Vienas iš stipriausiai spindinčių naujųjų darbiečių deimantų – Živilė Pinskuvienė. Ši Lietuvos padangę vis naujai nutvieskianti politikos žvaigždė turi neįkainojamų savybių, tinkančių būtent Teisingumo ministro postui. Juolab kad užsitęsusį ministro klausimą reikia spręsti neatidėliojant. Juk naujieji darbiečiai apie savo Teisingumo ministrą paskelbė jau seniai, bet, matyt, jų kandidatai vėl pastrigo šalies vadovų ir teisėsaugos institucijų filtruose. Greičiausiai, ir Pinskuvienė juose, tačiau vis tiek prašau atkreipti dėmesį į argumentus, kodėl Pinskuvienė būtų geriausia kandidatė šiai profesionalų vyriausybei ir padaryti išimtį poniai Živilei.

Puikiai pažįsta ir išmano kalėjimų sistemą. Prisiminkime, kaip abu sutuoktiniai Pinskai prarado iškovotus Seimo mandatus. Vaizdo įrašuose tuomet buvo užfiksuotos derybos dėl įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atliekančių asmenų balsavimo už Darbo partiją, o konkrečiai už Joną Pinskų ir Živilę Pinskuvienę. Abu sutuoktiniai Pinskai tuomet neteko mandatų ir iš Seimo lėkė kaip musės iš barščių – buvo paskelbti nepageidaujamais LR Seime. Tačiau jų gebėjimas ten prasibrauti – tikrų tikriausias įrodymas, kad įkalinimo įstaigų sistemą jie pažįsta ir išmano puikiai.

Tikra profesionalė. Živilė Pinskuvienė atitinka vieną iš pagrindinių dabartinio ministrų kabineto reikalavimų – profesionalumą. Jeigu balsų pirkimas ir sutrukdė jai ir jos vyrui patekti į Seimą, tai tiesioginiuose mero rinkimuose – tik padėjo. Nors du širvintiškiai buvo nuteisti už balsų pirkimą Živilės Pinskuvienės naudai – merės postą ji vis tiek gavo. Profesionalė – ne kitaip.

Priklauso tinkamai partijai. Viktoro Uspaskicho išvadinta Darbo partijos gėda, Pinskuvienė politinį prieglobstį susirado panašiu pavadinimu sukurptoje naujųjų darbiečių partijoje, kuri ir buvo suburta dėl postų ir išlikimo valdžioje. Perfrazuojant „12 kėdžių“ herojus – kėdės buvo iš ryto, o partija – vakarop. Taigi „postų partijoje“ prisiglaudusiai Pinskuvienei tikrai būtina parūpinti postą.

Teisinga. Tapusi Širvintų rajono mere ji per rekordiškai trumpą laiką įvykdė savo teisingumą – atleido dešimtis darbuotojų. Į jų vietas paskyrė teisingesnius. Teisingesni šiuo atveju buvo savesni. Po šių žmonių atleidimo atsiradęs glaudesnis santykis su teismais tik stiprina Živilės kompetencijas.

Geba greitai atsistatydinti. Pinskuvienė – lyderė, priimanti greitus sprendimus. Įtariu, kad ši politikė yra sumušusi ne vieną rekordą – tarp jų ir trumpiausio pirmininkavimo partijai. Po pusmečio ji buvo priversta bėgti nuo savo globotų darbiečių. Neslepianti noro lyderiauti ji geba ir labai greitai suvynioti meškeres bei atsistatydinti. Tai svarbi savybė, kurios akivaizdžiai stokoja Žemės ūkio ministras B. Markauskas ir kiti politikai, kai tik jų kėdės pakvimpa svilėsiais.

Atsirenka žmones. Pinskuvienė žmones atsirenka tiesiogine šio žodžio prasme – jau minėjau Širvintų atleidimų vajaus pavyzdį. Vis dėlto, ko nesugebėjo Širvintose išmesti iš pareigų, ši politikė išmeta bent iš viešų nuotraukų. Visai neseniai žiniasklaida paskelbė, kad Širvintų rajono savivaldybė ėmėsi nuotraukų retušavimo. Širvintų krašto žiniasklaidai išplatintoje merės Živilės Pinskuvienės ir savivaldybės tarybos veiklos ataskaitoje iš fotografijų keli joje buvę žmonės buvo tiesiog „ištrinti“. Nuotraukoje nebeliko net ir dviejų žurnalisčių, kurios ne visada tinkamai giria Ž. Pinskuvienę.

Ne viskas auksas, kas auksu žiba, tačiau nepastebėti tokio politikos deimanto švytėjimo būtų nuodėmė. Teisinga ir teisi, niekada neklystanti ir „visiškai nepriekaištingos reputacijos“ Živilė Pinskuvienė būtų puikus papildymas šiai profesionalų vyriausybei.