Nepadėjo ir tai, kad buvo mesta dabar ypač populiari korta – kaltinimas nepotizmu. Neva ministras jo kontroliuojamose įstaigose įdarbino kone dvidešimt savo proteguojamų asmenų. Pasirodė, kad tai tėra „burbuliukas“.

Jeigu Prezidentui išties svarbu šalyje užgniaužti nepotizmo apraiškas, tegul jis pradeda nuosekliai iš eilės – nuo pirminių grandžių iki pačių viršūnių.

Tik pažiūrėkime, kiek „reikalingų“ žmonių ar tiesiog buvusių valdininkų miestuose ir rajonuose gauna postus vien dėl to, kad jiems nėra kur dingti, arba tūno krūmuose (dažniausiai iš biudžeto apmokomose pareigose), kol vėl atsiras patogi situacija atsidurti pirmosiose pozicijose.

Išmintingas filosofas Seneka dar senais laikais kalbėjo, kad pikčiausia negalia – prisirišimas prie savo negalių. O štai Biržų rajono konservatoriai, matyt, neskaitė Senekos. Jie rado vietą buvusiai merei ir vicemerei Irutei Varzienei „Sėlos“ muziejuje, kuri ten pratūnos iki rinkimų. O kur Senekos minėta negalia? Užsikonservuok, kol konservatoriai vėl pradės svaičioti apie pergalę ir pamirš apie savąją negalią, dėl kurios ir prapylė praėjusius rinkimus. Juk biržiečiams nereikia priminti, kad jos vadovavimo Biržų rajonui metais padarė jos veikla padarė gerokai daugiau žalos negu naudos.

Beje, muziejaus, kuriame dabar yra konservuojama I. Varzienė, vadovas, yra taip pat konservatorius Gintaras Butkevičius. Štai čia ir yra tikrasis nepotizmas. Jis ir įdarbino I. Varzienę.

Viena vertus, I. Varzienei vieta muziejuje pati ta – juk Biržuose mauzoliejaus nėra (čia taip klaikiai sugalvojo patys konservatoriai). Kita vertus, ar Biržų meras turėtų taikstytis su tokia situacija ir laukti, kol mumija atgims ir vėl Biržų kraštui ims grasinti konservatorių šmėkla?..

Tereikia skaitytojams priminti, kad ji yra Biržų rajono savivaldybės antikorupcinės komisijos pirmininkė, kurios vienas iš punktų informuoti visuomenę apie savo veiklą, vykdomas korupcijos prevencijos priemones savivaldybėje, taip pat apie kovos su korupcija rezultatus. Visur deklaruoja esanti kovotoja už skaidrumą.

Kur mes nueisime. Štai koks man kyla klausimas? Lietuvoj labiausiai paplitusios korupcijos formos – nepotizmas ir politinių partijų narių protegavimas.

Žodžiu, yra kur dairytis ir Prezidentui, ir miestų bei rajonų merams.