Tai, kas galėjo tapti tragedija, tragedija netapo. Molotkovas pasivaikščiojo po sostinę, buvo 3 000 policininkų apsuptas, pagautas ir atvesdintas į teismą. Jam grėsė šešerių metų kalėjimo kadencija. Bet Igoris dorai prisipažino, todėl bausmė jam buvo sumažinta maždaug iki Seimo kadencijos.

Policininkų ginklą pagrobęs Molotkovas išeis anksčiau už apsimiegojusį vidaus reikalų ministrą. Kuris neturėjo tapti tragedija. Bet tapo. Ir nuo mūsų galvų jis nueis daug vėliau nei Molotkovas. O gal ir niekada nenueis. Apsimiegojusių rinkėjų valia.

Premjero kėdėje sėdi pavojingesnis už Molotkovą tipas. Ne su kalašnikovu. Su iniciatyva. Pasičepsėdamas sapnuoja ir tratina. Tratina ir sapnuoja. Jūs, kaip sakytų leitenantas Dubas, dar nepažįstate jo iš blogosios pusės. Bet galite pažinti. Tereikia išrinkti melagingų naujienų tratintoją valstybės Prezidentu.

Tratintojas atsidėkos talonais duonai ir sviestui. Eilėmis prie parduotuvių, butų ir automobilių. Dieve, Dieve, dūsauja Zita iš Mažeikių, kaip gerai buvo visa tai gauti dieną prieš smertį.

Policininkų ginklą pagrobęs Molotkovas išeis anksčiau už apsimiegojusį vidaus reikalų ministrą. Kuris neturėjo tapti tragedija. Bet tapo. Ir nuo mūsų galvų jis nueis daug vėliau nei Molotkovas. O gal ir niekada nenueis. Apsimiegojusių rinkėjų valia.
R. Valatka

Kartą tratinti paragavęs sustoti negali. Iš Prezidentūros išmestas plumprotis nori grąžinti litą. Į Prezidentūrą einantis plumprotis – talonus vau. Jūsų kelionlapius į šviesų ir dar šviesesnį komrytojų. Prie Nemuno kitas jau aušta kolchozų rytas.

Kaip būtų naisu. Vaučeris muilui ir šampūnui „Agrokoncerno“ lizingu. Jaunavedžiams – vau koks vaučeris apsipirkti naisioje LVŽS kooperatinėje krautuvėje „Greta&Agnė“. Bet tik ne tualetiniam popieriui. Tualetinis popierius, ir tik generinis, – tik gydymo tikslais. Pagal Lenočkos Lolišvili, na, ir gal dar Kepenio įteisintų šundaktarių receptus.

Kaip visiems žinoma, pirmoji proletariato ir kolchozinių valstiečių šalis tualetinį popierių pradėjo gaminti tik 1969-aisiais.

Maždaug tuo metu į šį pasaulį pakeisti Landsbergių nuvarytos valstybės atėjo du. Šaškininkas, pagonis, ūkininkas, reformatorius, Putino salietros pardavėjas geradėjas ir melagis viename ir jo lizinginis premjeras su iniciatyva.

Kaip žinoma iš istorijos, abiejų jų tėveliai net nežinojo, kas yra tas šikpopierius, o kokius du šaunius berniukus sumeistravo. Tai nereikia mums šikpopierio. Pagonių civilizacija pakeis šikpopierį žaliuoju eraičinu, motiejukais ar dar geriau tautiniu varpučiu. Mums nereikia kryžiuočių išradimų.

Įpareigoti bendrovę „Grigeo“ visą celiuliozę panaudoti spausdinant „Už žemę, žmogų ir premjero iniciatyvą“, „Bundantį Kauną“, „Caro Druskininkus“ ir satyrinę šluotą „Tunkantis Vilniaus elitas“. Lietuvos paštuose ir spaudos kioskuose šių leidinių pasiūla privalo sudaryti 50 proc. visos parduodamos spausdintos produkcijos. Perkant 7 eurų vaučerį verygmarinui etc. vieną iš šių leidinių pirksite su nuolaida, bet privalomai.

Darbo kolektyvų ir piliečių prašymu iš parduotuvių bus išimami kryžiuočių pagaminti žieminiai batai. Ilgaauliai, su kuriais ilgakojės lietuvės taip bėgėdiškai švytruoja prieš valstiečių vertybes. Jie kenkia veryganų sveikatai. Nėra ko valiutos užsieniui atiduoti.

Premjeras su iniciatyva siūlys 50 proc. batų pirkti iš vietinio rajono gamintojo. Sudie, jaunyste. Kontrolė su teise nuauti paneles gatvėje ir čia pat suplėšyti ilgaaulius pavedama Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui. Plėšymo patirties turi.

Vasaros sezono metu Palangos turguje uždrausti pardavinėti Drevernoje, Kintuose ir Melnragėje rūkytą žuvį. Pusė žuvies turi būti išrūkoma Palangoje.

Į Turkijos „viskas įskaičiuota“ ir kitus užsienius išleisti tik valstiečių partijos narius. O iš nepartinių tik tuos, kurie nešvarios rusiškos salietros penkmečio planą įvykdys per ketverius metus. Konstituciją keisim tiek, kiek tik Širinskienė ir Jakeliūnas pajėgs. Įvesti dvigubą Lietuvos ir Rusijos pilietybę.

Darbo kolektyvų ir piliečių prašymu iš parduotuvių bus išimami kryžiuočių pagaminti žieminiai batai. Ilgaauliai, su kuriais ilgakojės lietuvės taip bėgėdiškai švytruoja prieš valstiečių vertybes. Jie kenkia veryganų sveikatai ir politikai. Nėra ko valiutos užsieniui atiduoti.
R. Valatka

50 proc. apsipirkimo vietiniame rajone taisyklė perkeliama į krepšinį. Waltoną, Westermanną, White‘ą ir Daviesą „Žalgiryje“ iki LKL atkrintamųjų pakeisti 50 proc. kauniečių. Kramerius ir suttonus „Ryte“ – vilniečiais. Tik paglvokit, iki ko nusirista – „Pieno žvaigždėse“ nėra nė vieno pasvaliečio krepšininko.

Premjeras su iniciatyva įsitikinęs, kad įvedus 50 proc. apsipirkimo vietiniame rajone taisyklę smarkiai padidės konkurencija, dėl ko krepšinio klubai atpigs. Savivaldybės atlaisvintus pinigus galės skirti ne kryžiuočių ir amerikonų milijonieriams turtinti, o skurdui Kaune, Pasvalyje, Utenoje ir Prienuose mažinti. Sekite ekskomisaro valdomo Alytaus pavyzdžiu. Kol jūsų pačių dar neseka.

Kokios čia nesąmonės? To jau tikrai niekada nebus, patys savo išmanumu patenkinti su pasižvygavimais atsakysite į savo pasipiktinimą.

Iš ko juokiatės? Ar ne iš savęs tik juokiatės, palinguotų galva klasikas. Elementari logika sako, kad šiandien jau nėra tokios nesamonės, kurią būtų sugalvojęs Putino režimas Rusijoje ir kurios nepabandytų pakartoti valstiečių, žaliųjų ir socialdemodarbiečių valdžia.

Ar pagalvojote, kodėl visi naujienų portalai, radijai, telikai ir vis dar pasitaikantys popieriniai laikraščiai staiga įniko rašyti apie atbildančią baisią finansinę krizę?

Nėra jokių krizės a la 2008-ieji požymių, bet vis tiek žurnaliūgos rašo, o bankų ekonomistai, neišskiriant nė atskirai paimto kandidato į Prezidentus, atitaria lumzdeliais: bus bus – ne tai tuoj, ne tai rytoj, ne tai po trejų metų.

Kuo ilgiau valdo premjeras su iniciatyva, tuo daugiau iniciatyvų per laiko vienetą. Kuo daugiau premjero iniciatyvų per laiko vienetą, tuo daugiau žmonių apima negera nuojauta, kad geruoju tai baigtis negali. Krizė bus, bet ne todėl, kad ji pasaulinė, taigi neišvengiama. Todėl, kad Lietuvą valdo patentuoti durniai su iniciatyva.
R. Valatka

Iš kur jie staiga sužinojo, kas bus ateity, kai to joks gyvas padaras, išskyrus nebent valstiečių docento Puidoko į Lietuvą atvestą ir su Zaratustra gyvai pasikalbančią „Sirijaus“ žvaigždę Mikušiną, negali žinoti?

Jie ir nežino. Krizę pranašauja pagal analogiją. Premjeras su iniciatyva, regis, kažkuo primena nekrizinį premjerą Kirkilą. O ir pats Kirkilas – šioje valdžioje. Rūpinasi partiniais lašinukais taip įnirtingai, tarsi ryt poryt ledynmetis užslenka.

Kuo ilgiau valdo premjeras su iniciatyva, tuo daugiau iniciatyvų per laiko vienetą. Kuo daugiau premjero iniciatyvų per laiko vienetą, tuo daugiau žmonių apima negera nuojauta, kad geruoju tai baigtis negali. Krizė bus, bet ne todėl, kad ji pasaulinė, taigi neišvengiama. Todėl, kad Lietuvą valdo patentuoti durniai su iniciatyva.

Vagnorkės atsirado iš biednumo, skvernelkės – iš durnumo.

Sakot, nepolitkorektiška? Kitas ginčytųsi. Tačiau ką patarsit daryti, kai šalį valdo žmogus, kuris miega tuo metu, kai reikia gaudyti 17 kartų teistą Igarioką su iš vėplų policininkų atimtu automatu, o kai reikia miegoti, jis kaip pasiutęs ima mėtyti į rinką viską, kas tik pakliūva po ranka, įskaitant granatas ir aviacines bombas?