Tačiau politinė valdžia suteiktu istoriniu šansu jau kurį laiką nesinaudoja. Valdžios galia asmens laisvės sąskaita tampa nevaržoma ir beribė. Lietuvos ateitis skęsta politinėse rietenose. Nuoširdus dialogas su žmonėmis iškeičiamas į tuščius ir besikartojančius lozungus. Politinės partijos orientuojasi tik į savo išlikimo klausimus.

Visų karas prieš visus, draudimai ir baudimai, susipriešinimas ir susiskaldymas pastaruoju metu Lietuvoje tapo nauja nuolatine situacija, prie kurios pripratome ir kurioje gyvename.

Tačiau Lietuva to nenusipelnė. XXI amžius yra naujų galimybių amžius Lietuvai. Tai gali tapti mūsų idėjų, kūrybos, atvirumo ir gerovės amžiumi.

Mes galime sukurti aplinką, kurioje žmogus atrastų savo talentus ir lavintų gebėjimus, leisiančius jam kurti, keistis ateityje ir būti savimi. Ne vien švietimo vadyba, bet ir jo turinys turi būti mūsų dėmesio centre.

Mes galime pasitelkdami nuolat tobulėjančias naujas technologijas suteikti plačią erdvę kuriantiems. Finansinės technologijos yra tik pradžia. Lietuva jau turi laimėjimų dirbtinio intelekto ir daiktų interneto srityse. Atvėrę erdvę naujų technologijų vedinai kūrybai ir kapitalui galime tapti viena konkurencingiausių pasaulio ekonomikų.

Mes galime tapti atvira visuomene, kurioje kiekvienas saugiai jausis būdamas savimi – nesvarbu, jaunas ar senjoras, žmogus su negalia, kitatautis, LGBT asmuo ar su prietarais kovojanti moteris. Lietuva yra per maža, jog būtų susiskaldžiusi ir valdoma neapykantos.

Mes turime išsaugoti laisvą Europą ir vakarietiškas liberalios demokratijos idėjas, kurioms grėsmė kyla ne tik Lietuvoje.

Aš tikiu, kad Lietuva turi šansą pozityviai, optimistinei ir drąsiai į priekį žiūrinčiai politikai. Dėl to mes pasiryžome ir subursime nuoseklią ir nuoširdžią laisvę mylinčių žmonių politinę organizaciją, kuri atvers naują kelią laisvei.