O dar kiek rūpesčių sukelia žmogus – tai jo nuotaika bloga, tai pavargo ar išvis į darbą neatėjo. Kokia išeitis – žmogų pakeisti robotu. Ir tai sparčiai vyksta.

Visa pasaulio žiniasklaida mirga pranešimais, kiek darbo vietų per artimiausius 10–15 metų atims robotai ar procesų automatizavimas iš dirbančių žmonių. Robotai perims daugybę žmonių anksčiau atliktų užduočių.

Konsultacinės bendrovės McKinsey atlikta studija rodo, kad net 45 proc. dabartinių darbų galima robotizuoti. Amerikoje iki 2030 metų 25 proc. dabartinių darbo vietų pakeis robotai.

Suprantama, kad robotizavimas neišvengiamas, net ir daugeliu atveju sveikintinas, nes pakeis monotoniškus ir varginančius darbus. Tačiau visos studijos rodo, kad naujų darbo vietų atsiradimas vėluos ir nemažai žmonių tiesiog jo negalės gauti.

Modernios vyriausybės turi prognozuoti šiuos pokyčius ir jiems ruoštis, t. y. investuoti į darbuotojų kvalifikacijos keitimą. Patys žmonės turi studijuoti, nes dauguma darbų, ypač su paslaugų centrais susijusių, išnyks per artimiausius 5–7 metus. Vilniuje tokius darbus dirba apie 20 000 darbuotojų, kurie turi geras darbo sąlygas ir gerą atlyginimą. Tokių darbuotojų amžius nuo 24 iki 35.

Turite ruoštis, po 5 metų greičiausiai turėsite ieškotis kito darbo... Ir čia prisideda problemos: kaip ir amžius jau vidutinis, paskola banke būstui, o dar automobilio lizingas. Jau sukurta šeima ir auga vaikučiai. Ir norisi, kad taip būtų amžinai. Deja, ne, ruoškitės dabar būsimiems pokyčiams!

Pavyzdžiui, „Lloyds“ banko grupės padaliniuose visame pasaulyje dirba apie 50 000 darbuotojų, kurių iki 2023 metų liks tik 10 000. Būtent toks uždavinys suformuluotas prieš keletą metų banke įsteigtam Procesų automatizavimo ir robotizavimo departamentui. Robotizacija ir dirbtinio intelekto taikymas daug darbuotojų privers eiti į darbo biržą arba vers ieškoti kitokio darbo. Net ir tiems, kuriems bus mokama solidi bedarbio pašalpa atsiras kita problema – o ką veikti, o kokia mano gyvenimo prasmė? Žmogus negali nedirbti ir neturėti prasmingos veiklos!

Ką daryti? Gal verta priešintis robotizacijai kaip prieš kelis šimtus metų Anglijoje gamyklų darbuotojai laužė stakles? Ne, tikrai ne. Vietoj to, kad kovotume prieš technologinį progresą ir robotus, geriau juos apmokestinkime gyventojų pajamų mokesčiu.

Apmokestinti robotus ir argumentus kodėl, prieš keletą metų pasiūlė Billas Gatesas, tačiau politikai dar iki šiol nesureagavo. Tai padės vyriausybėms kaupti lėšas didėjančioms socialinėms išlaidoms kompensuoti, o daugeliu atveju panaikins ar sulėtins poreikį pakeisti žmogų į robotą vien dėl tikslo sumažinti kaštus. Kitaip tariant sulygins žmogaus galimybę konkuruoti su robotu.

Vyriausybės ir profsąjungos turėtų naujai įvertinti darbo jėgos apmokestinimą ir darbo santykių reglamentavimą. Robotams profsąjungos nereikia. Ir kovodami už trumpesnę darbo savaitę ar dar ilgesnes atostogas, greitai turėsime to į valias, tik kas už „priverstines“ atostogas mokės?

Todėl pats laikas kalbėti apie bendrą ES mokestį robotams. Palikime galimybę žmogui būti reikalingu šiame pasaulyje. Ir koks bebūtų žmogus netobulas, man maloniau bendrauti su kasininku-žmogumi maisto prekių parduotuvėje ar bare, nei su mašina, kuri turi vienodą balso tembrą ir vienodai šaltai aptarnauja.