Opozicija trolina Vyriausybę kreipimusi į Konstitucinį teismą.

Kol KT išaiškins, kad Skvernelis mus valdo nelegaliai, valstietis Jakeliūnas, kuris turėtų Karbauskiui rankas kojas bučiuoti už europarlamentaro algą, trolina valstiečių eurokomisarą. Sako, Sinkevičius netinka pagal tris valstiečių doktrinai ypač svarbius kriterijus – amžių, profesionalumą ir moralę.

Dar vienas žaltys neklauso Karbauskio. Varo ir dar varys ant Sinkevičiaus ketverius metus. Valstietis Pranckietis išvis Naisių poną pasiuntė ant trijų raidžių.

Nėr dėkingumo Seimo pasaulyje. Karbauskis guodžiasi, kad per trejus metus jį taip užtrolino opozicija, jog jis nebespėja gaudyti visų politikos vėjų. Gerai dar, kad bent galima patrolinti Lietuvą ir savo buvusį dėstytoją Pranckietį. Dabar jau kaip ir buvusį valstietį.

Kol Karbauskis Seime eklektiškai vadovavo į Češyro katiną vis labiau panašėjančiam Kultūros komitetui, jo valdomas „Agrokoncernas“ pastatė Kultūros komiteto Pirminykui jo stono vertus rūmus (kuo ne grafas Pacas?) prie Kauno marių.

Pirminykas protokoliniu nutarimu nusipirko rūmus iš „Agrokoncerno“. Už 10 mln. eurų. Kuriuos, atrodo, taip pat bus gavęs iš to paties koncerno. Mat ėmė taip suveltai aiškinti tautai, kodėl rūmus „Agrokoncernas“ tuo pat metu statė tarsi kaip sau, bet tarsi kaip ir jam, Pirminykui, kad proto likučius išsaugoję būrai iš to suprato tik tiek, jog taip buvo lengviau Lietuvą api... Žodžiu, patrolinti. Kaip visada.

Nėr dėkingumo Seimo pasaulyje. Karbauskis guodžiasi, kad per trejus metus jį taip užtrolino opozicija, jog jis nebespėja gaudyti visų politikos vėjų. Gerai dar, kad bent galima patrolinti Lietuvą ir savo buvusį dėstytoją Pranckietį. Dabar jau kaip ir buvusį valstietį.

Dar suvelčiau už rūmų pirkimą formuojasi meilės trikampis, kurio vienam gale – vis dar Seimo pirmininkas Pranckietis, kitam Karbauskis, o trečiam – Tomaševskio aljantų ir Rusijos konsulų Lietuvoje Šv. Mergelė Rozova.

Jei būtume teisingi iki galo, šio valdžios trikampio kraštinėmis kartais galėtume laikyti ir buvusį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką, beveik šventąjį eksvalstietį Baką, ir dabartinį NSGK pirmininką Gaižauską, ir naująją vidaus reikalų ministrę Tamašunienę.

Kaip dabar jau šviečiasi, Lenkų rinkimų akcijos frakcijai priklausančios Rozovos istorija – analogiška Basčio istorijai. To paties Basčio, kurį Karbauskio kompanija balsuodama dėl apkaltos buvo apgynusi, tik Basčio nenoras rizikuoti tolesne politine karjera lėmė, kad jo nebėra Seime.

Rozova negavo leidimo dirbti su slapta informacija, nes nuslėpė meilingus kontaktus su Rusijos konsulais – šnipais. VSD tą informaciją, kaip ir priklauso, pateikė Seimo pirmininkui. Kurio stalčiuose tie popieriai prieš pusantrų metų ir nugulė. Kodėl nugulė?

2018-ųjų sausio 18-ąją, kai gavo Rozovos popierius, Pranckietis dar buvo ištikimas Naisių pono tijūnas. Jei ne šįmet kilęs ir užsitęsęs Pranckiečio karas su Karbauskiu, Rozova, kaip ir Bastys, būtų gavusi šansą išsisukti nuo apkaltos ir išdrėbimo iš Seimo. Dabar jau ne.

Kare kaip kare. Iškilus į paviršių Rusų aljantės konstitucinės nekaltybės praradimo popieriams, Karbauskis iškart užčiuopė šansą paaukote Šv. Rusijos mergelę ir pakišti po Rozovos byla jo nekenčiamą Pranckietį.

Padarius Pranckietį kraštiniu Rozovos popierių nuslėpimo nuo Seimo ir visuomenės istorijoje (beje, kodėl informacija apie tai, kurie Seimo nariai turi teisę dirbti su slapta informacija, o kurie ne, slepiama nuo visuomenės?), opozicijai nelieka nieko kito, kaip tik balsuoti už Pranckiečio nuvertimą. Karbauskis, neskaitant Rozovos, kerta Pranckietį ir Baką, ir jo šaškė damkėse.

2018-ųjų sausio 18-ąją, kai gavo Rozovos popierius, Pranckietis dar buvo ištikimas Naisių pono tijūnas. Jei ne šįmet kilęs ir užsitęsęs Pranckiečio karas su Karbauskiu, Rozova, kaip ir Bastys, būtų gavusi šansą išsisukti nuo apkaltos ir išdrėbimo iš Seimo.

Taip žaisdamas Karbauskis niekuo nerizkuoja. Rozova išrinkta pagal sąrašą. Vieną dieną Rozova „out“, kitą dieną kitas Lenkų rinkimų akcijos narys „in“. Jei Pirminykas ir rizikuoja kuo, tai nebent santykių debesėliu su nešvarios rusiškos salietros tiekėjais. Bet Maskva supratinga, žino, kokie rizikingi politinės meilės trikampiai Lietuvoje, todėl galiausiai supras ir atleis.

Ar Pranckietis kaltas dėl to, kad nuslėpė galimai priesaiką sulaužiusios Seimo narės popierius?

Taip, be abejo. Tai rimta klaida. Išeidamas į karą su Karbauskiu, jis turėjo demonstratyviai mesti Rozovos popierius ant laužo. Su kaltinimu Karbauskiui: štai jis, Naisių ponas, liepė man nuslėpti Rozovos nusižengimus nuo Seimo, o aš, būdamas silpnas, tuomet jam paklusau. Mea maxima culpa. Bet dabar kylu iš to purvo, atleiskite man, nusidėjėliui.

Partija laimėta. Tauta šlovina Pranckietį. Nes tautai iš politikų labai nedaug tereikia – truputį geresnis už Karbauskį ar Verygą, ir myliu myliu.

Pranckietis tokia proga nepasinaudojo. Greičiausiai tą Rozovos rožinį su rusais tiesiog buvo pamiršęs. Arba pristigo politinės patirties sužaisti partijos atkarpą su įspėjamuoju šachu Karbauskiui. Už tokius dalykus tenka brangiai mokėti. Nes kokio velnio opozicijai dabar ginti Pranckietį, iš kurio naudos – kaip iš žilo ožio pieno?

O juk dar prieš kelias dienas opoziciją valdė kitas motyvas – kokio velnio padėti Karbauskiui nuversti Pranckietį, kai jis dar metus gali erzinti Naisių poną? Nothing personal. Naudos motyvas politikoje keičiasi taip pat greitai kaip ir orai šią vasarą.

Teisybė triumfuoja? Blogiukai – Pranckietis ir Rozova – gaus, ko nusipelnė?

Būtų blogai, jei opozicija tik tingiai sužaistų sprigtuką – padėtų Karbauskiui nuspirti Pranckietį nuo lentos. Nes reiktų būti visišku politikos plumpročiu, kad nesuprastum, jog Pranckietis vienas negalėjo priimti sprendimo dėl Rozovos popierių. Ypač prisiminus to meto politinę situaciją.

Tik ar galėjo Pranckietis tai sumąstyti vienas? Landsbergis būtų galėjęs. Galbūt dar Paulauskas. Bet Pranckietis? Nejuokinkit. Gavęs šiuos popierius, Seimo pirmininkas turėjo strimgalviais lėkti į Kultūros komiteto Pirminyko kabinetą: ką darom? O ar galėjo Karbauskis nuspręsti Rozovos likimą vienas su Pranckiečiu? Žinodamas, kad Skvernelis ir Bakas nevisad žaidžia jo pusėj ir turi pirminių šaltinių organuose? Baikit, nemanau.

Tuo metu, kai Pranckietis iš VSD gavo Rozovos popierius, vyko apkaltos Basčiui procesas. Konstitucinis teismas mažiau kaip prieš mėnesį, 2017 m. gruodžio 22-ąją, buvo priėmęs nutarimą, kad Bastys sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją. Išmesti Rozovos popierius tuo metu valstiečiams, kuriuos ką tik dėl biudžeto ir kitų dalykų parėmė Lenkų ir rusų aljantų frakcija? Politinis harakiri. Geriau tegu paguli stalčiuje.

Tik ar galėjo Pranckietis tai sumąstyti vienas? Landsbergis būtų galėjęs. Galbūt dar Paulauskas. Bet Pranckietis? Nejuokinkit. Gavęs šiuos popierius, Seimo pirmininkas turėjo strimgalviais lėkti į Kultūros komiteto Pirminyko kabinetą: ką darom?

O ar galėjo Karbauskis nuspręsti Rozovos likimą vienas su Pranckiečiu? Žinodamas, kad Skvernelis ir Bakas nevisad žaidžia jo pusėj ir turi pirminių šaltinių organuose? Baikit, nemanau.

Kaip feisbuke parašė vienas guvaus proto jaunuolis, Bako, Pranckiečio, Karbauskio ir Skvernelio keturkampyje turime du buvusius pareigūnus, kontrolės maniaką su sociopato bruožais ir visas jų nesąmones ilgai valgiusį profesorių, todėl nuduoti, kad dėl visko kaltas tik Pranckietis, o ne „grupė draugų“, būtų pasityčiojimas iš sveiko proto.

Toks pat, kaip vieno iš keturių gaujos vadų Tomaševskio reakcija į Rozovos istoriją, girdi, „čia nesąmonė“ ir „mes į tai nesiveliame“. Lenkų rinkimų akcija jau įsivėlė. Iki ausų. Išsivelti iš Rozovos meilės trikampio tikrai nepavyks tokiais pliurpalais, kaip bandė vidaus reikalų ministrė Tamašunienė, išmąsčiusi, kad Rozova neužima jokių svarbių pareigų valstybėje.

Mūsų Seimo nariai išties per dažnai elgiasi it zimagorai. Tarkim, pati Tamašunienė, kuri už devynių jūsų devynių marių Seimo vardu šlebizavojo iš tribūnos anglišką tekstą, jo nesuprasdama. Bet Konstitucija sako, kad Seimo nario pareigos nėra zimagoro lygis.

Lietuva – parlamentinė Respublika, taigi pagrindiniai valdžioje yra Seimo nariai. Ypač priklausantieji Seimo daugumai, kaip Rozova.

Vidaus reikalų ministrė tokius vėjus gali pūsti tik jei jai ta Lietuva dzin. Ministrės vėjai, komplikuotas Rozovos meilės Rusijai trikampis, protokolinis nutarimas dėl Vyriausybės, tik ne tas, rodo, kad jiems Lietuva kaip ir neegzistuoja. Pasinaudojant dažnais Skvernelio žodžiais, Karbauskiui ir kompanijai Lietuva tėra žiniasklaidos ir konservatorių išmislas.

Detalė, bet kokia iškalbinga: Rozovos istorija nesudomino ir Prezidento.

Kai priesaikos sulaužymas ir galimas Konstitucijos pažeidimas valdžios viršūnėms dzin, svarbiausia žinia urbi et orbi natūraliai tampa tai, kad Prezidentas savo moteriai pasipiršo per Baltijos kelią. Piršlybos, piršlybos (dainuojama vietoj statybos, lažybos). Celebričių soft varžybose nenorėjusi nusileisti Jagelavičiūtė neliko skolinga ir paskelbė, kad skiriasi su vyru, nes seksas į antrąją dienos pusę esąs labai varginantis darbas.

Belaukiant Kovo 11-osios 30-mečio kyla įvairių minčių.