Savo ruožtu asmeniškai nusprendžiau kelti savo kandidatūrą būtent šioje naujoje rinkimų apygardoje. Prašau palaikymo užsienyje gyvenančių mūsų piliečių ir mainais pažadu kovoti už tai, kad visi Lietuvos žmonės būtų vertinami vienodai.

Nesvarbu – gyveni Kaune, Lazdijuose, Toronte, Londone ar Bergene. Nesvarbu, ar nusprendei gyventi Lietuvoje, ar ieškoti naujų galimybių užsienyje – tu esi vienodai svarbus ir Lietuvai tavęs reikia.

Lietuva turi drąsiai priimti įvairias užsienyje įgytas patirtis, nes mūsų stiprybė ir galimybė yra viso pasaulio lietuvių protai. Tikiu, kad lietuviams sklindant po pasaulį, kuriant gyvenimą ir šeimas užsienyje, Lietuva tik didėja ir stiprėja.

Tačiau turime tinkamai pasiruošti priimti ir vis dažniau sugrįžtančius.

Turime paruošti savo švietimo sistemą, kuri leistų greičiau atsiskleisti su tėvais grįžusiems vaikams. Turime pagaliau savo valstybės teikiamas paslaugas padaryti lengvai prieinamas iš bet kurios pasaulio vietos, lanksčiai reguliuoti darbo rinką, kuri leistų grįžusiems greitai susirasti darbą.

Pagaliau privalome kurti atvirą ir tolerantišką visuomenę, kuri nereikalauja sodinti jaunuolio už suktinę į kalėjimą ir sprendžia mažumų lygybės klausimus – tai ne ką mažiau svarbu emigravusiems ir sugrįžti svarstantiems mūsų tautiečiams.

Sėkmingesni Lietuvoje būsime, kai išmoksime susitelkti ir kartu kurti savo ateitį. Kai nebeliks rūšiavimo „miestietis“ ir „kaimietis", „jaunimas“ ir „pensininkai“, „emigrantas“ ir „pasilikęs“.

3,5 metus Seime mačiau, kaip Seimo nariai kovoja ne už mūsų šalies žmonių ateitį, o už savo vienmandatės apygardos euroremontą ir pinigų įsisavinimą. Taip prekiaudami savo politine valia balsuojant. Šiose lenktynėse nedalyvavau ir dalyvauti neketinu.

Apmaudu, kai dažnas Lietuvos politikoje atsisako suprasti elementarią tiesą, jog pasaulyje įvairios patirties įgiję mūsų piliečiai (ir pilietybės neturintys!) ženkliai ir svariai prisideda prie šios šalies kūrimo. O sėkmingi, galimybes atveriantys Lietuvos miestai padeda aplink juos esantiems rajonams. Ir atvirkščiai – pridėtinė vertė Biržuose ar Šilutėje duoda pozityvų efektą vilniečiams, klaipėdiečiams ir visai Lietuvai.

Susitelkę mes įveikiame visas krizes ir galime pasiekti daug pergalių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, visi rinkėjai, pageidaujantys balsuoti užsienyje 2020 m. spalio 11 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose, turės iš anksto užpildyti elektroninę registraciją. Registracijos pradžia numatoma nuo birželio 1 d.