Likusiose taip pat svarstomos dvigubos pilietybės įteisinimo galimybės. Tiesa, skirtingomis formomis, pirmiausiai rūpinantis tais, kurie gimė savo šalyje, tačiau gyvena kitur. Bet kuriuo atveju tikslas – plėsti dvigubos pilietybės turėjimo galimybes. Pakeliui ir Estija.

Priminsiu, kad projekte „Idėja Lietuvai“ viena iš 3 idėjų yra dvigubos pilietybės įteisinimas!

Priminsiu ir kitą svarbų faktą, kad mūsų tautiečiai, kur šiuo metu jie begyventų ir dirbtų, Lietuvos neužmiršta. Daugiau nei milijardas eurų piniginių perlaidų kasmet pasiekia likusius jų artimuosius Lietuvoje.

Lietuvos valdžios daug metų nesugeba užtikrinti orios pensijos savo piliečiams, o tai būtent padaro mūsų emigrantai, kurių perlaidos tampa didele parama Lietuvoje likusiems tėvams ar seneliams. O kur dar mūsų emigrantų investicijos perkant butus ar atidarant naujus verslus bei kuriant darbo vietas Lietuvoje.

Dauguma jų, jei neatimsime teisės turėti dvigubą pilietybę, grįš į Lietuvą ir atsiveš Europines pensijas. Tai bus ženkli pagalba šlubuojančiai „Sodros“ sistemai. Argumentų daug – ir emocinių, ir praktinių.

Tačiau kas mane neramina ir kodėl kreipiuosi į jus visus, tai valdiškas požiūris į referendumo organizavimą ir agitaciją. Dabar akivaizdžiai matosi politinių partijų ir jų lyderių dviveidiškumas, kai žodžiais už dvigubą pilietybę, o veiksmais – jau ruošiami skambūs pareiškimai ir nusivylimas, kad „referendumas neįvyko, nes piliečiai neaktyvūs, tautai to nereikia“ ir t. t.

Be abejo, pareiškimai bus pilni kaltinimų ir „nuoširdžių“ pažadų, kad viską padarysime, kad dviguba pilietybė būtų išsaugota ir Lietuva būtų globali...

Daug metų Lietuvą valdžiusioms partijoms nereikia didesnės Lietuvos, kam reikia daugiau rinkėjų, kurie tikrai prisimena, kam turi būti dėkingi už tai, kad turėjo palikti gimtąjį kraštą ir ieškotis darbo kitose šalyse.
Akivaizdžiai matosi politinių partijų ir jų lyderių dviveidiškumas, kai žodžiais už dvigubą pilietybę, o veiksmais jau ruošiami skambūs pareiškimai ir nusivylimas, kad „referendumas neįvyko, nes piliečiai neaktyvūs, tautai to nereikia“ ir t. t.
A. Zuokas

Dažnai politikai savo pasisakymuose kaip didžiausią dvigubos pilietybės minusą pamini faktą, kad emigrantai negyvendami Lietuvoje dalyvaus politiniame gyvenime. Kitaip tariant, dalyvaus rinkimuose ir rinks valdžią. Štai kur tikroji baimė.

Tačiau dar turime 10 dienų. Turime galimybę visi susivienyti ir tapti Didžiosios Lietuvos ambasadoriais – agituoti ir raginti dalyvauti referendume.

Kviečiu Prezidentus Dalią Grybauskaitę ir Valdą Adamkų, kandidatus į Lietuvos prezidento postą, žinomus Lietuvos kultūros, muzikos ar verslo lyderius, „influencerius“ ir kiekvieną iš mūsų garsiai agituoti bei suteikti Didžiajai Lietuvai galimybę – išsaugoti mūsų tautiečiams teisę būti ar tapti Lietuvos piliečiais. Kviečiu ministrus ir Seimo narius išvykti į turą po Lietuvą ir realiai agituoti už tai kas buvo žadama Lietuvos žmonėms.

Kreipiuosi į Lietuvos žiniasklaidą ir prašau, parodykite savo išradingumą, nepaisant to, kad Lietuvos valdžia to neužsako, ir sukurkite tikrą agitacinę referendumo kampaniją. Tai ne valdžios reikalas, tai mūsų visų.

Kreipiuosi į kiekvieną iš mūsų, kuris turi draugų socialiniuose tinkluose – kvieskime ir agituokime. Parodykime, kad vieningi mes galime viską. Tai ne „Karbauskio ar valstiečių referendumas“, tai mūsų visų.

Priminsiu, kad referendumas dėl stojimo į Europos Sąjungą įvyko ir todėl, kad svariai ir išradingai prisidėjo verslo žmonės. Maximos, rimi, norfos, kavinių tinklai, naktiniai barai (tą dieną leidimas į vidų tik su lipduku „Aš balsavau referendume“) ir kiti, neužmirškime, kad galite padaryti daugiau. DAROM referendumą!

Už Didžiąją Lietuvą! Už galimybę išsaugoti Lietuvos pilietybę, už galimybę turėti, jei esi lietuvis.