Dėl ko, kaip visiems žinoma, įvyko masinė emigracija, moterys dar masiškiau užsiraukė gimdyti, o „Maxima“ – sunku tokią baisybę net balsu ištarti – kažkokiam Skvernelio trintukui vieną varškės sūrelį drįso parduoti dvigubai brangiau nei Latvijoje.

Bet jie buvo inovatyvūs. Kuo arčiau buvo rugsėjis, tuo karščiau Seimo ir Vyriausybės mišugenų galvose virė košė. Ir štai aną savaitę valstiečių inovacijas auksu įrėmino inovatyvumo bombas susprogdinę du įstatymų projektai – dėl tolesnio krosnių kūrenimo malkomis ir dėl mūsų vadovų autoritetų apsaugos.

Kūrenti krosnis (grilius, židinius etc.) malkomis uždraus aplinkos ministeris. O teisę kritikuoti valdžios durnystes – Vadovybės apsaugos departamento apsaugininkai. Kam nepatiks valdžios autoritetų pakrautos malkos, tą VAD ambalai tik už kalnieriaus ir patį pakraus, kur reikia.

Ant kaimų, miestelių ir didmiesčių Šnipiškių, Senamiesčio, Žvėryno, Antakalnio, Panerių, Žaliakalnio, Vilijampolės bei Pietinia rajonų kiekvieno kamino bus įtaisyti inovatyvūs skaitikliai. Kaip pranešė valdžios autoritetai, jie skaičiuos „mokestį už kietojo kuro šildymo įrenginio naudojimo valandų skaičių“.

Bet jie buvo inovatyvūs. Kuo arčiau buvo rugsėjis, tuo smarkiau Seimo ir Vyriausybės mišugenų galvose virė košė. Ir štai aną savaitę valstiečių inovacijas auksu įrėmimo inovatyvumo bombas susprogdinę du įstatymų projektai – dėl tolesnio krosnių kūrenimo malkomis ir dėl mūsų vadovų autoritetų apsaugos.

Įmetei pliauską į krosnį – skaitiklis tik pyst ir sukasi. Pliauska supleškėjo – žybt į kaktą malkų mokestis. Viską VMI išaiškins, kaip sakė klasikas.

Ta proga Vyriausybė pakrovė malkų ir visiems įmanoniems ateities iššūkiams. Ūkio ministerija buvo skubiai pervadinta į Ekonomikos ir inovacijų, o Švietimo ir mokslo – dar inovatyviau. Į Švietimo, mokslo ir sporto.

Kiek milijonų kainuos pakeisti iškabas ant pastatų ir kabinetų, blankus, antspaudus, užrašus ant automobilių, kurių anos turi po 9,9 karto daugiau nei proto, ir kitus valdiškus pričindalus, valdžios autoritetai nepranešė.

Kaip įprasta tokiais atvejais, niekas juk ir neskaičiavo. Užtat valstiečių proveržis bus. Tam, kad pakrautum inovatyvių malkų ateičiai, mūsų pinigų valdžios autoritetams negaila.

Inovacijų sporto uždegtas valstietis Jakeliūnas pakrovė malkų SEB banko patarėjui, (ne)kandidatui Nausėdai. Tas, užuot pasiuntęs Skvernelio pasiųstą valstietį ten, kur blezdingos žiemoja, taip nusigando, kad čia pat metė gerai apmokamą darbą švedų banke. Ir teisinosi teisinosi kaip mažas vaikas, svetimoj obely pagautas.

Bet ir po to savęs mums neišdavė. Taip ir nepasakė, kandidatuos ar ne į prezidentus. Ką gi, gal bent Nausėda niekam niekada malkų šitoje šalyje nepakraus.

Kodėl su vertėja, jei pats valstietis ir jo aplinka pukši, kaip puikiai jis moka angliškai? Viskas paprasta, atsako kraudamas mums malkų tas Gaižauskas. Dėl to, kaip visada, yra kalti konservatoriai, o ypač Juknevičienė, nes jis girdėjęs, kad prieš šimtą ar tai daugiau metų kažkoks konservatorius irgi važiavęs kažkur su vertėja. Ir kad pakraus malkų Gaižauskas konservatoriams!

Yra kam. Malkų glėbiais krauna mandagumo ir lingvistikos simbolis, Seimo valstietis Gaižauskas. Į NATO Parlamentinės asamblėjos komitetų posėdžius buvęs Kalvarijos mentas vyks su vertėja. Kad visi žinotų.

Kodėl su vertėja, jei pats ir jo aplinka pukši, kaip puikiai jis moka angliškai? Viskas paprasta, atsako kraudamas mums malkų Gaižauskas. Dėl to, kaip visada, kalti konservatoriai, o ypač Juknevičienė, nes jis girdėjęs, kad prieš šimtą ar tai daugiau metų kažkoks konservatorius irgi važiavęs kažkur su vertėja. Ir kad pakraus malkų Gaižauskas tiems konservatoriams!

O nenorėtų jis pademonstruoti, kaip puikiai kalba angliškai? Neee, sako tas Gaižauskas. Pirmiausia jam teks įrodyti, kad tai konservatoriai yra kalti dėl pasaulinio klimato atšilimo, kurį ypač skaudžiai šįmet pajuto nešvarios rusiškos salietros naudotojai, auginantys grūdus, ir galbūt net dėl to, kad Lietuva iki šiol nepavijo ir nepralenkė Amerikos.

Ir tik po to teiksis byloti angliškai. Gaižausko žygdarbiai, kaip ir Heraklio – atliekami nustatyta tvarka. Pirmiausia Landsbergio liūtas, o jau kalbos Cerberis – ant galų galo.

Tuo metu Karbauskio „Agrokoncernas“, kurį per procura valdo Gretos advokatas Valčiukas ir kurio pati Naisių naudai posėdžiauja VRK, po devintu prakaitu krauna malkų ūkininkams.

Tarkim, sutarė ūkininkas parduoti Karbauskio-Valčiuko koncernui 600 t kviečių. O prikūlė tik 550 t. Negerai, broli. Gausi malkų. Jei grūdus sutarei parduoti po 157 eurus, o dabar jų kaina 204 eurai, baudikė už visą ūkio neprimilžį bus 2 350 eurų.

Ne fontanai? Bet ir ne šuns papas. Kai pagalvoji, kiek tokių ūkininkų dabar ant Lietuvos ir kokie bus koncerno primilžiai iš oro. Ir tikrai jau ne kažkoks sūrelis, kurį kažkoks latvis pirko dvigubai pigiau nei kažkoks valdžios autoriteto trintukas. Čia konkrečios malkos.

Apie tai, žinoma, valdžios autoriteto trintukai nė mur mur. Rankeles kaip peliukas Džeris, katinui malkų pakrovęs, trina. Bus už ką (ne)laikraštį „Naisių žemė“ prieš rinkimus 300 000 egz. tiražu leist. Pijaus godas į naujas serijas guldyt. Su kylančiomis duonos ir sūrelių kainomis pavyzdukiškai būrų akyse kautis. Ką čia slėpt – ir SS kelią į Daukanto aikštę kloti.

Nieko naujo Marijos žemėje. Dėl savo autoriteto popos čia visais laikais labiausiai malkas skaldydavo tie, kurie autoriteto neturėjo arba jį bandydavo įtvirtinti kumščiu ir kareivišku batu.

Kas nors nepatinka? Burbate ir rašinėjate FB, kad diskusijų dėl malkų, vaistų, dyzelių ir vaikų maitinimo nebuvo? Tai užsirašykite ant kaktos – valstiečių šalyje diskusija būna tuomet, kai pritari valdžios autoritetams. Tipo, kas geresnio premjere?

Nedemokratiška? Apsieisite. Tvarka bus. Matėt, kaip greitai Jakilaičiui pakrovėm malkų? Taigi. O jei taip ir toliau varysite, tai ypatingai nesusipratusiems malkų nuo šiol pakraus VAD spintelės. Būsimoji SS nacgvardija.

Vidaus reikalų ministerija įregistravo VAD įstatymo pataisas, kurios suteiks galimybę VAD ambalams užkirsti kelią „neigiamai paveikti vadovybės autoritetą“. Valdžios autoritetų subines nuo nežinia ko saugančios VAD spintos (kam saugoti Seimo pirmininką ir premjerą – ar neužtektų jiems ir šoferio-apsaugininko, vienas Dievas žino) galės patys nuspręst, kas yra grėsmė, o kas ne.

Kraudami mums malkų valdžios autoritetai putinėja akyse. Prisidengdami Rusijos grėsme (kuri reali), valstiečiai (kuriems Rusijos grėsmė mažiausiai rūpi) ir saugumiečiai bando prakišti Putino režimo metodus. Valstiečiai ir visokio plauko saugumiečiai krauna malkų demokratinei ir teisinei valstybei.

Pagal tokius aptakius įstatymo postulatus net ir švelniausia Karbauskio, Grybauskaitės, Skvernelio, Pranckiečio, net kokios Širinskienės kritika bus įvertinta kaip išpuolis prieš valdžios autoritetą. Jei ką, tai valstiečiams šunuodegiaujančios, už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikomos „žurnalistų“ etikos komisijos taip dveji metai jau ir vertina.

Nieko naujo Marijos žemėje. Dėl savo autoriteto popos čia visais laikais labiausiai malkas skaldydavo tie, kurie autoriteto neturėjo arba jį bandydavo įtvirtinti kumščiu ir kareivišku batu.

Negali nekelti nerimo faktas, kad tai, ką beįvestų Putinas, greituoju būdu randa atgarsį Seime. Virsta neva tai nuo Rusijos grėsmės „saugančiais įstatymais“. Tokios „inovatyvios“ valstiečių malkos, kurių jie krauna mums negailėdami. Kol kas dar atrodo juokingai. Dar galime šaipytis.

Bet, kaip taikliai išvedė profesorius Lopata, atėjo laikas SS ir policijai. Jie dar pakraus malkų. Ir jums pakraus, ir jūsų artimui. Net čia kriuksintiems iš laimės, kad kaip gerai, jog malkų gauna tie, kurių nemėgstate, ir tiems pakraus.