Tik už teisę kandidatuoti – bananų balius ir areštinė 1 400 taikių žmonių! Atstumas – vos 30 metų. Buvusią LDK dalį Baltarusiją, kurios tėtušis Lukašenka patikėjo lietuvių rašytojo Baltušio blėnimi, kad be Rusijos pagalbos „respublika“ negalėtų išgyventi, iš lėto reokupuoja Rusija.

Ukrainos rytuose nuo Rusijos okupantų ir jų kolaborantų rankų šešti metai kasdien žūsta kariai ir civiliai. Ukrainiečiai laimingi, gavę darbo Lietuvoje. Mūsų valdžia įvedinėja jiems kvotas. Kad ukrainiečių rankų keliamas per sparčiai nekiltų mūsų BVP.

Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmai ir viena seniausių Europos partijų konservatoriai durnumu baigia pralenkti Seimą. Kelinti metai eina iš Europos Sąjungos ir išeit niekaip negal.

Kas jaudina Lietuvą tuo metu?

Mergina iš Kauno Palangoje kyla į kovą su smauglio nuomotoju fotografijai. Širinskienė tapo pereinamąja tampoma Naisių kolchozo brigadų socialistinio lenktyniavimo gairele. Ministras Veryga su Seimo komiteto pirmininke Kubiliene kaip paaugliai iš mokyklos nusiplauna nuo Seimo posėdžių ir varo agituoti į kaimus už Janutienę. Mokytoja Miliūtė juos pričiumpa.

Dešinieji ir kitokie intelektualai virtualiomis feisbuko rankomis smaugia oponentus dėl pulkininko Škirpos ir generolo Vėtros išamžinimo iš vienos pusės ir kolaborantų Cvirkos bei Nėries – iš kitos.

Tik už teisę kandidatuoti – bananų balius ir areštinė 1 400 taikių žmonių! Atstumas – vos 30 metų. Buvusią LDK dalį Baltarusiją, kurios tėtušis Lukašenka patikėjo lietuvių rašytojo Baltušio blėnimis, kad be Rusijos pagalbos „respublika“ negalėtų išgyventi, iš lėto reokupuoja Rusija.

„Darom“ įkūrėjas aiškinasi su tautininkais-juozaitininkais, šiaip etnologais ir etnologine vertybe neabejotinai tapusiu Signatarų klubu, kas iš jų vertas, o kas nelabai organizuoti „Baltijos kelią-2“. Turbūt tam, kad į jį pagaliau galėtų stoti ir visi mūsų prezidentai, aplinkybių ar politiniais sumetimais tada nestovėjusių.

Visą savaitę portalai žūtbūt bando mus kaip nors išgąsdinti. Pragarišku karščiu ir žiauru stiuardų elgesiu „Ryanair“ lėktuvuose. Bet labiausiai tai automobilių ir nekilnojamojo turto visuotiniais mokesčiais. Ir dar įpūsti diskusiją su ekonomistu Mačiuliu, pasišaipiusiu iš dunduko titulo vertos minties, kad Lietuvoje kuo toliau, tuo labiau didėja skurdas.

Nei įpūtė, nei išgąsdino.

Kaip gerai mes gyvenam. Senoji Europa seniai tuos abu mokesčius moka, o mes tebestovim dar vis. Vis dar galim piktintis net tokia galimybe. Dar šaipomės iš pusžalio premjero, kuris viena ranka leido kirsti sengires, o kita apmokestins automobilius. Kad apsaugotų planetą nuo visuotinio atšilimo. Premjerui turbūt išeina „tas ant to“?

Lietuvoje yra taip gerai, kad čia žmonės, rašydami skundus Prezidentui, kaip didžiausią finansų ministro nuodėmę įvardija, kad tas yra neoliberalas. Todėl nebegali būti daugiau ministru.

O neoliberalas, skundo kurpėjų duomenimis, yra todėl, kad tas gyvatė neduoda pinigų medikams ir mokytojams beigi nedidina algų valdininkams. „Mes palaikome Prezidento planus kurti Lietuvoje gerovės valstybę“, – rašo skundikai, taip aiškiai duodami suprasti, kieno pusėje dabar bus teisybė ir kokia muzika madoje.

Kas prieš? Visi už. Ministre, fui, kaip negražu laikyti daržinėje paslėptas tris fūras su ką tik atspausdintais eurais ir taip piktavališkai nekurti gerovės valstybės. Kurios, siekdamas mažutėlių balsų, mums visiems prisakė siekti Nausėda.

Bet net ir čia yra daug gerų dalykų. Keturios valdžios partijos tiesiog lenktyniauja, kuri daugiau padidins išmokas už vaikus. Vaiko pinigai pas mus kyla net ir iš Pranckiečio. Kurį Kirkilas pažadėjo kažkaip konvertuoti į eurus už vaiką, jei tik tas aktinidijų profesorius atsisakys Seimo pirmininko kėdės.

Pranckietis savo kėdės laikosi tvirtai. Net Karbauskis nesugeba jos atimti. Pranckietis yra mokytas žmogus. O mokyti žmonės žino, kad gelbėtojai pas mus ateina ir vėl išeina. Suskilę. Sunešioti į dulkes ir išjuokti.

Paulauskas sensta visų pamirštas. Uspaskichas metė viskį ir pasidavė į ezoteriją. Paksą nutupdė kaip musę iš barščių. Teisėją Venckienę su antrankiais tuoj parveš iš Amerikos. Net ją gynusios Grybauskaitės, ir tos jau niekas nebeprisimena.

Kaip gerai mes gyvenam. Senoji Europa seniai tuos abu mokesčius moka, o mes tebestovim dar vis. Vis dar galim piktintis net tokia galimybe. Dar šaipomės iš pusžalio premjero, kuris viena ranka leido kirsti sengires, o kita apmokestins automobilius. Kad apsaugotų planetą nuo visuotinio atšilimo. Premjerui turbūt išeina „tas ant to“?

Žalvalstiečiai, tiesa, kaip partija nesuskilo, nors taip ir buvo pranašauta. Tik ar gelbėtojams iš Naisių dėl to geriau? Visi trys valstiečių vadai per kalnelį nesusieina, savo būrus į neviltį dėl neaiškios ateities varo. O mums kas?

Mūsų didžiausi rūpesčiai – kad kandidatė į teisėjas, ginkdie, nebūtų studijavusi vienoje grupėje su Širinskiene. Nemaža dalis Seimo narių, kaip ir nemaža dalis visų mūsų, jau tokie antikorupciškai sterilūs, kad nė neabejoja, jog karbauskizmas, kaip ir kita oligarchija, persiduoda lietuviams oro lašeliniu būdu.

Kaip mes gerai gyvenam. Pagalvoji, ir kai išgirsti žinią, jog į Šiaulių universitetą šįmet įstojo tik 79 keistuoliai. Pernai tokių buvo gal šimtas. Greit Šiaulių universitete studentų bus mažiau nei mokinukų Klangių pradinėje Cvirkos laikais.

Bet mes Šiaulių universiteto neuždarysim net, jei į jį niekas neįstos. Mes taip gerai gyvenam, kad mokyklų ir universitetų mums jau reikia ne tik ir ne tiek vaikams ir studentams mokyti, o miestelių ir miestų bendruomenėms. Kaip antrinių šviesulių. Leidžiančių išmirštančio miestelio ir miesto žmonėms pasijusti vislesniais nei yra iš tikrųjų.

O mums kas? Mūsų didžiausi rūpesčiai – kad kandidatė į teisėjas, ginkdie, nebūtų studijavusi vienoje grupėje su Širinskiene. Nemaža dalis Seimo narių, kaip ir nemaža dalis mūsų, jau yra tokie antikorupciškai sterilūs, kad neabejoja, jog karbauskizmas, kaip ir kita oligarchija, persiduoda lietuviams oro lašeliniu būdu.

Kokia dar šalis galėtų sau leisti tokią iškadą? Lietuva gali. Tai ar mes blogai gyvenam?

Viskas eina tik geryn. Pernai nuo tymų pasiskiepijo tik 321 vyras ir moteris, o šįmet – net 14 125. Nepaisant Kepenio kontrpropagandos ir mamyčių-antivakserių urzgimo. Lygiai taip pat, nepaisant Karbauskio ir Verygos trečius metus vykdomos visos Lietuvos verygizacijos, šių metų I pusmetį vodkos, viskio ir brendžio pardavimai išaugo 26,2 procento.

Tiesa, su erkiniu encefalitu kažkas ten pasidarė. Ir su Nacionaliniu operos ir baleto teatru lyg tai. Bet kam tas teatras rūpi? O ir kas pasauly be problemų? Užtat Lietuvoje net gyventojų skaičius, ir tas po 27 metų pertraukos auga ketvirtas mėnuo.

Jei ne ta naisiečių priklausomybinė neapykanta vynui ir alui, kurių kas savaitę tenka braukti pasikrauti į Latviją ir Lenkiją, tai visai galima gyventi toj Lietuvoje. Ypač kai šitaip šilta.