius Prezidento nei su šuniuku, nei su berniuku Skvernelynei neprireikė nė karto.
Rimvydas Valatka

Habilituotas Kirkutis yra nepaneigiamas įrodymas, kad net medicinos studijos ir habilitacinė disertacija entuziastingam žmogui nėra kliūtis tapti dangiškuoju Dievo mulkiu. Vieni turi proto, o kiti neturi, ir viskas. Na, patys žinote, iš kur tai.

Kadangi dauguma valdžios vyrų ir moterų ne tik dabar neturi ką veikti, o veikti vis tiek ką nors reikia, Kirkutis ir K užkardyti platino sąmokslo teorijas, kiti, kaip antai konservatorius Starkevičius, už nugaišusią karvę ar kitą gyvulį pasiūlė bausti ūkininkus jų perteklinės žemės nacionalizavimu, ir 72 Seimo pusgalviai tam be išlygų pritarė.

Ir neieškokite tame balsavime logikos. Kaip ir aplinkos ministerio Mažeikos veiksmuose, kai jis propagavo, tiesa, nesėkmingai, žvėrelių šaudymo lankais ir gaudymo šunimis būdus bei naudą tėviškės gamtai. Būtų užtekę rekomendacijos, ar ne pons Veryga?

Tik Karbauskis per užkardymą, gal todėl kad didesnę laiko dalį praleidžia užtvertoje fazendoje vardu Observatorija ant marių krantelio tarp danielių, buvo logiškas kaip niekada. Tarsi geležinis Feliksas iš senojo armėno šalies, jis atvirai grasino žurnalistams susidorojimu už kritiką.

Logiškas valdančiosios daugumos lyderio pasikėsinimas į Konstitucijos 44 ir 25 str. taip nuliūdino Prezidentą, kad jis be žodžio tą pačią dieną nusitolino į Nidą. Iki geresnių laikų. Kai Prezidentas galbūt vėl bus reikalingas Lietuvai. Per du užkardymo mėnesius Prezidento nei su šuniuku, nei su berniuku Skvernelynei neprireikė nė karto.

Beveik trečdalis užkardytųjų (28 proc.), priešingai nei yra įsitikinęs Prezidentas ir kairiojo flango influenceriai, ėmė keistai teigti, kad netekę darbo, taigi poilsiaudami porą mėnesių nemaloniai patyrė, jog tenka lįsti į kojinę ar banko sąskaitą ir naudoti pinigus, kurie buvo skirti juodai dienai.

Neieškokim jų paistaluose logikos. Pasidžiaukim tuo, ką turim. O turim dukart daugiau. Verygos parėdymu šinkorius smuklėje dabar kiekvienam privalo skirti net 10 kv. metrų laisvą plotą.

Lietuvą valdant okupantui, priregistruoti bute papildomą burną milicija leisdavo tik tuo atveju, jei vienai sielai tekdavo bent 5 kv. metrai. Gyventi tapo lengviau, gyventi tapo linksmiau, o ir antsnukių nešioti nebereikia. Jei būsim geri, Veryga gal praneš, kad galima ir rankų nebesiplauti.

Tiesa, o kur tos 7 pastabos?

Neieškokite čia kažkokios logikos. Logika dabar – už valdžios ribų. Vadinasi, ir už įstatymo.