800 policijos ekipažų gaudyti piliečių Motinos dienos proga, ir nė žodelio apie Gegužės 3-iosios Konstituciją. Turime Kolūkiečių, Kosmonautų, L. Giros, P. Cvirkos ir kitų kolaborantų gatvių bei mokyklų, bet ne Gegužės 3-iosios Konstitucijos. Pirmąją Europoje ir antrąją pasaulyje Konstituciją praignoravome dar kartą. Pagauta 100 pažeidėjų.

Mažoka tiekai ekipažų? Karas ir pandemija – chiernia, svarbiausia – manevrai!

Žiniasklaida skelbia 1000-ies ir vieno vienas kitą neigiantį mokslininko „tyrimą“, kurių dauguma tokie pat gražūs, kaip „Tūkstančio ir vienos nakties“ pasakos, bet visi – už gryną pinigą. Nuo jų įrodymų, simptomų, patarimų ir komplikacijų karantininio žmogaus galvoje – ultragarsas.

Ultragarsas įsijungia ir klausantis nesibaigiančių A.V., S.S. ir G.N. būrimo seansų. Pandemijos skaičiai traukiasi. Karantino varžtai atsileidžia tai ten, tai šen. Bet šitie, kartą pradėję taukšti niekus, panašu, niekada nebesustos. Trečią dieną po smerties grabe spaudos konferencijas su vertėjais į gestų kalbą rengs.

Karas – niekis, svarbiausia – manevrai! Tą dar brežneviniai soldafonai ir mentai žinojo.

Sustabdytų ekonomikos turbinų nebeišjudinsi. Net jei Skvernelis su Šapoka būtų genijai, pristatyti 2020-ųjų ekonomikos Nobeliui. Nuo Lietuvos valdžios dabar tiek mažai priklauso, kad, dabar jau visai be juokų, svarbiausia – jų pačių manevrai prieš Seimo rinkimus.

JAV – per 30 mln. bedarbių. Tai – jau ne sloga, nuo kurios iškart čiaudi visas pasaulis. Net ne virusas. Ekonomikos maras. W.Buffettas prarado 50 milijardų. Pasaulio prekyba gali susitraukti trečdaliu.

Pandemija atėjo ne viena. Pasaulinis vandenynas įšilęs kaip niekada. Pandemiją lydi miškų gaisrai, potvyniai, o kai kur jau ir skėrių antplūdis. Jei ne koronavirusas, pasaulis su tuo dar susitvarkytų, bet dabar net tokios anksčiau pasaulį gelbėjusios valstybės kaip JAV, kartoja, kad Amerika pirmiausia.

Lietuvai, kuri laikėsi ant eksportuojančios pramonės ir jai būtinos atviros prekybos, tai visiškos šakės. Su Skverneliu-mentu ar Skverneliu-nobelistu, koks skirtumas?

Liks apribojimai ar neliks, atsidarys restoranai ar ne, skraidys ar ne lėktuvai į Kretą ir Kanarus, baimė žmones ir verslą jau sukaustė ne blogiau kaip amžinas įšalas Sibire žemę. Verslas bijos atnaujinti įprastas operacijas įprastu mastu, žmonės – leisti pinigus taip, kaip iki kovo 16-osios.
Nėra nieko pastovesnio už tai, kas laikina. Kas lieka?

800 policijos ekipažų gaudyti piliečių Motinos dienos proga, ir nė žodelio apie Gegužės 3-iosios Konstituciją. Turime Kolūkiečių, Kosmonautų, L. Giros, P. Cvirkos ir kitų kolaborantų gatvių bei mokyklų, bet ne Gegužės 3-iosios Konstitucijos. Pirmąją Europoje ir antrąją pasaulyje Konstituciją praignoravome dar kartą. Pagauta 100 pažeidėjų.
R. Valatka

Laimėti rinkimus. Bet kokia kaina. Matot, ką daro J. Kaczynskio PiS Lenkijoj? Savas Prezidentas bet kokia kaina kitą sekmadienį. Kuo mūsų cholopai prastesni už Lenkijos ponus?

Galima ir turbūt reikia piktintis tuo, kad tuo metu, kai šimtai tūkstančių žmonių šalyje prarado darbus ir pajamas, tūkstančiai verslų sulošė į dėžę, o tokios sritys, kaip turizmas, viešbučiai ir restoranų verslas atsigaus gal tik po poros metų, kai individualia veikla užsiimantys žmonės gavo tik po 257 eurus mėnesiui, Vyriausybė nutarė paremti pensininkus, kuriems pensijos, priešingai nei algos, mokamos taip pat tvarkingai, kaip iki karantino.

Po 200 eurų už gražias akis likus mėnesiui iki rinkimų. Kone penktadalis iš valstybės paramos nukentėjusiems milijardo nueis „Agrokoncerno“ ir LŽVS valdybos pirmininko bandymui perimti lizingu pensininkus rinkimams.

Tik kas iš to pasipiktinimo? Svarbiausia čia manevrai, ne ekonominė ar kita logika.
Še, tau, pensininke 200 eurų ir tylėk, kai atėjęs į vaistinę išgirsi, kad tau asmeniškai daktaro pritaikytus ir laiko jau patikrintus vaistus nuo užvakar gali nusipirkti tik už savus. Kompensuojami dabar bus tik patys pigiausi. Veryginiai.

Generikai pačiam netinka? Nepatinka? Neimk. Dar padėkosi, kad dykai gausi tuos 200. Tuo metu, kai tavo vaikai ir anūkai sėdi be darbo. Kubyyylius... Ir t.t.

Pamėginkite įsivaizduoti, kaip jūsų piniginės ir valstybės iždas atrodys baigiantis vasarai. Tai štai tie 200 eurų už balsą dar gali pasirodyti kaip nekaltas pokštas.

Juolab, kad ir tas bandymas papirkti pensininkus atrodo labai senamadiškai. Kaip laikraštinės eros reliktas. Rugpjūtį pensininkų statusą turės visi gyvieji, gimę prieš 1956-ųjų balandį. Demografinio bumo karta. Vadinasi, labai daug tokių, kurie buvo Sąjūdžio varomoji jėga. O šitie nejaučia nostalgijos Karbauskio kolchozams.

Gali būti, kad „200 eurų“ didžiausias efektas bus tik toks, kad prie Seimo nario algos prisidurs Seimo pensininkai – Kirkilas, Šiaulienė, Bernatonis, E. Jovaiša, Kepenis, Vinkus, Imbrasas.

Še, tau, pensininke 200 eurų ir tylėk, kai atėjęs į vaistinę išgirsi, kad tau asmeniškai daktaro pritaikytus ir laiko patikrintus vaistus nuo užvakar gali nusipirkti tik už savus. Kompensuojami dabar bus tik patys pigiausi. Veryginiai.
R. Valatka

Imbrasas ir Vinkus perbėgo pas Karbauskį. Pandemija yra niekis, svarbiausia – manevrai.

Apsaugok, mus, Viešpatie, Lietuvą bent jau nuo Valstybinio komercinio banko, kuris kainuotų milijardus. Nuo STT ir FNTT opričnikų uolumo, apsaugok, Viešpatie, tikrinant tuos, kurie išjungus verslus, gavo kokį eurą iš valstybės.

Verslininkai ir individualia veikla užsiimantys žmonės dar nebuvo gavę nė euro, o Seimo valstiečių ir bebrų dominuojamas Biudžeto ir finansų komitetas jau svarstė, kaip FNTT ir STT privalo kontroliuoti paramą gavusį verslą.

FNTT jau krato. Tegu žino, kas Lietuvos miške karalius. STT agentai nesislėpdami tvarko reikalus viceministrių ir teisėjų kabinetuose. O tvarkydamiesi ten kaip savo kieme dar ir urzgia, kad ne visus teisėjus pavyko pajungti Bartkaus reikalui suimti.

Verslininkai – nusikaltėliai. Emigrantai – ne žmonės. Mokytojai prastai moko, todėl išvis neverti oraus atlyginimo. O gydytojai ir taip ar ne per daug uždirba? Ar ne jie keliavo ilsėtis (tuo pat metu kaip premjeras – kaip įžūlu), tai parvežė koronavirusą į savo ligonines, kuriose, o siaube, klesti betvarkė, piktinasi sveikatos apsaugos ministras taip, tarsi jis vadovautų muitinei ar krašto apsaugai.

Galima tik įsivaizduoti, kokios smarvės ekskrementus Veryga ir Seimo dauguma svaidys į gydytojus ir gydymo įstaigas, kai, atnaujinus planines paslaugas, poliklinikos dėl padidinto saugojimosi sugebės priimti tik pusę etatinių vaikščiotojų pas daktarus, ir dėl to kils staugimas.

Kuo ne proga atimti medikų algų priedus, kurie buvo prižadėti valdžiai trumpam sustingus iš baimės dėl pandemijos, ir kuriems realių pinigų tai juk nėra. Vienu šūviu – du zuikiu: nepaklusnūs daktarai nubausti, o paklusniam rinkėjui prieš pat rinkimus raportuota, kaip Skvernelis su Veryga juos apgynė nuo tingių daktarų.

Verslininkai – nusikaltėliai. Emigrantai – ne žmonės. Mokytojai prastai moko, todėl išvis neverti oraus atlyginimo. O gydytojai ir taip ar ne per daug uždirba? Ar ne jie keliavo ilsėtis (tuo pat metu kaip premjeras – kaip įžūlu), tai parvežė koronavirusą į savo ligonines, kuriose, o siaube, klesti betvarkė, piktinasi sveikatos apsaugos ministras taip, tarsi jis vadovautų muitinei ar krašto apsaugai.
R. Valatka

Pandemija ir karantinas – chiernia, svarbiausia – manevrai.

„Dabar, kai turime atskirą tėvynę nuo Lenkijos (kaip ir lenkai – nuo Lietuvos), drąsiai galime minėti (net tie, kas bijo švęsti) šį keistą istorijos momentą, kai dvasia ir idėja laimėjo – bent trumpam – prieš jėgą ir bukumą“, – įsisvajojo filosofas V.Ališauskas, prisimindamas Gegužės 3-iosios Konstituciją.

Norėtųsi sutikti. Bet bukumas ir jėga valdo. Išskyrus tą trumpam. Kai kada. Kai valdo ne dvasia ir idėjos, o bukumas ir jėga, pandemijos ir krizės valdžiai buvo ir bus chiernia. Svarbiausia – manevrai. Ypač prieš Seimo rinkimus.