Beje, taip elgiasi visi diktatoriai.

Bet Lietuvos Respublikos Konstitucija skelbia, jog „Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika“ (1 straipsnis), ir kad „Valstybės valdžią Lietuvoje vykdo Seimas, Respublikos Prezidentas ir Vyriausybė, Teismas.

Valdžios galias riboja Konstitucija.“ (5 str.). Kokias, gi, Prezidento galias numato Konstitucija?

Konstitucijos 84 straipsnyje išvardinta Prezidento galios, jo teisės ir pareigos. Ir Respublikos Prezidentas gali daryti tik tai, ką jam leidžia šis Konstitucijos straipsnis. Ir jam negalimi jokie kiti nenumatyti šiame straipsnyje veiksmai. Todėl tokie Prezidentės veiksmai kaip, pvz., siūlymas kuriam nors jai nepavaldžios institucijos Valstybės pareigūnui atsistatydinti, jau yra Konstitucijos pažeidimas.

Ir kartu sulaužymas savo duotos priesaikos „b0ti ištikimas Lietuvos Respublikos Konstitucijai“. Jos 84 straipsnis nenumato, kad Prezidentas galėtų kviesti kuriuos nors jai nepavaldžios institucijos Valstybės pareigūnus „ant kilimo“ ir juos „auklėti“.

Todėl Prezidentės siūlymas ŽŪ Ministrui atsistatydinti yra Konstitucijos pažeidimas ir priesaikos sulaužymas. Taip elgtis gali tik diktatoriai, kuriems jų žodis ir yra įstatymas, o ne demokratinės respublikos prezidentai.

Tačiau „Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės (...) konstitucinę santvarką.(3 str.). Ir...kas nenori diktatūros.