Gal todėl patys nė piršto nepajudiname, kai čia pat, Lietuvoje, po truputį darosi pavojinga viešai įvardinti kvailybę, o žodžio laisvės ribos siaurinamos prisidengiant patyčių prevencijos, asmens duomenų apsaugos ir kitais tariamai kilniais tikslais.

Minkštas ir jaukus pasaulėlis, kuriame nuo pat ryto iki vakaro jums visi sako, kad esate nuostabus, net tada, kai nenusivalote iki smakro nutįsusio snarglio, giria už pastangas darbe, nors kažkam jūsų darbą reikės perdaryti iš naujo, o sugadintas medžiagas nurašyti į nuostolius. Jeigu prisirysite indaplovių tablečių, kalti bus jų gamintojai, neužrašę įspėjimo pakankamai didelėmis raidėmis. Jeigu įsidrąsinsite užlipti į sceną ir kažką pamekenti nepataikydamas nei į ritmą, nei į melodiją, jus sveikins kaip „Eurovizijos“ nugalėtoją. Nes visi yra nugalėtojai, o bet koks lyginimas ir varžymasis būtų klaiki diskriminacija tų, kuriems nepolitkorektiškas žydų-krikščionių Dievas pagailėjo klausos ir balso.

Kada drąsi šalis, apgyvendinta, anot Melo Gibsono „aštriadančių lietuvių, ginkluotų beisbolo lazdomis“, virto suaugusių vaikų darželiu, kuriame auklytės pareigas sau prisiskyrę valstybės institucijos pasirūpins, kad niekas iš jūsų nesityčiotų ir laiku pakeis sauskelnes.

Sakote, sutirštinu spalvas, perlenkiu lazdą ir matau problemą ten, kur jos nėra? Šekit šviežių pavyzdžių.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė, kad asmenų vadinimas „idiotais“ nedera su Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatomis. Ir pripažino Seimo narės Aušros Maldeikienės pasisakymus apie kolegę Agnę Širinskienę ir neįvardijamą pilietį neetiškais ir nepagarbiais. Nors tas pilietis – taip pat politikas, ne kartą nesėkmingai kandidatavęs į Seimą ir savo viešais nusišnekėjimais tokio titulo visiškai nusipelnęs.

Minkštas ir jaukus pasaulėlis, kuriame nuo pat ryto iki vakaro jums visi sako, kad esate nuostabus, net tada, kai nenusivalote iki smakro nutįsusio snarglio, giria už pastangas darbe, nors kažkam jūsų darbą reikės perdaryti iš naujo, o sugadintas medžiagas nurašyti į nuostolius. Jeigu prisirysite indaplovių tablečių, kalti bus jų gamintojai, neužrašę įspėjimo pakankamai didelėmis raidėmis. Jeigu įsidrąsinsite užlipti į sceną ir kažką pamekenti nepataikydamas nei į ritmą, nei į melodiją, jus sveikins kaip „Eurovizijos“ nugalėtoją.
Romas Sadauskas-Kvietkevičius

Susiradau Etikos ir procedūrų komisijos narių sąrašą. Jai vadovauja abortų draudimus siūlančios Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė. Nariai: koncerno „MG Baltic“ visiškai kontroliuojamos partijos, kurios pavadinimas užtušuotas, frakcijos narė Viktorija Čmilytė-Nielsen, blaivybės entuziastas Antanas Matulas, socialdemokratų partiją dėl buvimo arčiau valdžios palikęs Andrius Palionis, konservatorių ūkininkas Kazys Starkevičius ir nušalintojo širdžių prezidento mylimiausia dainininkė Ona Valiukevičiūtė.

Sakysite, kad viena komisija – dar ne Talibanas. Tuomet prašom užsukti į Vilniaus apylinkės teismą, kur dizaineris Juozas Statkevičius bando prisiteisti neturtinę žalą iš televizijos laidų vedėjo Algio Ramanausko, kuris, anot ieškovo, „panaudojo jo atvaizdą žeminančiame vaizdo turinyje“. Ar tas turinys turėjo būti aukštinantis, po J. Statkevičiaus viešų pasisakymų apie Lietuvą ir skandalingojo interviu „Sputnikui“?

O jeigu ir to maža, priminsiu, kad Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus eismo departamento Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Darius Kiela teisiamas už tai, kad iš savo namų kompiuterio parašė komentarus, kuriuose neva „tyčiojosi ir niekino žmonių grupę dėl jų tautybės“.

Tiksliau, parašė, kad Rusija yra „dvokianti fašistinė valstybė, kurią valdo oligarchas fiureris Putinas“.

Jeigu dvokiančią fašistine valstybę pavadinti dvokiančia fašistine valstybe, Lietuvos Respublikos prokurorės Olgos Šleiterienės nuomone, jau yra kriminalinis nusikaltimas, tai gal netrukus ir mūsų prezidentę, kuri tą šalį pavadino „teroristine valstybe“ pagal kokią nors užsilikusią iš praeito amžiaus teisinės pagalbos sutartį išduosime Rusijos Federacijos Muchosransko apylinkės teismui? Ten jai įpaišys 10 metelių pasėdėti Sibiro lageriuose drauge su Krymo okupacijos nepripažįstančiais totoriais, V. Putino karikatūrą socialiniuose tinkluose palaikinusiais pensininkais ir per protesto „Jis mums ne caras“ akciją gatvėje OMON-o sugaudytais atsitiktiniais praeiviais.

Visų šalių idiotai vienijasi labai sparčiai. Kvailybė ir neišmanymas triumfuoja tada, kai niekas viešai nedrįsta parodyti į juos pirštu ir nusijuokti. Nes paternalistinė valstybė, visus savo piliečius pavertusi vaikais, budriai saugo visai ne juos, o tik mūsų jai niekuomet nedeleguotą teisę absoliučiai kontroliuoti kiekvieno žmogaus gyvenimą.