Mitą apie stiprių moterų baimę išgalvojo myžniai – visi tie, kurie paslapčia svajoja turėti šalia stiprią, ryžtingą, savimi pasitikinčia moterį, bet yra per silpno stuburo, kad ne tik ją išlaikytų šalia, bet apskritai sugebėtų sudominti.

Todėl iš didelio pykčio, kad yra neįdomūs tokiai moteriai, imasi klasikinio nevykėlio varianto: „jei negaliu turėti aš, tai bent sakysiu, kad niekam tokių nereikia“. Kaip laidoje „Nekenčiu reklamos“ Rolando Kazlo personažas kaimietis pasakoja, kad opelis tokia prasta mašina, kad net už dyką neimtų. Mašinos jis niekada gyvenime neturėjęs, tik dviratį, ir tą surūdijusį. Todėl paskui, geriau pagalvojęs, visgi sako, kad nenorom, priešindamasis, bet paimtų.

Tiesa ta, kad stiprūs žmonės visada į partnerius renkasi panašiai stiprius, nes silpnas šalia stipraus tiesiog neišgyventų. Žinoma, jūs rėksite komentaruose, kad žinote kitokių pavyzdžių, bet patys puikiai suprantate, kad tie pavyzdžiai visada tik patvirtina taisyklę.

Štai jūsų teta Gražina, kuri yra labai kieta moteris, į vyrus pasirinko Petrą, kuris tiesiog buvo mielas. Žinoma, kol buvo įsimylėję – viskas klojosi puikiai, paskui Petras vis dažniau ėmė gauti žodžiais per kuprą, kad yra skystas, kad negali už save pastovėti, kad visiems nusileidžia. Nukritus rožiniams akiniams kaip ant delno pasimatė visos Petro silpnybės ir Gražina nusivylė, kad blogai pasirinko vyrą, bet pripažinti ir skirtis „gėda prieš žmones“, todėl Gražina jau 30 metų sėkmingai ėda Petrą.

Pats Petras karts nuo karto eina paverkti ant peties pas Genutę. Ji rami, jį supranta ir nevadina „durnu diedu“.

Santykiuose nelaimingi žmonės dažnai apie savo partnerį sako „durna boba“ arba „durnas diedas“ – tai iš tikro nieko nepasako apie minimo žmogaus protą, bet daug atskleidžia apie sakančiojo pasirinkimus gyvenime.
Sandra Vilimaitė

Audrius dar mokykloje pradėjo draugauti su Ramute. Visi aplinkiniai sakė, kad Ramutė ir jis puiki pora.

Audrius tvirtas ir ryžtingas, o ji tokia trapi ir rami, „žino savo vietą“. Ramutė niekada nekelia balso, tik tyliai sau po nosim bumba. Tvirtas ir ryžtingas Audrius užsidaro vonioje ir pasikukčiodamas iš nevilties verkia, nes jo Ramutė ir vėl per dieną jam paskambino 10 kartų klausdama nuomonės ir leidimo pakeisti įprastą tualetinį popierių į naujovišką, iškvepintą.

Ramutė niekada nieko nesprendžia, ji niekada nieko nežino ir neturi savo nuomonės. Jai patinka, kai už viską atsakingas būna Audrius. Iš pradžių Audriui tai atrodė žavu ir nekėlė problemų, bet dabar, grįžęs namo po darbo, jis gali pasikalbėti tik su savo katinu Miciumi, nes Ramutė visada jam pritaria arba nieko nežino. Jie kartu gyvena jau 20 metų – statistiką puošianti pora.

Santykiuose nelaimingi žmonės dažnai apie savo partnerį sako „durna boba“ arba „durnas diedas“ – tai iš tikro nieko nepasako apie minimo žmogaus protą, bet daug atskleidžia apie sakančiojo pasirinkimus gyvenime.

Jei laisva valia ir nieko neverčiamas renkiesi puskvailį į partnerius – tai taip tau ir reikia, reiškia, kad pats esi ne pats protingiausias. Žinoma, klaidų pasitaiko renkantis partnerį, bet svarbu pasimokyti iš klaidų, o ne 20 metų su jomis gyventi. Kaip gražinos ir audriai, kurie ne tik partnerius prastai renkasi, bet dar ir turi teisę balsuoti.

Joks sveikas, sveikus santykius kuriantis žmogus nenorės prisiimti atsakomybės už kito žmogaus gyvenimą ir visus sprendimus. Visai nesvarbu, kalbame apie vyrą ar moterį. Tai vargina, su tokiu žmogumi neįdomu, galiausiai – tai užknisa, nes niekas nenori būti mama arba tėčiu savo gyvenimo palydovui.

Dabar iš santuokos ir apskritai partnerystės tikimasi ne tik bazinių poreikių patenkinimo ir dauginimosi, bet dvasinio suderinamumo ir draugystės. Santykiuose svarbiausia ne mokėti gaminti valgį ar pataisyti tekantį kraną, o draugystė, pagarba ir meilė.

Svarbu, kad su žmogumi būtų įdomu kalbėtis įvairiomis temomis, svarbu, kad gyvenimo pakeleivis palaikytų ir skatintų siekti tikslų, ne smukdytų žemyn. O žmogus, kuris negali pasirūpinti net pats savimi, – paprasčiausiai neturi ko duoti kitam.

Joks sveikas, sveikus santykius kuriantis žmogus nenorės prisiimti atsakomybės už kito žmogaus gyvenimą ir visus sprendimus. Visai nesvarbu, kalbame apie vyrą ar moterį.
Sandra Vilimaitė

Įvairūs tyrimai rodo, kad sėkmingi, protingi ir stiprūs vyrai renkasi sėkmingas, protingas ir stiprias moteris. Tačiau kvailiai garsiausiai rėkia, kad yra atvirkščiai, nes kitu atveju tektų pripažinti tiesą, kuri nedžiugina: „esu kvailas, todėl ir išsirinkau į partnerius dar pusprotį, nes protingas su manim tiesiog nebūtų“.

Kai turtingiausias lietuvis Nerijus Numavičius vedė ekonomistę Kaetaną Leontjevą kilo šaršalas komentaruose, kad kaip milijonierius, o išsirinko protingą, gražią ir karjeros siekiančią moterį, o ne kokią podiumo gražuolę.

Tą patį žmonės kalbėjo, kai užkietėjęs pasaulio viengungis George Clooney vedė Amal Amuladin, pasaulyje žinomą teisininkę, dirbančią žmogaus teisių srityje. Komentatoriai šėlo, bet ir vėl nieko nesuprato.

Stipri moteris pasitiki savimi. Ji neprašo leidimo elgtis, kaip jai patinka, ir kalbėti, ką nori, ir jai nereikia patvirtinimo iš šalies, kad galėtų priimti svarbius sprendimus, nes ji galvoja savo galva. Stipri moteris gali savimi pasirūpinti visose srityse ir jai nereikia vyro tik tam, kad pastiprintų jos savivertę.

Vidinė ramybė ir pasitikėjimas savo jėgomis – štai jums ir geriausias afrodiziakas. O pats suvokimas vyrui, kad stipri moteris, kuri puikiai uždirba, gali ne tik įkalti vinį, bet ir pati apsiginti, pastovėti už save, yra drąsi ir nepriklausoma, pasirenka į partnerius būtent jį – didžiausias komplimentas.
Sandra Vilimaitė

Būtent galvojimas savo galva ir savarankiškas sprendimų priėmimas liudija apie atsakomybės suvokimą.

O silpni žmonės to ir neturi – jie vengia prisiimti atsakomybę už savo žodžius, veiksmus, galiausiai save ir savo gyvenimą, ir jiems dėl nesėkmių visada kaltos aplinkybės, bet niekada – jie patys.

Vidinė ramybė ir pasitikėjimas savo jėgomis – štai jums ir geriausias afrodiziakas. O pats suvokimas vyrui, kad stipri moteris, kuri puikiai uždirba, gali ne tik įkalti vinį, bet ir pati apsiginti, pastovėti už save, yra drąsi ir nepriklausoma, pasirenka į partnerius būtent jį – didžiausias komplimentas.