Tirti nieko, užtat STT nutekinti – kiek tik Skvernelio-Karbauskio širdis geidžia.

Diktofonu tik spragt, ir po Kasčiūno. Nėr savaitei kitai konservatorių. Teisinasi, mykia. Nors Kasčiūno laikraštėlis ir prašymėlis Degutienei dėl „MG Baltic“, palyginti su agrokoncentruota „Naisių žeme“, LVŽS rinkimų kreditavimu ir atidirbimais už nešvarią Putino salietrą, – tik murzininkų žaidimėliai.

Bet kas teisybė, tai juk ne melas?

Politinės svarstyklės opozicijai sveria kitaip. Kuo daugiau matjošaityčių užkelsi ant Seimo daugumos svarstyklių pusės, tuo opozicijos lėkštė bus sunkesnė. Nori įkąsti valdančiajai daugumai? Įveik žemės ir pagundų (pinigų, moterų ir savos spaudos) trauką.

Pakabinta ant korupcijos gembės opozicija – pati geriausia opozicija pasaulyje.

Nei pakartas, nei paleistas Liberalų sąjūdis – paralyžiuotas nuo pirmos kadencijos dienos. Taip ir šio Seimo pabaigos sulauks. Be amo. Konservatorių jaunimas paralyžiuoja Tėvynės sąjungą. O jei konjaunuolių indėlio Karbauskiui kartais neužtektų, tai prispaus parlamentinis blogo Kubyyyyliaus valdžios tyrimas.

O tuo metu STT šį bei tą nutekins. Gal apie Adomėną, o gal ir patį jaunąjį Landsbergį. Maža ką.

Politinės svarstyklės opozicijai sveria kitaip. Kuo daugiau matjošaityčių užkelsi ant Seimo daugumos svarstyklių pusės, tuo opozicijos lėkštė bus sunkesnė. Nori įkąsti valdančiajai daugumai? Įveik žemės ir pagundų (pinigų, moterų ir savos spaudos) trauką.
R. Valatka

STT buvo įkurta tam, kad kovotų su korupcija. O ne naudotųsi korupcija. Ar taip ir yra? Atsakymo kodas: Sasnauskas. Net 9 metai STT begėdiško priekabiavimo ir insinuacijų, o rezultatas – apskritas nulis. Buvęs Ligonių kasų direktorius išteisintas kaip visiškai nekaltas!

Nuosprendis neskundžiamas. Teisėja D. Pranytė-Zalieckienė: „Tokį nuosprendį teisėjų kolegija priėmė, kadangi neleistinai gautais pripažinti visi operatyvinio tyrimo metu gauti duomenys, be to, nustatė STT provokacijos faktą.“

Užuodžiate kvapą? STT duomenys – sufabrikuoti! Visi. Bet trumpam pamirškim, kad tai – NKVD-KGB metodai. Kokio didumo būtų ta korupcija, jei STT būtų ją įrodžiusi? Max 10 000? Dar mažiau? O kiek per 9 metus biudžeto pinigų STT paleido vėjais vien samdomo provokatoriaus paslaugoms apmokėti?

Pokalbių pasiklausymas, viena. Antra, dirbo dešimtys STT agentų, keli prokurorai. Dar vyko ar tik ne keturi teismai, bylą nagrinėjo dešimtys teisėjų ir ekspertų, atliktos dešimtys ekspertizių.

Kiek, viską sudėjus, tai kainavo valstybei, ponai STT avantiūristai? Milijoną? Dar daugiau? Ir kiek mokesčių mokėtojams tai dar kainuos? Dėl neteisėtų STT veiksmų atleistam Ligonių kasų direktoriui reikės sumokėti trejų metų algą ir išeitinę, atlyginti jo išlaidas advokatams ir dar padarytą moralinę žalą.

Būsim išleidę milijoną tam, kad apgintume menamus 10 000? Jokia korupcija valstybei tiek daug kartais nekainuoja, kaip pačios STT „korupcijos tyrimai“. Kurie pernelyg dažnai tampa galios žaidimais, o kartais primena primityvius konkurentų užsakymus patraukti tą ar kitą veikėją.

Taip jau sutapo, kad Ligonių kasų direktoriaus bylą fiasko ištiko kaip tik naujo STT direktoriaus tvirtinimo Seime išvakarėse. Kortos pačios ėjo į rankas opozicijai. Ką išgirdome Seime? Liberalai
ir konservatoriai nė neamtelėjo. Opozicija sėdėjo užraukusi užpakalius. „Už“ Bartkų balsavo 103. Ir tik 9 buvo „prieš“.

Nieks kits čia nekalts, mergužėle, tu pati. Tokią STT patys konservatoriai prieš dvidešimt metų ir įkūrė. Būdami valdžioje tokia patys naudojasi. Tai dabar tik melstis.

Būsim išleidę milijoną tam, kad apgintume menamus 10 000? Jokia korupcija valstybei tiek daug kartais nekainuoja, kaip pačios STT „korupcijos tyrimai“. Kurie pernelyg dažnai tampa galios žaidimais, o kartais primena primityvius konkurentų užsakymus patraukti tą ar kitą veikėją iš posto.
R. Valatka

Kai šitaip, tai Skverneliui nebereikia vaidinti, kad jis – kitoks nei Karbauskis. Ženklas: premjeras seniai nebekalba apie valstiečių skaidrumą. Jam jau ir žodžiais nebereikia tirti Karbauskio 35 000 ha žemių įsigijimo darnos. Ir rusiškų trąšų pasienyje tikrinti muitinei MP neliepė pradėti. Ir Matjošaitytė tyra kaip pagonių tikėjimas. Ir dėl „Naisių žemės“ finansavimo viskas čiki-piki.

Opozicijai nesikeliant iš kapo, valdžia sirpsta kaip putinas raudonasai. Valstiečių vadai rusiškėja ne dienom, o valandom. Nors gal tiksliau būtų sakyti – pagaliau parodo tikrąjį savo veidą.

Patikėti tuo, kad tas pats Karbauskis, kuris rengė referendumus prieš NATO ir laisvą žemės pardavimą ES piliečiams, kuris norėjo 25 metams atidėti Lietuvos stojimą į ES ir „Gazprom“ prašymu išvarė iš Lietuvos JAV kompaniją „Chevron“, kuris daugiausia pinigo užkala iš nešvarios rusiškos salietros importo, nustos būti prorusišku, galėjo nebent jaunasis Landsbergis. Ir tai tik po pirmojo Seimo rinkimų turo.

Šerk nešėręs, o vilkas vis tiek į mišką žiūri. Net jei tai ne vilkas, o tik ūkininkų avis draskantis valstiečių mišrūnas. Kai tik Skverneliui liepė pradėti pūsti pionierišką rusų trimitą, tai jam taip patiko, kad nebegali sustoti net po darbo.

Šerk nešėręs, o vilkas vis tiek į mišką žiūri. Net jeigu tai tik ūkininkų avis draskantis valstiečių mišrūnas. Kai tik Skverneliui liepė pradėti pūsti pionierišką rusų trimitą, tai jam taip patiko, kad nebegali sustoti net po darbo.
R. Valatka

Tą patį vakarą, kai Vakarų demokratijos, įskaitant Lietuvą, draugiškai išmėžė 153 Rusijos šnipus, o VSD paskelbė grėsmių ataskaitą, kurioje Rusija paminėta net 300 kartų, MP Skvernelis tradiciškai ištrimitavo kazokėlį apie kovą su teroristais draugiškai susikibus už rankų su pačiu Kremliaus teroristu ir nuodytoju Putinu.

Dryžuotas valstietis iš Seimo atitarė lumzdeliu: mums reikia mokytis iš Šiaurės Korėjos. O tada pragydo jauniausias kabineto narys. Apie tai, kas dabar bus už didžiausias valstybės problemas. Ūkio ministras Sinkevičius pateikė Seimui svarstyti įstatymo projektą, pagal kurį sekso prekės būtų pašalintos iš prekybos centrų.

Nors jos ir taip iš prekybos centrų buvo pašalintos, bet, labai norint, galima pašalinti ir antrą kartą. Globali problema krito prieš valstiečių čučhė mokymą. Itin svarbus įstatymo projektas, palyginti su tuo, kad lietuviai tik per vieną metų ketvirtį ir tik Lenkijoje palieka po 100 mln. eurų.

Sargių paskelbimą receptiniais vaistais turbūt paliko kitiems metams. Kaip ne kaip, o rinkimų metai.

Šįmet murkdyti Lietuvą absurde priemonių ir taip per akis. Yra 29-asis abortų draudimas a la Jedinskij Krymnaš, Kubiliaus senų laikų padavimų tyrimas, viską galinčios ištirti Širinskienės groteskai ir nesuvaidinta kitų Seimo valstiečių kvailybė bei chamiškumas. Kurie tik iš pažiūros atrodo neriboti ir neribojami.

Lėlių teatre lėlės nei pačios kalba, nei rankeles kilnoja. Lėlių teatre svarbiausia figūra buvo ir bus lėlininkas. Jei manot, kad lėlininkai yra Karbauskis su Skverneliu, manykit iš naujo.