Spalio mėnesį planuojama priimti naują Sporto įstatymo redakciją, kuri taps svarbiu esminius mūsų bendruomenės veiklos principus keičiančiu dokumentu. Kas yra sportininkai, kas yra profesionalai, kokia nevyriausybinių organizacijų rolė, už ką bus atsakingos sporto šakų federacijos, olimpinis judėjimas – tai tik keli klausimai, prie kurių neišvengiamai bus grįžtama vėl ir vėl.

Planuojama, jog spalio-lapkričio mėnesį Vyriausybėje bus diskutuojama dėl Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamų sporto projektų finansavimo tvarkos ir, tikiuosi, visa bendruomenė rasime deramą darnų ir ilgalaikį sprendimą, kuris suderintų gana skirtingų interesų turinčių sporto bendruomenės narių lūkesčius.

Lapkritį, o vėliausiai – gruodžio mėnesį, sporto bendruomenė bus nuosekliai supažindinama su naujuoju Vyriausybėje patvirtintu tvarkos aprašu, todėl visi aktyviai dalyvausime susitikimuose su sporto organizacijomis, tiesiogiai kalbėsime apie Sporto projektų rengimą, pateikimą, atsiskaitymo tvarkas ir kitus ne mažiau svarbius šio proceso etapus.

Visi šie paruošiamieji darbai skirti tam, kad 2019-ųjų pradžioje, sausio mėnesį, suplanuotas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kvietimas teikti paraiškas Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamų sporto projektų finansavimui gauti būtų ne naujiena, o lauktas ir niekam bereikalingų rūpesčių nesukelsiantis veiksmas.

Žinoma, iki tol laukia sudėtingiausias darbas – atviros ir sudėtingos diskusijos dėl kriterijų, pagal kuriuos turės būti skirstomos fondo lėšos. Nes būtent tai – objektyvios ir visiems vienodai taikomos taisyklės turi būti pagrindinis siekis, pertvarkant sporto finansavimo sistemą. Juk būtent tai – siekis, kad valstybės finansinė parama sportui būtų naudojama efektyviai – yra ir visų pokyčių priežastis. O to neįmanoma pasiekti be iš anksto sutarto ir objektyviais pamatuojamais kriterijais paremto mechanizmo.

Tad sportininkams linkiu gerų rezultatų, o visai sporto bendruomenei – konstruktyvių ir prasmingų diskusijų.