Mes turime pačias save išsiasfaltuojančias gatves.

Mes turime fantastišką ministrą Jareką, kuris gali patekti į Gineso rekordų knygą kaip ministras, kuris sugeba per dieną įsivelti ne į vieną, o į du skandalus.

Mes turime Aukštą ir Gražų prezidentą, kuris galimai yra Aukščiausias ir Gražiausias iš visų prezidentų.

Ir mes turime tikėjimą, kad dėl visų nesąmonių, korumpuotų sprendimų, apsirijimų viešose vakarienėse ir premjero gatvių asfaltavimo niekas nieko nežinojo.

Tikėjimas yra gerai. Be tikėjimo būtų sunku.

Štai mūsų Aukštas ir Gražus (toliau tekste AiG) prezidentas vasarą nuoširdžiai tikėjo, kad naujieji ministrai Narkevičius, Palionis ir Tamašunienė dirbs ne partijų, o valstybės labui ir kad Vyriausybė užtikrins skaidrią ir tęstinę veiklą.

Premjeras antrino AiG, kad naujieji ministrai atitinka aukščiausius skaidrumo ir profesionalumo reikalavimus.

Akivaizdu, kad skaidrumo reikalavimai mūsų valstybėje yra žemesni už mūsų prezidentą.

Jareko Jovalas jau tampa tautosaka. Sunkiai išneša galva, kaip galima tiek nesąmonių pridaryt per vieną mėnesį. Po „Paskutinės vakarienės“ Abu Dabyje, kur angliškai nemokantis ministras turistavo ir valgė už pavaldžių institucijų lėšas, AiG davė jam dvi savaites susitvarkyti jovalą ir suteikė pasitikėjimo kreditą.

Tai gerai, kad dirbdamas SEBe Aukštas ir Gražus nedalijo kreditų, nes bankas būtų užsilenkęs greičiau negu „Snoras“.

Nes nepraėjus toms dviem kredito savaitėms ministras Jarekas įsivėlė į

a) Tarnybinio buto skandalą, nes paaiškėjo, kad Seimo viešbutyje turi butą, kuriame gyveno jo dukrą;

b) Asfalto skandalą, nes galimai nukreipė Vyriausybės rezervo lėšas savo apygardos Trakų rajone keliams tvarkyti;

c) Būsto nuomos skandalą, nes paaiškėjo, kad be buto Seimo viešbutyje, jis dar turi ir butą Rūdninkų gatvėje, kurį Jareko žmona nuomoja turistams;

d) Brakonieravimo skandalą, nes kolegos iš LNK išsiaiškino, kad savo sodyboje ant ežero kranto Trakų rajone Jarekas galimai brakonieriauja žvejodamas tinklais.
Jareko Jovalas jau tampa tautosaka. Sunkiai išneša galva, kaip galima tiek nesąmonių pridaryt per vieną mėnesį.
Andrius Tapinas

Bet premjeras, tikrai ne Lietuvai dirbantis Voldemaras ir pirmasis valstybės Ramūnas mūru stoja už ministrą – viskas gerai, ministras dirba puikiai, o organizuotą puolimą rengia suinteresuotos tamsiosios jėgos.

Jau šitą girdėjom, ponai, kai mėginot išsukti savo Gretutės uodegytę ir spaudos konferencijoje aiškinot, kad vargšę moterį puola įtakingi medžiotojų klanai, nes tuoj bus paviešintos jų aferos. Tai vis dar laukiam.

Šalia Jareko Jovalo pokši fejerverkai ir premjero aplinkoje. Spalio gale Vyriausybė nusprendė skirti iš rezervo pinigų Vilniaus ir Trakų rajono gatvėms tvarkyti ir kolegos iš 15min.lt portalo išsiaiškino, kad iš 300 tūkst. eurų Vilniaus rajone beveik visi 300 tūkst. nuėjo į Upės gatvės asfaltavimą, kurioje kaip tik gyvena mūsų praimas.

Šį kartą sureagavo ir AiG, pareiškęs, kad kyla klausimų, į kuriuos turi atsakyti premjeras. Premjero pritarėjai tiesiog brūkštelėjo atgalia ranka – premjeras nieko apie tai nežinojo. Vsio zakono. Case closed.

Bet pažiūrėkim į chronologiją ir paaiškės, kad valdžiukė meluoja kaip šyvos kumelės.

Istorijoje yra trys veikiantieji asmenys: Vilniaus rajono savivaldybė, Susisiekimo ministerija (Narkevičius ir Kondratovičius) ir Vyriausybė (praimas ir jo svita).

Spalio 12 d. Savivaldybė aiškina, kad premjero gatvės neasfaltuos, nebent ji bus įtraukta į prioritetinių sąrašą. Kilus skandalui Savivaldybės pozicija keičiasi ir ji jau aiškina, kad premjero gatvės nuo remontas nuo 2018 metų yra tiksliniuose sąrašuose.

Spalio 22 d. Savivaldybė kreipiasi į Vyriausybę prašydama papildomų pinigų keliams.

Spalio 25 d. Savivaldybės tarybos posėdyje pritariama kelių tiesimo objektų sąrašui ir čia jau atsiranda premjero gatvės pavadinimas.

Spalio 28–29 d. (tiksli data neaiški, bet ministerijos teigimu kelios dienos prieš Vyriausybės posėdį) Susisiekimo ministerija parengia ir pateikia Vyriausybei nutarimą dėl rezervo lėšų perskirstymo. Vadinasi, ministerija jau tikrai žino, jog bus remontuojama premjero gatvė.

Spalio 30 d. Vyriausybė bendru sutarimu premjerui nenusišalinus nutarimą priima ir prideda 300 000 eurų Vilniaus rajono keliams tęsti ten, kur gyvena „tautinės mažumos“ ir viskas keliauja premjero gatvei.

Tame pačiame posėdyje Susisiekimo ministerijos teikimu skiriami 304 000 eurų Trakų rajono keliams, kur yra ministro Narkevičiaus apygarda.

BNS paklaustas, pagal kokius kriterijus buvo atrinkti Trakų ir Vilniaus rajonai Narkevičius siūlo kalbėtis su viceministru Kondratovičium. Kondratovičius patvirtina, kad papildomi pinigai Trakų ir Vilniaus rajonams yra Vyriausybės sprendimas.

Dar viena problema yra Kondratovičiaus pareiškimas, kad rezervo lėšas skirstant nėra vertinimo kriterijų, pasak viceministro „rezervas skirstomas politiniu lygmeniu“.

Premjero patarėjų Beržinsko ir Malinausko du argumentai yra „premjeras patikino, kad nieko nežinojo“ ir „čia savivaldybės sprendimas“. Argumentas logikos nelaiko, nes

a) Ministerija iki Vyriausybės posėdžio žinojo, jog visi papildomi pinigai bus skiriami premjero gatvei. Jeigu Narkevičius pamiršo apie tai pasakyti premjerui stovėdamas šalia, tai jam reikia gerti vaistus atminčiai gerinti;

b) Nutarimą parengė ne savivaldybė, o ministerija, žinodama apie premjero gatvę. Viceministras patvirtino, kad šitų pinigų skyrimas yra politinis Vyriausybės sprendimas;

c) Važinėdamas į darbą premjeras turėjo pakreipti galvą lango pusėn ir sužinoti, jog ūmai prasidėjo labai intensyvūs jo gatvės remonto parengiamieji darbai;

Na, nėra variantų, kad premjeras nebūtų žinojęs, kad 300 tūkst. eis jo gatvės remontui. Nėra.

Bet reikia tikėti. Va, Aukštas ir Gražus nori tikėti, tai tikėkime ir mes.

Kad. Niekas. Nieko. Nežinojo.

Haiku

Išmintis liaudies
Vagį snukis išduoda
O kaip ministrą?