Sunku paaiškinti, ką sau galvoja Ramūnas Karbauskis, kuris de facto atsakingas (turėtų būti) už Seimo darbą, bet šiuo metu vyksta ne kas kita, o stumdymasis prie kitų metų Seimo rinkimų starto linijos.

Paprastas žmogus regione griežia sukandęs dantis, bet ne taip garsiai, kaip kadais prie Kubiliaus. Pensijos kyla, vidutinė alga kyla, nedarbas mažėja, emigravę artimieji gali lengvai, greitai ir nemokamai atsiųsti pinigų per „Revolut“.

Nors švietimas yra katastrofiškoje padėtyje, mokytojai, medikai vis dar visuomenės paraštėse, notarai ir advokatai, lepinami mokestinių lengvatų, maudosi kylančios ekonomikos pumpuojamuose pinigų fontanuose.

Tai kuo čia skųstis ir prie ko čia „bebrai“?

Korupcija turi kvapą. Tai Kirkilo valomos pypkės tvaikas.

Lesyklėlių demaskavimas, teismų reforma, urėdijų pertvarka, privaloma valstybės įstaigų vadovų rotacija sistemingai ir pamažu griovė bebrų urvus. Valstybė per Grybauskaitės dešimtmetį stipriai pasistūmėjo į priekį.

Dauguma žmonių nesupranta, kad pensijos ir atlyginimai kyla ne todėl, kad valdžioje Ramūnas ar Gediminas. Gyvenimas gerėja, nes ekonomika kyla, Lietuva tampa patraukli užsienio investuotojams, kurie renkasi kurtis čia, didėja darbo vietų, auga konkurencingumas. Bet kylančią ekonomiką visada stabdys korupcija.

Daug vilčių sudėta į gerovės valstybės pranašą Gitaną Nausėdą, kurio laikysena ir požiūris šiomis dienomis nuteikia labai pozityviai.

Jei jau „bebrų“ populiacijos suvaldyti neįmanoma, vadovaujantis sąžine vulgaris ir paprasta politine valia, tai reikia tikėtis, kad valstybės priežiūros institucijos turės pakankamai pelėkautų su visokio raugo skanėstais, idant už pypkės dūmų užsklandos nebūtų tvarkomi „savi reikaliukai“.

„Bebrai“ nesukūrė valstybės. Bebrai sukūrė valstybę Valstybėje.

Valstybės dieną derėtų prisiminti, kad Lietuvą sukūrė paprasti nepaprasti žmonės. Klydę ir teisti, bet nepasiduodantys. Tikri patriotai.

Liepos 6-osios išvakarėse norisi linkėti visiems mažiau žiūrėti savęs, kuo labiau plėsti akiratį, paukščio žvilgsniu iš viršaus pamatyti visumą ir nepraleisti mažų detalių. Derėtų nepamiršti, kad žmonės nubaudžia už politinį blaškymąsi.

NB: Aš labai skaudžiai išgyvenau asmeninį pralaimėjimą Europos Parlamento rinkimuose, bet noriu padėkoti visiems Lietuvos žmonėms, kurie savo valia padėjo išvengti didelių klaidų ateityje.