Štai Šimašius pakyla iki LR Prezidento pareigų ir ima pamokslauti LR Prezidentui G. Nausėdai, kad šis priekaištauja dėl mero neveiklumo.

O štai Šimašius tampa Lietuvos istorijos ekspertu ir su savo pritarėjų pulkeliu nusprendžia, kad Vilniuje nėra vietos šimtmečius valstybingumo idėją palaikiusiam ir istorijos kartas jungusiam simboliui – Vyčiui. Generolas Vėtra irgi nevertas, net atminimo lentelės ant Mokslo akademijos bibliotekos pastato. Mero užsiundyti atsuktuvai greitai atminimo lentą nusuka. Vytis ir Generolas Vėtra Šimašiui netinka. Gerai, kad tinka Kaunui, kuris irgi yra Lietuva, kaip ir Vilnius.

Kinijos liaudies respublika šiomis dienomis visame pasaulyje švenčia savo įkūrimo 70- tąsias metines. Kinai nori švęsti ir Vilniuje. Visgi žmonėms šventė, nori fejerverkų pašaudyti, dangaus žibintų į Vilniaus padangę paleisti. Bet čia, Šimašius, jau įsijautęs į Lietuvos užsienio reikalų ministro vaidmenį, pareiškia, kad tokios šventės nebus. Neleisime kinams švęsti už jų padarytas nuodėmes. Taip nusprendė Šimašius. Gal ir turi kinai nuodėmių, bet prie ko čia Šimašius?

Lietuva, kaip valstybė turi užmezgusi oficialius santykius su Kinijos liaudies respublika. Tikrasis užsienio reikalų ministras jokių priekaištų neišreiškė, o mero reikalas viso labo yra išduoti leidimą renginiui, jeigu šis atitinka įstatymų reikalavimus.

Ne Šimašiaus ir savivaldybės reikalas yra kištis į istorinio teisingumo paieškas, užsiimti užsienio politika ar net auklėti žmonių išrinktą LR Prezidentą. Dar labiau glumina tai, kad žmogus, save pasivadinęs idėjiniu liberalu, taip atkakliai kišasi ten, kur vietos valdžios galios aiškiai apribotos. Savo tiesos primetinėjimas pasinaudojant valdžia tikrai neturi nieko bendro su atvirumu, tolerancija ir pakantumu kitokiai nuomonei, apie ką labai mėgsta rašinėti internetinėse platybėse Laisvės šaukliai.

Tokios mero inicijuotos isterijos kenkia daugiataučio miesto įvaizdžiui. Dar daugiau, jos kiršina bendruomenę ir kelia emocinę įtampą. Deja, taip nutinka visada, kada valdžia ima grubiai kištis ne į savo daržą.

Gyvename vienoje Lietuvoje ir kiekvienas turime dirbti savo darbą. Prezidentas rūpintis valstybiniais reikalais, užsienio reikalų ministras veikti užsienio politikoje, meras vadovauti savivaldybei. Panašu, kad Šimašius vykdydamas viešųjų ryšių akcijas gyvena kitoje Lietuvoje, negu mes visi. Noras, bet kokiomis priemonėmis mobilizuoti savo šalininkus neužgožia realybės. Pastarosiomis dienomis Vilniuje ženkliai pabrango šiukšlių išvežimas ir automobilių stovėjimas. Norėtųsi, kad čia meras pademonstruotų savo ryžtingumą, bet Šimašius tyli...