Klystate, gerbiamieji! Vietoj partijų koalicijų jie išgalvojo frakcijų koaliciją. Dveji metai – dvi Seimo vicepirmininkų reformos. Atėję paskelbė, kad 5 – taupiau už 7. Dabar jau 7 – taupiau už 5. Jie leis kryžminti Karbauskio partinę karvę su rinkimų komitetų ožiais. Vardan tos valdžios.

Jie prailgino mokslo metus ir pamiršo pasakyti, ką ten veikti vaikams per birželio karščius. Dabar jie ilgins pradžios mokyklą iki 5-erių ir trumpins gimnaziją iki 3 metų. Per daug dar protingų vaikšto ant apačių Lietuvos!

Palyginti su tuo ir serijine Seimo komisijų pirmininke, visų antikonstitucinių įstatymų pribuvėja Š., kišti grupės draugų papirkimą po 2 proc. BVP gynybai – vieni niekai. Avietė su kirmėlyte ant torto. Kurį kitas gal pavadintų karvės vardu. Po ketvirtadienio turėtume pripažinti – jie panaikino nesąmones. Kaip klasę. Apačių genties vado SS Vineturamū tarmėje nebėra tokio žodžio.

Kas atsitiko ketvirtadienį? Jau ir pirmadienį buvo blogai, kai užsienio reikalų ministras Linkevičius su Karbauskiu pasiūlė sunešioti 1-ąjį Konstitucijos skirsnį. Tas, kuris neliečiamas. Bet ketvirtadienį Seimo daugumos paklupdyta ant žirnių Konstitucija kampe verkė pasikūkčiodama.

Seimas svarstė valstiečių įstatymą uždrausti atliekų deginimo jėgaines arčiau kaip 20 km nuo artimiausios trobos. Dėl to tektų stabdyti jau pradėtas dviejų jėgainių statybas. Įstatymai negali veikti atgaline data? Ar pirmas kartas, kai naisiečiai spjovė į dėl to perspėjančias Seimo Teisės departamento išvadas?

Palyginti su tuo ir serijine Seimo komisijų pirmininke, visų antikonstitucinių įstatymų pribuvėja Š., kišti grupės draugų papirkimą po 2 proc. BVP gynybai – vieni niekai. Avietė su kirmėlyte ant torto. Kurį kitas gal pavadintų karvės vardu. Po ketvirtadienio turėtume pripažinti – jie panaikino nesąmones. Kaip klasę. Apačių genties vado SS Vineturamū tarmėje nebėra tokio žodžio.
R. Valatka

Lyg to dar būtų maža, Lietuva dėl to patirtų 200 mln. eurų nuostolių (ei, gydytojai, slaugytojos, mokytojai ir profesoriai, jie jums vis dar aiškina, kad biudžete nėra pinigų?), nes tektų grąžinti jau paimtą ES paramą, kompensuoti žalą statybos bendrovėms ir įrangos tiekėjams.

Tai – tik tiesioginės išlaidos. Šiukšlių deginimas – vienintelė alternatyva smarkiai brangstančiam biokurui. Vadinasi, šis sprendimas lems ir dar didesnį šilumos brangimą Vilniuje bei Kaune.

Ir štai po tokios antikonstitucinės avietės su riebia paksine kirmėle išlenda dar viena avietė ant karvės torto. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Bakas pareiškia, kad „tai yra ne valstybės, o Europos Sąjungos pinigai“.

Girdėjote, vokiečių biurgeriai, kaip kolchozninkas su jumis kalba? Gerai, kad dar nepasakė, jog vokiečiai ir taip per daug pelno gauna, todėl „plėšk prisiplėštą!“, o valstybė dar tau ačiū pasakys.

Tai, ko nesugebėjo suformuluoti Bakas, padarė Vyriausybė. Jie paskelbė „Kovos su kainomis“ planą. Kas tai per planas? Jei trumpai, tai „Kaip mes buržujų mušėm“, „Kalvio Ignoto teisybė“, „Žemė maitintoja“, „Dideli įvykiai Naujamiestyje“, „Su duona, meile ir šautuvu“ ir „Rožės žydi raudonai“ santrauka.

„Kovos“ punktas 2.1.8. skelbia tikslą atskirti prekybos tinklų teikiamą paslaugą maisto gamintojams dėl prekių išdėstymo lentynoje nuo rinkodaros paslaugų. Konstitucija, o ypač 23 str. kampe jau žviegia kaip skerdžiama kiaulė. Tik kam čia apačių gentyje Konstitucijos bus gaila?

Tai, ko nesugebėjo suformuluoti Bakas, padarė pati Vyriausybė. Jie paskelbė „Kovos su kainomis“ planą. Kas tai per planas? Jei trumpai, tai „Kaip mes buržujų mušėm“, „Kalvio Ignoto teisybė“, „Žemė maitintoja“, „Dideli įvykiai Naujamiestyje“, „Su duona, meile ir šautuvu“ ir „Rožės žydi raudonai“ santrauka.
R. Valatka

Tai klausimas paprastesnis – kas kontroliuos visų šalies krautuvių lentynas? Kiek tam papildomai reikės valdininkų ir kiek tai kainuos mums? O jei kainuos, tai iš tokios priemonės, kur valdžia kišasi į perdirbėjų ir pirklių razborkes, atpiginant maistą naudos bus tiek pat, kiek iš žilo ožio – pieno.

Vaizdžiai kalbant, tai būtų tas pats, jei Vyriausybė nuspręstų nustatinėti, kurioje delfi.lt lentynoje turi būti padėtas šis komentaras – antroje ar penktoje? Aišku, kad būtų autorių (ypač iš apatinių lentynų), kuriems tai patiktų, bet tai juk redakcijos ir darbas, ir reikalas – kur nori, ten ir įdeda. O jei kišis Vyriausybė, tai kam ta redakcija reikalinga? Tada jau kaip prie tėvelio Brežnevo.

Ir paskiausias klausimas – kaip tu, žmogau, rašinėjantis laiškus pasaulinių prekybos tinklų savininkams, pritrauksi juos į Lietuvą, jei siūlai komunistinius investuotojų veiklos suvažymus? Kai Vakaruose bandai ieškoti durnių, durnium ir pats liksi, ir dar Lietuva po durnium bus pakišta.

Taigi paskui Konstituciją jau ir valstietiška logika – į ašaras. Bet ir tai dar ne viskas.

„Kovos“ punktas 2.1.9. neleis vienų agurkų konservų pardavinėti pigiau nei kiti agurkų konservai. Ma, šunes, kad tai sovietų Kainų komiteto viršininko užpakalio verta mintis. Bet kokia iš to nauda agurkų valgytojams, jei pigiausi agurkų ir žirnelių konservai po to kainuos tiek pat, kiek brangiausi?

O kas pirkėjui geriau nuo to, kad „Kovos“ gramatiejai pagal punktą 2.1.2. ims rinkti „sutarčių tarp didžiųjų prekybos tinkų ir maisto produktų tiekėjų duomenis ir juos analizuoti“, „stebėti, kiek gerosios praktikos ir blogosios praktikos sąlygų įtraukiama į sutartis tarp didžiųjų prekybos tinklų ir maisto produktų tiekėjų, ir reguliariai skelbti apibendrintus atskirų didžiųjų prekybos tinklų duomenis, didinti rinkos dalyvių, vartotojų sąmoningumą“?

Užkliuvo už varčios, ir vėl iš pradžios. Bet serijinė Seimo komisionierė Š. juk ir taip turi komisiją, kuri ištirs viską, kas po Tvano (1654-1660) pas mus buvo ne taip. O ir ką čia tirti, jei net ekonomikos studentai žino, kokia didelė buvo infliacija po 2015-ųjų, o naftos kaina nuo Skvernelio pirmosios darbo dienos Gedimino 11 iki užvakar išaugo nuo 43,32 iki 82,72 JAV dolerio už bačką?
R. Valatka

Net ir Karbauskio karvei turbūt aišku, kad tam irgi prireiks papildomų etatų, kurie guls ant tų pačių duonos valgytojų pečių. Tai gal tegu jau maisto gamintojai ir prekybininkai savo santykius aiškinasi, kaip ir aiškinosi – tarpusavy. Nes koks mums skirtumas, kuris iš jų pasiims didesnį pelno procentą. Suma juk nuo to mums nepasikeis.

Ir ant galų galo siūloma dar viena komisija. Kuri pagal „Kovos“ punktą 2.2.3. iki vasario 15-osios turės „ypač išsamiai išanalizuoti maisto kainų tendencijas ir jų priežastis“.

Užkliuvo už varčios, ir vėl iš pradžios. Bet serijinė Seimo komisionierė Š. juk ir taip jau turi komisiją, kuri ištirs viską, kas po Tvano (1654-1660) čia buvo ne taip. O ir ką čia tirti, jei net ekonomikos studentai žino, kokia didelė buvo infliacija po 2015-ųjų, o naftos kaina nuo Skvernelio pirmosios darbo dienos Gedimino 11 iki užvakar išaugo nuo 43,32 iki 82,72 JAV dolerio už bačką? O kur dar padidinti akcizai?

Komisijų Seime jau tiek daug, kad gal mažiau musių ant visų Naisių pono mėšlynų. Bet ar girdėjote, kad būtų siūloma komisija dėl Lenkijos prokuratūros kaltinimų Seimo nariui tomaševskininkui Mackevičiui?

Lenkijos lėšų iššvaistymu kaltinamas Mackevičius toliau dergia Lenkiją. Bet net didis Lenkijos draugas Skvernelis pabruko uodegą ir kaip vieno šou vaikutis tik akeles varto. Galbūt ir šmikis anas, bet savas. Valdžią padeda išlaikyti. Nenumirs ta Lenkija dėl Lietuvoje pradangintų milijonų. Ir Linkevičius, tas kuris su Karbauskiu už parankės, kukliai tyli.

Kiaulės akių problema po juodojo ketvirtadienio turėtų įgauti pagreitį.

Taip, jie ir toliau kartos, kad Lietuva – teisinė valstybė, bet čia pat kukliai pridurs, kad juk šiukšlių deginimo jėgainė statoma per arti SS namų. Ir dar premjeras kažką ten pažadėjo tokių jėgainių konkurentams. Lietuva yra demokratinė valstybė, bet jei Kirkilo partijai reikia pinigų, tai ar negalima jų biškį paimt iš opozicijos? Jie gerbia spaudos ir žodžio laisves, bet daro viską, kad užpjudytų savo kritikus valdžios apmokamais „etikos“ pitbuliais.

Jie sutinka, kad „Lietuvos ūkis grindžiamas privačios nuosavybės teise, asmens ūkinės veiklos laisve ir iniciatyva“, bet o kaip tada mes laimėsim Prezidento ir kitus Seimo rinkimus, jei batkos Lukašenkos pavyzdžiu nenustatinėsim maisto produktų kainų?

Todėl, sutikę iššvaistyti 200 mln. eurų, kad tik sustabdytų šiukšlių deginimo jėgaines, jie entuziastingai imasi kelių centų – varškės sūrelio kainos. Tikslas pateisina priemones. Pasakomis ir kalvio Ignoto teisybe išlaikyti valdžią.

Štai kodėl premjeras, nebijodamas tapti pajuokos objektu visoje Europoje, rašinėja paikus laiškus. Kas toliau? O toliau kaip Rusijoje. Iš kurios politinių kulibinų mūsų Seimo astronomai šmukštarai semiasi „išminties“.

Prieš porą dienų Valstybės Dūma paragino Rusijos mokyklas sustiprinti kovą su vis stiprėjančiu moksleivių onanizmu.

Todėl, sutikę iššvaistyti 200 mln. eurų tam, kad per Konstitucijos lavoną sustabdytų šiukšlių deginimo jėgaines, jie entuziastingai imasi centų – varškės sūrelio kainos. Tikslas pateisina priemones. Pasakomis ir kalvio Ignoto teisybe išlaikyti valdžią.
R. Valatka

Žinant, kokie pavyzdingi maskoliškos komandinės ekonomikos ir politikos mokiniai yra Kultūros komiteto pirmininkas ir jo lizinginis premjeras, lieka laukti, kada Kepenis, Streikus ar pati serijinė komisionierė Š. pasakys, kad „ryšium su portaluose skleidžiama žalinga informacija ir valdžios atstovų žeminimu, paaugliai yra skatinami masturbuotis“.

Po „Kovos su kainomis“ plano – kovos su onanizmu planas. Sako, Ruanda jau ėmėsi „teisinių priemonių“.