Noriu priminti, kad tai p. Tomaševskis su Rusijos imperializmo ir Ukrainos okupacijos simboliu – Georgijaus juostele – prie atlapo ėjo minėti Sovietų Sąjungos pergalės dienos.

Noriu priminti, kad tai V. Tomaševskis drauge su Irina Rozova ir Rusijos konsulu Vladimiru Malyginu derino LLRA ir Rusų sąjungos susijungimą bei kvietimą Klaipėdos rusams balsuoti už jungtinę partiją. Už tai konsulas, kuris, primenu, buvo ir Rusijos šnipas išvytas iš Lietuvos. Už tai I. Rozovai gresia apkalta su griežtesniais kaltinimais negu M. Basčiui.

Noriu priminti, kad tai Michalas Mackevičius, kuris už Lenkijos lėšų Lietuvos lenkų bendruomenei pasisavinimą turi bylą Lenkijos prokuratūroje. Tas pats, kuris kartu su Vanda Kravčionok sugeba vienu metu būti ir Seimo nariai ir nuosavybės teise valdyti laikraštį, į kurį pinigus pumpuoja LLRA kontroliuojamos savivaldybės.

Apie Jaroslavą Narkevičių, a.k.a. poną Jerundą, žinote ir patys.

Ši partija, kuri yra tokia tinkama Ramūnui Karbauskiui ir Sauliui Skverneliui, nėra Lietuvos lenkų gynėjai. Pati būdama išrinkta apygardoje, kurioje gyvena daug lenkų tautybės žmonių, galiu pasakyti, jog yra daug garbingų Lietuvos politiniame gyvenime dalyvaujančių lenkų tautybės žmonių.

Visgi, LLRA, išnaudodama ,,lenkiškumo” kortą ir susirinkdama šios tautybės rinkėjų balsus, ne tik sėkmingai siunčia savo atstovus į politinius postus, bet ir yra sukūrusi platų klientelistinį tinklą bei, galima sakyti, politiškai uzurpavusi visą Pietryčių Lietuvos regioną.

Tiesa, toks politinis dominavimas toli gražu nepadeda šiai partijai pagerinti Pietryčių Lietuvos regiono gyvenimo sąlygų (pavyzdžiui, šiame regione įsikūrusioje ir LLRA valdomoje Šalčininkų rajono savivaldybėje tiek atlyginimų, tiek tiesioginių užsienio investicijų rodikliai papuola į prasčiausių Lietuvos savivaldybių penketuką). Galbūt todėl, kad politinė įtaka šios partijos atstovams reikalinga ne padėti žmonėms, o tenkinti savo ar Kremliaus interesus.

LLRA lyderiai jau nebe pirmą kartą pakliūva į panašaus tipo neskaidrias situacijas, tačiau labiausiai abejoju tuo, ar šios partijos veikla neprieštarauja Lietuvos nacionalinio saugumo interesams. Tikiuosi, kad „Lokys“ arba prokuratūra juos įveiks.