Kad ir kaip keistai tai skambėtų, Karbauskiui, siekiant šio tikslo, kitąmet nereikia laimėti rinkimų. Jam nereikia nei pirmos, nei antros vietos. Užtenka turėti kokių 15 žmonių frakciją.

Taigi nuosaiki ir logiška politika iki rinkimų yra peilis po Karbauskio politiniu kaklu. Jo koziris – draudimai ir kliedesiai su Veryga kaip vėliava. Karbauskiui užtenka įtikinti LŽVS elektorato likučius, kad tik jis vienas gali dar ką nors iš to, ką mėgsta „Vilniaus elitas“, uždrausti, ir vieta prie naujos Seimo daugumos kortų stalo garantuota.

Geras penktadalis mūsų piliečių be draudimų nežino jokio kito ne tik politinio, šiaip veiksmo. Jų gyvenimai prasideda nuo „negalima“, „nelįsk“, „nesimaišyk po kojomis“ ir baigiasi „negalima“ išleisti sau net už parduotas žemes gautų šimtų tūkstančių, nes tai „juodai dienai“.

Kokia juoda diena dar gali ištikti, kai tau per 80, vienas biesas ir telefoniniai sukčiai težino. Užtat ši publika, net tupėdama ant pinigų maišo, žino, kad „Vilniaus elitas“, švaistantis pinigus girtuoklystėms, trukdo padidinti jų kuklias pensijas.

Į tokią publiką Karbauskis ir taiko. Reikia pasakyti, taiko protingai.

Nuosaiki ir logiška politika iki rinkimų yra peilis po Karbauskio politiniu kaklu. Jo koziris – draudimai ir kliedesiai su Veryga kaip vėliava. Karbauskiui užtenka įtikinti LŽVS elektorato likučius, kad tik jis vienas gali dar ką nors iš to, ką mėgsta „Vilniaus elitas“, uždrausti, ir vieta prie naujos Seimo daugumos kortų stalo garantuota.
Rimvydas Valatka

Kaip jo valstietija pradėjo Seimo kadenciją? Efektinga serija draudimų: vynas ir alus už įstatymo ribų vakarais ir sekmadieniais po pietų, serija, kainavusia gal jau dvigubai ar trigubai tiek, kiek Nausėda dabar iš valstiečių maldauja gerovės valstybei kurti, taip pat naujų vaistų pakeitimas amželį atgyvenusiu šlamštu. Tačiau kiek žmonių tai suprato?

Tada atrodė, kad draudimams galo nematyti. Bet paskui stojo poros metų tyla. Kaip manot, kodėl?

O tai kam iššaudyt visus sviedinius iškart? Juolab kad nepagavę kampo konservatoriai ir kitų partijų veikėjai stojo į iš anksto praloštas lenktynes dėl draudimų darbotvarkės su Karbauskiu. Vargšai, kurių pastangų liaudis nei vertino, nei įvertins. Draudimų mėgėjai, kaip ir bet kurio kito sporto fanatikai, pripažįsta tik čempionus, o ne epigonus.

Šiuo metu startuoja antrasis draudimų varžybų raundas. Kodėl jo nebuvo prieš Prezidento ir Europarlamento rinkimus, teisėtai paklausite? Tai nebuvo Karbauskio rinkimai. Lietuva – parlamentinė Respublika, ją valdo ne Prezidentas, o Seimo dauguma ir jos suformuota Vyriausybė. Kam iššaudyti minas per tarpinius rinkimus?

Raundas jau prasidėjo. Tik užsivėpsoję į nabagą Pranckietį ir paksinių likučių komediantą Žemaitaitį, pirmąją jų salvę būsim praleidę pro ausis.

Veryga pasiūlė medikams naują sporto šaką – estafetė 4×100 m greitkelyje su insulto ištiktu ar avarijoje sumaitotu pacientu neštuvuose. Sunkūs ligoniai iš vietinių greituškių, kaip kažkada pašto siuntos ar spauda, bus perkraunami į didžiųjų klinikų greituškes. Lakstymas greitkeliu su ligoniu ant neštuvų – tada, kai, kaip primena medikų klišė, kiekviena sekundė brangi, yra jėga.

Ar estafetė 4×100 m su gyvu žmogumi neštuvuose saugi greitkelyje? Kaip tai atrodys per plikšalą, sningant?

Neuždavinėkite logiškų klausimų. Neklausykite policininkų, sakančių, kad tokios lenktynės su mirtimi greitkelyje bus nesaugios. Nekreipkit dėmesio ir į tuos, kurie net kvailiausius Naisuvos pasiūlymus linkę dalykiškai apsvarstyti. Tarkim, sakydami, kad galbūt veryginė estafetė 4×100 m su insultą patyrusiu lietuviu yra know-how, kurio mes, kaimiečiai, neįkertam?

Neturėtume net klausti, kiek šitaip sutaupysim – 100 tūkst., milijoną?

Veryga pasiūlė medikams naują sporto šaką – estafetė 4×100 m greitkelyje su insulto ištiktu ar avarijoje sumaitotu pacientu neštuvuose. Sunkūs ligoniai iš vietinių greituškių, kaip kažkada pašto siuntos ar spauda, bus perkraunami į didžiųjų klinikų greituškes. Lakstymas greitkeliu su ligoniu ant neštuvų – tada, kai, kaip primena medikų klišė, kiekviena sekundė brangi, yra jėga.
Rimvydas Valatka

Sutaupyti visada gerai. Bet štai įsivaizduojam TV vaizdelį per žinias, kai greitkely tarp vilkikų laksto sanitarai neštuvuose kratydami nelaimėlį su trūkusia aneurizma, o po šio kitas reportažas praneša, kad Vyriausybė savo „geriems darbams“ viešinti per trejus metus išleido 50 mln. eurų. Kaip tokį taupymą turėtų pavadinti su protu nesusipykęs žmogus? Ne pasityčiojimu kartais?

Pinigų nėra gydytojams, slaugytojoms, mokytojoms ir ugniagesiams. Stebuklinėms valdžios pasakoms apmokėti buvo ir bus tiek, kiek norės pati valdžia.

Bet nemąstykim ir taip. Karbauskis, žvelgdamas į mus, šitaip dūmojančius, nuo Kauno marių pro savo šmukštarišką astroliabiją, iš tokių mūsų palyginimų tik pažvengs, tiksliai diagnozuodamas, kokie mes „absoliučiai, 100 proc. naivūs ir neišmanantys politikos“.

Kuo kvailiau sunkius ligonius siūlys tampyti Veryga, tuo geriau Karbauskiui. Nors Veryga yra nemėgstamiausias politinis veikėjas (politiku jį vadinti liežuvis neapsiverčia), geras penktadalis žmonių nė nepajudinę pilkųjų smegenėlių užbaubs, kad teisingai Veryga čia daro, „nes girtavimą tai pažabojo“. Nes ne kiekvieną asilą, šitaip Verygą užstojantį, kratys neštuvuose po insulto.

Karbauskio rinkėjai bus mobilizuoti. O ko daugiau jam politikoje reikia?

Regis, net Skvernelis jau pagavo, kad į Prezidento rinkimų II turą jis nepateko dėl Verygos.
Bet lizinginis premjeras – kirsta figūra. Nebeturi jėgų šiauštis. Neberašo entuziastingų laiškų prekybos centrų bosams, kaip pernai, tik vangiai stebi, kaip šalies pasienyje dygsta mūsų pačių prekybos centrai, kurių tikslas – papildyti Lenkijos ir Latvijos biudžetą.

Nebesvaigsta ir dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną ar vaučerių. Net su atlaisvintu Lukiškių kalėjimu nežino, ką daryti. Kodėl nepagalvojo, ką daryti su tuo kalėjimu, prieš kelerius metus, kai paskelbė tokį planą? Staiga pasirodė, kad premjeras dar turi galvoti ir net vizijų turėti.

Premjeras baigia suprasti ir tai, kad ne tik Karbauskiui – niekam jis politikoje nebereikalingas. Limitą viršijęs kuro filtras, su kuriuo dar galima nuvažiuoti kažkiek kilometrų. Maždaug tiek, kiek reikia lizingo bendrovei.

Bet ar kitos partijos, net opozicinės, tai supranta? Bent miglotai nutuokia, kad jos padeda Karbauskiui lošti šios kadencijos endšpilį? Ar supranta LSDDP, konservatoriai, LSDP ir kiti, kad, bandydami pataikauti draudimų mėgėjams balsavimu „už“ ar net patys siūlydami draudimus, kaip konservatoriai ar kiti, jie tiesia naują pakilimo taką Karbauskiui, o patys liks su ilga nosimi?

Pristabdyti Karbauskį, sutrukdyti jam išlikti valdžioje po Seimo rinkimų gali tik neformali šio Seimo Antidraudiminė koalicija. Be naujų draudimų serijos iš Karbauskio baliono iki rinkimų išeis oras. O savo jėgomis naujų draudimų šiame Seime jis nebeturi galios įvesti.
Rimvydas Valatka

Regis, visos kitos partijos, paremdamos naujus draudimus, nesuvokia, kad nieko už tai negaus, nes Karbauskis turi Verygą – juodąjį draudimų genijų. Simbolį, šalia kurio kitų partijų draudimų šalininkai atrodo it kūdikiai. Todėl draudimų viršūnėlės – balsai – atiteks tik Karbauskiui.

Taip, kaip tai atsitiko 2016-ųjų pabaigoje. Nors konservatoriai, dar neskilusi LSDP ir lenkai balsavo už Karbauskio draudimus, ką jie gavo? Špygą taukuotą. Dauguma žmonių ir dabar pasakys, kad LŽVS – už išblaivinimą, o konservatoriai ir kiti „elitiniai“ – už tautos girdymą.

Pristabdyti Karbauskį, sutrukdyti jam išlikti valdžioje po Seimo rinkimų gali tik neformali šio Seimo Antidraudiminė koalicija. Be naujų draudimų serijos iš Karbauskio baliono iki rinkimų išeis oras. O savo jėgomis naujų draudimų šiame Seime jis nebeturi galios įvesti.

Tokiu atveju rinkėjai, kurių vienintelis kredo gyvenime yra „ne“, „negalima“, „neleisti“ ir „neduoti“, nusivylę Karbauskiu, kaip nieko daugiau uždrausti negalinčiu, pasklis kaip Grigo bitės – kas neis balsuoti, kas ieškos naujų gelbėtojų, o kas ir už draudimų priešininkus balsuos.

Paprasta kaip 2×2?

Bet mūsų Seime – kaip maskolių kariuomenėje. Viskas daroma per antrą galą. Net tai, kad 2×2=4 čia dažnas supranta tik po to, kai prakiša rinkimus. Iki tol Seimo aritmetika būna frajeriška – pinigų yra (jiems), pinigų nėra (mums). Įsitikinę – mums prie veido vietoj pinigų labiau tinka kliedesiai ir draudimai. Ir negali ginčytis.