Įsisiūbavus korupcinės bylos tęsiniui Liberalų sąjūdis tapo teismų įkaitu, partijos reitingai tai kyla, tai leidžiasi, o politologai kalba apie byrėjimą. Tačiau skaičiai kalba garsiau – žinoma, buvo ir labai skaudžių praradimų, tačiau pagal iškeltų sąrašų savivaldybių tarybų rinkimuose skaičių liberalai – ketvirti, pagal iškeltų kandidatų – taip pat.

Jau šiandien mes galime tai vadinti pergale, kuria niekas netikėjo. Iškėlėme 48 sąrašus visoje Lietuvoje, tuose sąrašuose – 1295 kandidatai į savivaldybių tarybų narius, turime 39 kandidatus į merus. Kas antras mūsų kandidatas į tarybą turi aukštąjį išsilavinimą, o daugiau nei ketvirtadalį mūsų sąrašų sudaro nepartiniai žmonės. Jie galėjo pasirinkti bet kurią kitą partiją arba komitetą, tačiau pasirinko liberalus. Kodėl?

Todėl, kad jie, kaip ir mes, mano, kad būtent liberalai yra šiuolaikiškiausia ir europietiškiausia politinė organizacija Lietuvoje. Kad būtent liberalai yra politinė ateitis, nors oponentai mums jau trečius metus vis prognozuoja politinę nebūtį.

Pakeitę partijos įstatus įtvirtinome skyrių savarankiškumą. Mums teko stipriai susiveržti diržus, galvoti ne kaip sutaupyti, bet kaip išgyventi. Todėl nusprendėme, kad absoliučiai pasitikėsime savo skyriais, leisime jiems organizuoti savivaldos kampanijas patiems ir leidomės į avantiūrą, kokioje anksčiau nebuvome.

Dalyvaudami savivaldos rinkimuose nedirbome su jokia komunikacijos agentūra. 98 proc. skyrių planuodami rinkimines kampanijas rėmėsi tik vidiniais resursais – skyrių nariais iš kurių buvo sudaryti rinkimų štabai ir partijos sekretoriato pagalba. Sekretoriato, kuris rinkiminiu laikotarpiu pasipildė vos keliais žmonėmis techniniams darbams atlikti.
Liberalai visada dirbo sunkiai dėl savo tikslų ir idėjų. Nesvarbu, ar kalbame apie Seimo rinkimus, ar šiuo metu pareigas užimančius 17 merų ir vicemerų, ar apie intensyvų ir sudėtingą pasiruošimą rinkimams turint minimalų biudžetą.

Esame dėkingi kiekvienam iš 20 tūkst. rinkėjų, kurie savo parašais parėmė mūsų sąrašus savivaldybių tarybų rinkimuose ir kiekvienam žmogui, asmeniškai prisidėjusiam prie sėkmingo pasiruošimo.

Politinių grimasų tampomi oponentų veidai norėtų ignoruoti liberalus, tačiau to nesugeba. Juk jie taip pat mato, kad prie partijos nuolat jungiasi jauni ir iniciatyvūs žmonės, matantys perspektyvas būtent vakarietiškoje ir liberalioje, o ne draudimų ar konservatyvių pažiūrų kupinoje politikoje.

Mes neleisime uždusti liberalioms mintims. Būtent liberalai kalba tomis temomis, kurių stengiasi vengti kiti, norintys įtikti plačiausiam rinkėjų ratui: atvira, skaidri ir demokratiška savivalda, moterų ir vyrų lygybė, progresyvūs pokyčiai švietime, konkurencija savivaldos ūkyje, darni aplinka ir įtraukianti kultūra, galiausiai – LGBT žmonių teisės.

Liberalai kiekvienoje savivaldoje siekia vakarietiškos ateities Lietuvos be sovietinio šleifo. Mes atlaikysime nacionalinės politikos nenuoseklumo ir trumparegiškumo rizikas, nes liberalų atstovai savivaldoje nenusileidžia neracionaliam Seimo ir Vyriausybės diktatui, turi savo nuomonę, kurią suderina su savivaldybių gyventojais ir ją gina visomis įmanomomis teisinėmis priemonėmis.

Nuoširdžiai tikiu kiekvienu mūsų kandidatu. Kiekvienas jų stengsis, kad ne politiniai biurokratai, o patys gyventojai būtų savo miestų ir miestelių šeimininkais. Geresnę ir turtingesnę Lietuvą kurkime pradėdami nuo savivaldybių.