Buriame Laisvės partiją tam, kad mes, Lietuva, drąsiai žengtume į ateitį, sėkmingai konkuruotume pasaulyje, visada gerbtume žmogaus teises ir ugdytume laisvą, atsakingą, kūrybingą ateities kartą.

Glaustą partijos programą visuomenei pristatysime birželio 1 dieną, o išsamias programas atskiroms sritims – po partijos įsteigimo. Vis dėlto mūsų pagrindiniai prioritetai aiškūs jau dabar. Dalinamės jais. Kviečiame diskutuoti ir prisijungti prie mūsų, jeigu:

1. Pritari, kad kokybiškas švietimas galėtų tapti paskata jaunoms šeimoms įsikurti ir auginti vaikus Lietuvoje. Švietimo kokybę ir prestižą galima pakelti skiriant dėmesį bendrųjų įgūdžių lavinimui, optimizuojant mokyklų tinklą ir švietimo biurokratiją, investuojant į mokytojų kompetencijų didinimą bei ugdymo programų atnaujinimą, pritaikant jas šių dienų poreikiams.

2. Pritari, kad Lietuvoje žmonėms būtų sudarytos palankesnės sąlygos užsidirbti. Valstybės institucijos verslą turi konsultuoti, o ne bausti, verslo aplinką reguliuojantys įstatymai turi veikti stabiliai, mažėtų biurokratinės kliūtys, o mokestinė aplinka motyvuotų dirbti bei kurti darbo vietą sau ir kitam.

3. Pritari, kad Lietuva turi kuo greičiau pasiruošti robotizacijai ir prasidėjusiai ketvirtajai pramonės revoliucijai bei padėti dirbantiesiems prisitaikyti prie besikeičiančių darbo rinkos poreikių.

4. Sieki pagarbos kiekvienam žmogui ir jo teisėms – taip pat ir LGBT+ – bei pasisakai už partnerystės bei santuokos galimybių įteisinimą visoms poroms.

5. Pritari, kad būtų skiriama daugiau dėmesio pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms, sprendžiami sisteminiai neįgaliųjų integracijos iššūkiai ir kryptingai dirbama su socialinėje rizikoje esančiomis šeimomis, jose augančiais vaikais.

6. Pasisakai už mokslu ir sėkminga užsienio šalių praktika grįstą psichoaktyvių medžiagų kontrolės politiką: kanapių legalizavimą medicinos ir rekreaciniais tikslais, baudžiamosios atsakomybės keitimą lengvai prieinamu priklausomybių gydymu.

7. Sutinki, kad iššūkiai viešajame sektoriuje turėtų būti sprendžiami jį iš esmės reformuojant, valdyme pritaikant naujausias technologijas (pavyzdžiui, kartą valstybei paprašius duomenų, antrą kartą jų teikti nebereikėtų) bei nuolat keliant darbuotojų kompetenciją.

8. Esi už tai, kad lengviau įsileistume talentus ir darbščius žmones iš kitų šalių, nes tuomet tapsime konkurencingesni ir stipresni.

9. Nori, kad būtų sustabdyta ir peržiūrėta pastaruosius keletą metų vykdyta neadekvačių draudimų politika. Pradedant nuo 2020 m. turinčio įsigalioti draudimo prekiauti alkoholiniais gėrimais sezoninėse lauko kavinėse.

10. Esi už tai, kad Lietuvos saugumas būtų stiprinamas ne tik užtikrinant adekvatų finansavimą, bet ir labiau įtraukiant piliečius į krašto gynybos sistemą, kaip tai padarė Suomija ir Šveicarija.

11. Tau rūpi aplinka ir mūsų vaikų ateitis, esi už atsakingą požiūrį į gamtos saugojimą, o priimami sprendimai būtų vertinami ir pagal jų poveikį aplinkai.

12. Esi įsitikinęs, kad liberalios demokratijos pamatai – žodžio laisvė, laisvi rinkimai, universalios žmogaus teisės, nepriklausomi teismai, privati nuosavybė ir rinkos ekonomika – turi būti saugomi ir neliečiami.

Kuriame atvirą ir optimistinę politinę jėgą, kuriai svarbi kiekvieno liberaliai mąstančio iniciatyva ir indėlis. Kviečiame eiti šiuo keliu drauge.