Savaitės naujienų apžvalgoje aptarsime Viktoro Pranckiečio triumfą, Rūtos Meilutytės tapimą Kauno mero patarėja ir „Vilniaus degtinės“ nealkoholinių „Čepkelių“ reklamos skandalą.

Pirmoji knyga

Prezidento sagą pradedame pirmąja knyga „Gitanas Nausėda ir Vyriausybės relikvijos“. Romano veiksmas prasidėjo dar prieš liepos 12-ąją vykusią Prezidento inauguraciją.

Valdantieji nutarė pasinaudoti valstybės vadovo kaita ir permaišyti Vyriausybės malką, išmesdami iš jos kai kuriuos neįtinkančius ministrus, o jų kėdes atiduodami koaliciją papildžiusiems Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovams. Papildomą ministeriją gavo ir Kirkilo „socdarbiečiai“.

Ramūnas garsiai paskelbė, kad keisis 4 ministrai. Skvernelis konkretizavo – lenkams atiduoti vidaus reikalų bei susisiekimo ministrų portfeliai, „tvarkiečiams“ – Krašto apsaugos ministerija, o „socbebrams“ – Žemės ūkio.

Visgi Gitanas netruko nutildyti jį į bestuburių būrį rinkiminės kampanijos metu įrašiusius kritikus ir dar būdamas prezidentu-elektu pareiškė, kad su kai kuriomis ministerijomis eksperimentuoti ir improvizuoti neleis.

Netruko pasklisti kalbos, kad prie komiso durų buvo atsidūrę keturi ministrai, tačiau vidun įžengė vienintelis Surplys, tuo tarpu Rokas Masiulis, Raimundas Karoblis ir Eimutis Misiūnas parsinešė kostiumus atgal namo. Tai Masiulio ir Misiūno kostiumai šiuo metu jau gerokai apdulkėję. Užtat Karoblį Gitanas netruko įvardinti kaip turintį jo pasitikėjimą. O man ir šiandien smalsu: nu ką tokį „Tvarka ir teisingumas“ būtų pasiūlę į Krašto apsaugos ministrus. Ką tokį? Pasakykit. Norim pasijuokt.

Praimas į tai reagavo piktokai, pareikšdamas, kad „tai yra politiniai sprendimai ir ministerijų nereikėtų susieti su personalijomis“, bet Prezidentas nebuvo nusiteikęs trauktis.

Karoblis išsaugojo kėdę, o Žemaitaitis liko prie suskilusios geldos. Nu bet rimtai, ką tokį į krašto apsaugą buvo suradęs Žemaitaitis. Jaučiu, kad čia galėtų būti geriausias laidos juokelis. Užtektų pavardę pasakyti. Bet nežinau aš tos pavardės.

Bet, matyt, saugant Karoblį Gitanui taip pat teko padaryti nuolaidų. Masiulis ir Misiūnas susipakavo šmutkes, o jų vietas užėmė du Lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Ir čia prasidėjo bruzdesys a la įsileisk lenką į bažnyčią. Vėlyvis pritaria. Prezidentas iš karto, va taip spragt ir įsižeidė, ir pavadino kritikus pralaimėjusiais gegužės 26-ąją.

Tvirtinant konkrečius ministrus vėl nebuvo apsieita be apsistumdymų. Lenkai teigė, kad idealus kandidatas užimti susisiekimo ministro pareigas yra viceministras Vladislavas Kondratovičius, kuris kiekvieną siūlelį susisiekime žino ir išmano. Kiekvieną trinkelę yra savo rankom čiupinėjęs, per kiekvieną Lietuvos perėją pats su kojytėm yra perėjęs. Specialistų specialistas. O į vidaus reikalų ministro postą taikėsi Seimo narys Jaroslavas Narkevičius. Va šitas, kuris visą laiką Seime save laikė bosu.
Jaroslavas Narkevičius, Gitanas Nausėda

Tačiau tuomet Gitanas vėl užsispyrė, kad „Dešrelių vyriausybės“ tradicija negali tęstis ir tarp naujų ministrų turi būti bent viena moteris. Taip sakant cherchez la femme arba dar tiksliau – szukajcie kobiety.

Ir čia į sceną žengė Rita Tamašunienė. Jei kas manęs būtų paklausęs, tai aš Tamašunienę į susisiekimo ministrus siūlęs būčiau – ji net su Okeanijos tautomis neseniai susisiekusi buvo.

Bet partija nusprendė, kad Ritutei geriau tiks VRM vairas. O ir jai pačiai patrauklesni vyrai su uniforma negu vyrai su geltonom liemenėm ir plentvoliu. Todėl prieš tai į vidaus reikalus besitaikiusį Jaroslavą Narkevičių pasiuntė vadovauti Susisiekimo ministerijai.

Laikykitės ten“ knygų klubo kritikai turėjo abejonių dėl pirmosios knygos stiprumo, bet turi pripažinti, kad ji drąsiai galėjo vadintis ir „Gitanas Nausėda ir atrastas stuburas“.

Antroji knyga

Važiuojam toliau. Antroji serijos knyga – „Gitanas Nausėda ir nauji karalienės drabužiai“. Ką? Na, ir kas, kad ne ta pasaka? Aš pats apie aprangą gal ne tiek daug išmanau, bet kolektyve turime scenaristę moterį dizainerę lenkę, nes ji šnypšdama viską paaiškino. Na, ir dar Juozuko instagramą seku.

Vyrams su oficialia apranga viskas yra paprasta ir aišku. Turi vieną „šliubinį“ kostiumą, vieną darbinį ir vieną, su kuriuo į žmones išeiti negėda. Svarbu dydis tinkamas ir kaklaraištis normaliai užrištas. Ne taip, kaip pas mane. Ir saga apačioje atsegta. Kai kuriems politikams ji kaip užkeikta užsegta laikosi. Beje, žinote, kaip vadinasi apatinė švarko saga, kuri atkakliai laikoma užsegta? Pranckietis.

Moterims jau yra sunkiau. Neskaitant Dalios Grybauskaitės ir Coco Chanel. Chanel turėjo mažą juodą suknelę. Dalia turėjo mažą mėlyną kostiumėlį. 2 kadencijoms pilnai pakako.
Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda

Mūsų naujai išrinkta pirmoji ponia nėra visiškai žalia – baigė siuvinių technologiją Kauno politeche ir dirbo H&M’e. Tai kaip ir turėtų suprasti, kas yra trendy, o kas ne. Bet kai nesi pratęs prie tokio dėmesio ir šviesų, praleistos paskaitos ir neatlikti namų darbai pradeda skverbtis lauk.

Nors skaičiuojam tik 100 dienų, ponia Nausėdienė jau ne vieną kartą spėjo užlėkti su savo apranga. Kažkaip istoriškai Dianoms su paparaciais nesiklosto santykiai.

Inauguracijos dieną privažiavo daugybė kilmingųjų ir garbių svečių. Na, ir Saugirdas Vaitulionis, valstybei nusipelnęs dėl artimų santykių su prezidentūros patarėjais.

Žengė naujoji karalienė į Daukanto aikštę šalia vyro ir visi žmonės gatvėse ir iš namų langų stebėjosi:

– Dieve, kokie gražūs karalienės drabužiai! Kaip jie jai tinka. Ach kokia puiki spalva! Na, nes jau nuo tos mėlynos tai biškį pykino.

Tik staiga, visų akys įsismeigė į telefonų ekranus:

– Žiūrėkite, Karalienės apatiniai matosi! – staiga sušuko socialiniuose tinkluose Juozukas.

– Viešpatie Dieve, klausykite, tikrai matosi! – pagavo kritikavimo vaibelį liaudis ir prasidėjo…

Raudonas rinkiminis kostiumas per ryškus ir iššaukiantis. „Vienos kėdės istorija“ renginyje striukė per daug laisvo stiliaus. Šukuosena „močiutiška“.

O į Kauno Dramos teatrą atėjo išvis su naktiniais. Nu camoooooooon’. Tikiu, kad spektaklis buvo toks nuobodus, kad norėjosi užmigti. Bet gal ne taip akivaizdžiai?

Tik susitikime su Trumpu porai kritikai buvo nuolankesni. Arba tiesiog Trumpas yra kaip baisi draugė – šalia jo visi atrodo daug geriau. Atkreipkite dėmesį, kad Dianos suknelės juosta priderinta prie Donaldo kaklaraiščio, o pati suknelė – prie jo kostiumo. Tuo tarpu Gitanas puikiai dera su Melanija.

Gitanas Nausėda

Jeigu Tadas Vidmantas filmuotų filmo „Lietuviški svingeriai“ tęsinį „Lietuviški svingeriai Amerikoje“, tai filmo posteris kaip ir yra.

Pirmoji ponia savo šventinių suknelių kūrimą patikėjo Dailės akademijos profesorėms. Jokių reikalavimų, tik pageidavimas. Norėjo drabužio, kuris perteiktų jos norą skleisti šviesą visos kadencijos metu. Galėjo tiesiog kalėdinės eglutės girliandomis pasipuošti – šviesos nepritrūktų. Kas taip formuoja užduotį menininkams?

Tai vos tik komentatoriai užvažiavo, greitai pasijungė gynybos frontas. Buvo mobilizuoti psichologai, astrologai, spalvų aiškintojai, Biblija, Vanga ir Majai. Paaiškinta, kaip rūbų spalva siunčia mums signalą apie būsimą jos veiklą. Apranga turėjo atvaizduot tikėjimo, santarvės ir ramybės viltį.

Chebra, perspaudžiat. Jeigu norite perteikti kažkokią mintį, darykite tai paprasčiau, nes spindinčios šviesos, tyrumo ir ramybės žmonės nenuskaito, o šviečiančius apatinius tikrai pastebės.

Pusė šalies yra profesionalūs krepšinio treneriai su kapitonu Šarūnu, o dabar žinome, kad antroji pusė – diplomuoti stilistai su kapitonu Juozu.

Pirmoji ponia kas mėnesį gaus po maždaug pusantro tūkstančio eurų reprezentacinėms išlaidoms. Ir ta proga mūsų asmeninis prašymas – #DuokitJuozuiDarbo.

Bet tikrai bus geriau. Būna, aišku, kad ir Juozas prasileidžia, bet rečiau.