Kodėl?

Pirma. Už tai, kad nesako tiesos krepšinio sirgaliams ir miesto tarybos politikams. Krepšinio klubas „Lietuvos rytas“ spalio 11 d. išplatino spaudos pranešimą, kad koncernas „MG Baltic“ tapo „Lietuvos ryto“ klubo rėmėju ir „naujos iniciatyvos partneriu“.


Čia kalbama apie naują sutartį ar susitarimą, kuri pasirašyta tarp klubo arba klubo direktoriui priklausančių viešųjų ryšių įmonių.

Antroji sutartis su „nauja iniciatyva“ atsirado po vicemero Lino Kvedaravičiaus ir klubo prezidento Antano Guogos susitikimo su krepšinio veteranais 2017 m. rugpjūčio 25 d.

Tik klubo prezidentas Antanas Guoga sapne nesapnavo, kad vicemeras L. Kvedaravičius, taip pat būdamas krepšinio veteranu ir faktiniu Vilniaus miesto savivaldybės atstovu klube, rėmėju atves „MG Baltic“.

Antra. Nereikia būti piaro genijumi, kad suprastum, kad rėmimo sutartis su „MG Baltic“ iššauks didelę ne tik klubo prezidento Antano Guogos, bet ir visuomenės reakciją.

Visuomenei priminsime, kad Antanas Guoga yra vienas iš pagrindinių liudininkų „MG Baltic“ ir Liberalų sąjūdžio politinės korupcijos byloje. Kaip dabar jaustis Vilniaus miesto politikams, kurie balsuoja už paramą klubui? Ir kurie dar tą pačią spalio 11 dieną balsavo „prieš“ „Lietuvos kelio“ frakcijos siūlymą atšaukti 500 000 eurų paramą krepšinio klubui. Apie naują rėmėją „MG Baltic“ buvo pranešta iš karto po balsavimo taryboje. Įžūlu... Ar pinigai nekvepia? Ar tai sąmoningas PR planas pažeminti A. Guogą ir daryti spaudimą, kad šis pakeistų savo liudijimus Liberalų sąjūdžio korupcijos byloje? Ar tai genialus D. Gudelio planas parodyti visuomenei, kad nepaisant korupcijos bylos Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius remia ir priima iš „MG Baltic“ finansinę paramą? Ir kurią apiformina ne tik klubo direktorius, bet ir jo partijos vicemeras?

Trečia. Nepaisant įvairių nuomonių apie A. Guogą ir jo pažadus, jis bent dalį jų įgyvendina ir prisiima atsakomybę. Įžūliai atrodo vakar dienos pareiškimas: „iškviesti klubo prezidentą ant kilimėlio“.

Kas kviečia? Tie, kurie klubo dalis gavo už dyką ir kurie net gauna atlyginimus už darbą klube.

Priminsiu, A. Guoga iš savo 12 iš 20 dalių turėtų klube, 4 perleido Vilniaus miesto savivaldybei, dar 2 padovanojo Linui Kleizai. Klubo direktoriaus D. Gudelio atlyginimas klube yra 4000 eurų, t. y. beveik dvigubai didesnis nei buvusio vadovo. Dar reikėtų patikrinti arba paneigti viešumoje sklandančią informaciją, kad dalis D. Gudelio įmonių darbuotojų taip pat perkelti į klubą ir yra apmokami realiai iš miesto pinigų. Ir klubo viešaisiais ryšiais rūpinasi, suprantama, ne už dyką, taip pat D. Gudelio įmonės. Labai norėčiau, kad šią informaciją, tik dokumentais, o ne viešųjų ryšių pranešimais, klubo direktorius skubiai viešai paneigtų.

Ketvirta. Labai gaila, kad visi šie skandalai kenkia kylančiam Vilniaus krepšiniui. Todėl buvęs ilgametis „Lietuvos ryto“ dalininkas ir viceprezidentas, dabartinis klubo direktorius turi atsistatydinti. Tikrai už 4000 eurų atlyginimą galima konkurso būdu parinkti atsakingą ir profesionalų klubo direktorių.

Kad būtų lengviau apsispręsti, Vilniaus miesto tarybos nariai įregistruos sprendimo projektą, kuris įpareigos Vilniaus miesto savivaldybės atstovus klube būtent taip ir balsuoti. Mero ir vicemero užtarimo nebeužteks…

Matyt, teks viską pradėti iš naujo ir su tikru viešumu, o ne supakuotu į „viešųjų ryšių“ nešvarią paklodę.