Sprendžiant iš LLRA kalbų ir veiksmų, jie bijo kaip velnias kryžiaus Vilniaus rajono LSDP kandidatų komandos. Kodėl? Todėl, kad gera dalis (13 iš 39) šios komandos narių su kandidatu į merus Robert Duchnevič priešakyje yra lenkų kilmės jaunimas vienareikšmiškai nusisukęs nuo LLRA.

Tai tas lenkų jaunimas, kuris puikiai suvokia, kad LLRA, pagaminta etniniu pagrindu ir jau 30 metų uzurpuojanti Vilniaus rajoną, niekaip rimtai negerina rajono gyventojų gyvenimo. Suvokia, kad LLRA yra tikras politinis ir psichologinis Vilniaus rajono vystymosi stabdys. Šis jaunimas tapatinasi su XXI amžiaus Lietuva, su socialdemokratine pasaulėžiūra, o ne su korumpuota švogeristine politine subkultūra gyvuojančia tik žmonių neišprusimo, jų gąsdinimo ir jų kvailinimo dėka. Pati Lenkija ne kartą kaltinusi šią partiją korupcija, nebenori toleruoti su Rusijos V. Putino režimu ir jo politine dvasia tapatinama LLRA.

LSDP Vilniaus rajono kandidatų komanda į mero postą (Robert Duchnevič) bei savivaldybės tarybą sudaryta ne etniniu pagrindu. Joje atsispindi visas Vilniaus rajono gyventojų etninis spektras: lenkai, rusai, lietuviai, žydai ir kitos tautybės. Ją vienija aiškiai suprantama socialdemokratinė pasaulėžiūra ir ideologija. Šiai komandai svarbi Lietuva. Kitaip tariant jie laiko Vilniaus rajoną tuo, kas jis ir yra - neatskiriama šiuolaikinės Lietuvos valstybės dalis.
Sąmoningai atsisakau vartoti dažnai politikų programose pasirodantį žodį „sieksime“, „mūsų siekis“. Šis žodis, kaip ir, beje, „mes žadame“ yra daugeliui iki kaulo įgrisęs ir devalvuotas nieko nesakantis politinis žargonas, leidžiantis nusiplauti ir rankas, ir atsakomybę už nepasiektus siekius ir neįvykdytus pažadus.
Arkadijus Vinokuras

Tad ko norime ir siekiame Vilniaus rajone 2019-2023 m.? Pateiksiu kelias temas, kurios rodo mūsų supratimą apie visą pluoštą apleistų sričių, kurias mes suvokiame kaip esmines ir turime efektyvius būdus jas spręsti Vilniaus rajono gyventojų naudai. Visų pirma, būtina garantuoti demokratijos plėtrą rajone. Svarbiausia – Vilniaus rajono gyventojų įgalinimas aktyviai veikti savo atstovus nebijant socialinio susidorojimo iš valdžia apakintų savo atstovų pusės. Savivaldos stiprinimas yra mūsų pareiga.

Vilniaus rajono savivaldybės gyventojų skaičius nuolat auga, tačiau kartu pastebimas nevienodas seniūnijų vystymasis bei silpnas gyventojų įgalinimas dalyvauti sprendimų priėmime. Būtina padėti rajono gyventojams suprasti, kad kiekvienas gyventojas turi teisę laisvai reikšti savo nuomonę dėl savivaldybės priimamų sprendimų ir pasiūlyti jiems alternatyvą. Esame pasiruošę suvienyti politikus ir gyventojus bendram darbui, oresnės ateities vardan. Apskritai Lietuvos socialdemokratų politika skirta ne kovai prieš oponentus, bet už bendrumo skatinimą, bendradarbiavimą, už politiką, kurioje buldozeriniams sprendimams sakoma ne.

Kitos sritys, kurias būtina efektyviai, šiuolaikiškai tvarkyti. Dėl vietos stokos pateiksiu trumpą tų sričių sąrašą: moderni ir komunikuojanti savivaldybė; daugiau dėmesio sveikatos apsaugai; socialiai atsakinga savivaldybė; tvarkingi keliai ir gatvės; daugiau dėmesio ugdymui; Vilniaus rajonas kaip taikaus įvairių tautų kultūrų sugyvenimo lopšys; galimybės veikti jaunimui; palankios sąlygos verslui ir naujos darbo vietos; viešojo transporto paslaugos, atitinkančios gyventojų poreikį; atnaujinti, taupesni daugiabučiai; sportas bei laisvalaikis; komunalinis ūkis; saugi vieta gyventi.

Sąmoningai atsisakau vartoti dažnai politikų programose pasirodantį žodį „sieksime“, „mūsų siekis“. Šis žodis, kaip ir, beje, „mes žadame“ yra daugeliui iki kaulo įgrisęs ir devalvuotas nieko nesakantis politinis žargonas, leidžiantis nusiplauti ir rankas, ir atsakomybę už nepasiektus siekius ir neįvykdytus pažadus. Būtina šiuos žodžius keisti retai politikoje ir politikų vartojamu žodžiu „įsipareigojimas“.

LSDP taip pat ir Vilniaus rajone įsipareigoja efektyviai ir tuo pat jautriai spręsti mums visiems rūpimas problemas, kurios nebuvo sprendžiamos arba sprendžiamos neefektyviai, ne sistemiškai, arba buvo sprendžiamos tik kai kurių grupinių interesų naudai. Taip buvo ir yra pažeidžiamas solidarumas kaip politikų ir gyventojų tarpusavio bendravimo ir jų esminių problemų sprendimo pagrindas.

Socialdemokratai Vilniaus rajone prisiima atsakomybę bei įsipareigoja imtis rimtų teigiamų pokyčių, kuriuos pajus kiekvienas rajono gyventojas galimai perėmus Vilniaus rajono valdžią, bet taip pat nesiruošia sėdėti sudėjus rankas likus opozicijoje. Abiem atvejais pokyčiams būtina gyventojų parama ir pasitikėjimas susigrąžinusiai socialdemokratiją LSDP. Rinkimai parodys, ar transformacija pavyko ir kiek.