Ne tam, kad jos personažų lūpomis, tokių Vladimiro ir Estragono, laukiančių, kol atvyks trečiasis personažas vardu Godot, kuris taip ir neatvyksta, galėtume iliustruoti mus baisiau nei tas virusas atakuojantį absurdą vardu Reikia Kažką Daryti.

Tuo metu, kai virusas yra bandomas heroiškai sulaikyti inkarą toli nuo kranto išmetusiame kruiziniame laive, darbą metusioje gamykloje, į Kiniją užrauktuose aviareisuose ar kitose valdžios nesąmonėse, tas kraugerys kikendamas šokinėja nuo vienos homo sapiens kupros ant kitos. Žmonių planetoje priviso tiek, kad net mažyčiam virusui nebėra vietos kur padoriai nukristi ant žemės neužkliudžius dvikojo padaro.

Tik senosiose Vakarų demokratijose ligoniais ir jų gydymu po senovei rūpinasi gydytojai ir klinikos. Lietuva eina kitu keliu. Masiškai emigruojant chirurgams ir kitiems gydymo asams ir netgi rezidentams, žmonių gydymo prievolę pamažu, bet užtikrintai perima Seimo nariai, prokurorai, teisėjai, o ypač Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai.
Rimvydas Valatka

Simboliškai absurdiška, kad užkeikimą, jog Lietuva yra vienintelė valstybė, pasiruošusi atremti koronavirusą, paskelbė ne sveikatos ministras Veryga, ne Šilutės ligoninės vyr. gydytojas su suklastotu daktaro diplomu ir net ne Seimo valstietis Kepenis, kuris žinių apie skiepus ir kitų naudingų feikinių dalykų įgyja nuolat žiūrėdamas Putino propagandą per „Russia Today“.

Tai padarė gražuolė vidaus reikalų ministrė, o faktu, kad gydymo reikalu garantijas dalija vidaus reikalų ministrė, nenusistebėjo net gydytojai, įskaitant ir psichiatrus beigi psichoanalitikus.
Tik senosiose Vakarų demokratijose ligoniais ir jų gydymu po senovei rūpinasi gydytojai, slaugytojos ir klinikos. Lietuva eina kitu keliu. Masiškai emigruojant chirurgams ir kitiems gydymo asams, netgi rezidentams, žmonių gydymo prievolę pamažu, bet užtikrintai perima Seimo nariai, prokurorai, teisėjai, o ypač Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai.

Kepenis ištyrė iki tol nuo masių slėptą skiepų sudėtį. STT išrado ir dalija piliules. Už tai, kad ant operacinio stalo mirė pacientė (negirdėtas pasaulyje atvejis), Kaune teisiamas 30 m. chirurgo patirtį turintis profesorius. Prokurorai ir teisėjai žada parodyti, kaip reiktų operuoti teisingai.

Be kelių šimtų dėl savo kailio drebančių daktarų ir dar kokio tūkstančio kito vis dar kažkodėl tai nepažangiai mąstančių būsimųjų ligonių, absoliuti tautos dauguma rimtai žiūri į šį profesoriaus teismą. Sako, kad teismas tam ir yra, kad išaiškintų, kaip chirurgas privalėjo operuoti pacientę.

Jei eskulapai po šio kafkiško proceso nepadarys reikiamų išvadų, netrukus teisiamųjų suole atsidurs visi chirurgai, jų asistentai ir anesteziologai, kurių operacijos baigėsi letaliniu atveju. Kad žinotų.

Žodžiu, jei ir ne Tamašunienė, tai kita vidaus reikalų ministrė drauge su generaliniu prokuroru jau netrukus galės tautai raportuoti, kad Lietuva yra pasiruošusi tam, jog ant operacinio stalo daugiau nemirtų nė vienas gyventojas. Įskaitant ir gausėjančius imigrantus.

Dar iki Kovos 11-osios 30-mečio bus išspręsta ir įsisenėjusi eilių poliklinikose problema. STT nustatė, kad eilės poliklinikose susidaro ne todėl, jog eilės yra visko, kas duodama nemokamai, neišvengiamas palydovas. Ir ne todėl, kad ligoniai dar ilgesnėse eilėse pas gydytojus laukia ir D.Britanijoje, Norvegijoje ar kitoje Skandinavijos šalyje, į kurias mes budriai įpratom lygiuotis. STT agentai nustatė, kad eiles specialiai sukuria gydytojai kenkėjai.

Slapta stebėdami 16 gydymo įstaigų STT vyrukai išrišo, kad – bent jau taip susišvietė agentams – eilės susidaro todėl, kad iki šiol nesukurta „į pacientą orientuota bendra šalies registravimo sistema“.

Dar iki Kovos 11-osios 30-mečio bus išspręsta ir įsisenėjusi eilių poliklinikose problema. STT nustatė, kad eilės poliklinikose susidaro ne todėl, jog eilės yra visko, kas duodama nemokamai, neišvengiamas palydovas. Ir ne todėl, kad ligoniai dar ilgesnėse eilėse pas gydytojus laukia ir D.Britanijoje, Norvegijoje ar kitoje Skandinavijos šalyje, į kurias mes budriai įpratom lygiuotis. STT agentai nustatė, kad eiles specialiai sukuria gydytojai kenkėjai.
Rimvydas Valatka

STT taip greitai ir tiksliai įsikirto į gydymo paslaptis, kad nustatė, jog kai kuriais atvejais yra matomi tik pusė visų galimų apsilankymo pas gydytoją laikų ir nėra duomenų, kad tie laikai ne visi. Greitai prieita prie išvados, kad vos tik bus viešai pateikta visa informacija apie pacientų registracijai skirtą laiką, o vizitų laikus gydymo įstaigos atiduos tvarkyti kažkam aukščiau, eilės išnyks kaip ir automatiškai.

Štai taip, ponai prisiekusieji tarėjai, gydytojai kenkėjai vagia gydymo laikus! O didžiausia korupcija kylanti tik dėl to, kad registravimo laiką valdo patys gydytojai kenkėjai. Atimti!

Gydytojai bando suktai aiškinti, kad gydymo įstaigos neatiduoda visų vizitų laikų, nes turi pasilikti laiko pakartotiniams vizitams ir ekstriniams atvejams.

Įsivaizduokite, bando jie beviltiškai ginčytis su visus gydymo niuansus išmanančiais STT „reikia kažką daryti“ riteriais, mes atiduodam visos poliklinikos laikus išankstinei registravimo sistemai, juos išgraibsto akimirksniu, įsivyrauja teisybė, bet bėda, kad daugumai ligonių reikia pakartotinių vizitų, mat reikia stebėti, kaip veikia vaistai, reikalingi papildomi tyrimai, o ligos valdymas kartais trunka ne vienerius metus, tai ką darys tie, kuriems pasakyta ateiti po mėnesio ar savaitės? Ar STT įsitikinusi, kad šitiems ligoniams pavyks užsiregistruoti būtent tai dienai, kai jie pabaigs vaistus? O ką darys tie, kurie susirgo šiandien?

Tai – atsikalbinėjimai, tvirtai atrėžia STT agentai baltais chalatais. Nėra čia ko po tris kartus vaikščioti pas tą patį gydytoją, taip niekada eilių nesumažinsim. Gavai per metus vieną skaidrų talonėlį, atėjai pas daktarą ir dėkoji partijai ir STT.

STT agentams paliepus, sveikatos apsaugos viceministrė jau pažadėjo, kad tuoj tuoj pradės veikti išganingoji valstybinė išankstinė pacientų registravimo sistema ir tada pas visus gydytojus visi pateks taip pat paprastai, kaip turguje pas citramono ar kitų rusiškų vaistų pardavėją.

Šitokiu tempu valstybei progresuojant jau šmėžuoja horizonte metas, kai STT agentai ir prokurorai vietoj daktarų sėkmingai gydys mirštančiuosius chemija, o ant operacinių stalų prikėlinės lozorius iš numirusių.

Prokuroams, teisėjams, o ypač STT agentams patikėjus ligonių gydymo reikalus smarkiai atpigs gydytojų ir slaugytojų parengimas. Romerio universitetas, kuris antai turėdamas buvusį rektorių švietimo, mokslo ir sporto ministro poste, atsisakė jungtis su VGTU, prikeps gausybę galvos, LOR ir kito sanatorinio gydymo agentų.

STT perėmus gydymo praktikas į savo tvirtas rankas ligoniai nustos skųstis, kad jį nugydė ar ne taip operavo. Kas norės sulaukti tos dienos, kai už ne tokį žodį būsi čia pat prijungtas prie dviejų ausų aparatūros ar, neduok tu, Dieve, pavėžėtas iki šalčiausios krašto areštinės.
Rimvydas Valatka

Nebereikės masiškai emigruojančių gydytojų, kurie, jūs tik įsivaizduokit, jau dabar norėtų uždirbti tiek pat, kiek gauna koks darbą pradėjęs STT agentėlis ar prokuroras – proto bokštas, kuris penkerius metus teismuose sėkmingai įrodinėjo, o teisėjai juo visiškai tikėjo, kad šuo Reksas, pajutęs, jog jį užauginęs ir dresavęs pasienietis kinologas gali būti susiuostęs su nusikaltėliais, prieš šio pareigūno valią sulaikė kontrabandininkus ir apiformino įvykį nepažeisdamas nei statuto, bei 15-os kitų įstatymų.

STT perėmus gydymo praktikas į savo tvirtas rankas ligoniai nustos skųstis, kad jį nugydė ar ne taip operavo. Kas norės sulaukti tos dienos, kai už ne tokį žodį būsi čia pat prijungtas prie dviejų ausų aparatūros ar, neduok tu, Dieve, pavėžėtas iki šalčiausios krašto areštinės.

Pakeitus gydytojus kenkėjus STT mišugenais su baltais chalatais tarp ligonių ir gydymo įstaigų įsivyraus pilietinė taika. Pagaliau, tą rodo kare su koronavirusu Kinijos taikomi metodai, medicininiai STT agentų polinkiai ypač gali pasitarnauti valstybei per epidemijas.