Labiausiai suinteresuoti platinti tokius vaizdinius, žinoma, yra išmesti iš koalicijos konservatoriai. Nerimas dėl grėsmės iš Rytų ir Kremliaus įtakos agentų veikimo Lietuvoje visuomet padėdavo šiai partijai sutelkti savo šalininkus, tačiau liberalams buvo pavykę įveikti šį patriotizmo monopolį dar 2014 m., kai Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius ir R. Šimašius su keletu bendražygių įstojo į Šaulių sąjungą. Net ir tie, kas anuomet nevadino šio veiksmo viešųjų ryšių akcija, dabar sunkiai pajėgia įsivaizduoti Vilniaus valdančiojoje koalicijoje, pavyzdžiui „Valdemaro Tomaševskio bloko“ atstovę, buvusią „Pirmojo Baltijos kanalo“ žurnalistę Romualdą Poševeckają, kuri, kaip skelbė DELFI, „galimai iki šiol palaiko glaudžius santykius su Kremliaus propagandą transliuojančiu kanalu“.

„Tai kas dabar? Lietuvos lenkų rinkimų akcija? Už liberalus balsavo labai daug mano tautiečių, kurie nepalaiko LLRA, nes tikėjo, kad su LLRA tai jau liberalai niekada neprasidės. Mes kaip idiotai tikėjome. Aš neturiu žodžių. Tiesiog nustojau pasitikėti šitais politikais galutinai. Esu šokiruota“, – rašė feisbuke Vilnijos lenkė Renata Underis.

Nes tomaševskininkai, nors ir laimi visus rinkimus lenkiškoje Rytų Lietuvos dalyje, bet tikrai neatstovauja visų jos gyventojų pažiūrų. Randasi vis daugiau išsilavinusių ir integruotis į Lietuvos viešąjį gyvenimą, o ne kurti getą siekiančių, Kremliaus propaganda netikinčių Vilnijos žmonių. R. Šimašiaus požiūris į daugiakalbių gatvių lentelių ir lotyniškos abėcėlės raidžių dokumentuose rašymą jiems suteikė viltį, kad būtent Liberalų sąjūdis gali tapti ta politine jėga, per kurią Vilniaus krašto žmonės išvaduos iš LLRA įtakos.

Vien viešas paminėjimas, kad liberalai gali tartis dėl koalicijos su asmenimis, minimais VSD pažymose kaip veikiančiais Kremliaus naudai, yra visiška politinė katastrofa, sunaikinanti bet kokią Liberalų sąjūdžio politinę ateitį. Vienintelis tokio veiksmo paaiškinimas gali būti, kad R. Šimašius ir jo aplinka jau supranta, kad jokios ateities ir taip nėra. Jie dirba paskutinę kadenciją, o iki kitų savivaldos rinkimų viešas politinės korupcijos bylos nagrinėjimas visiškai sunaikins tai, kas liko iš rinkėjų pasitikėjimo. Tuomet jau ne tik nuosava, bet ir koalicijos partnerių reputacija visiškai niekam nerūpi, o iš politikos lieka tik ūkio tvarkymo reikalai.

Ar nesupratote, ką reiškia Mykolo Majausko žinutė apie medicinines kanapes? Konservatoriai ateina ir susirenka liberalų rinkėjus jų pačių kieme. Pranešimas apie galimą Liberalų sąjūdžio koaliciją su „Valdemaro Tomaševskio bloku“ – tik dar vienas žingsnis ta pačia kryptimi, fone grojant STT orkestro laidotuvių maršui.
R. Sadauskas-Kvietkevičius
„Jei tokia koalicija būtų daroma Seime, nacionaliniu lygiu, tai turbūt vienintelis dalykas, dėl ko paprastai sutaria abi šios partijos, tai nebent w, q ir x raidžių klausimas ir žmogaus teisių klausimai kalbant apie tautines mažumas. Visais kitais atvejais daug kas labai skiriasi. Mieste, klausimų ratas yra truputį kitas ir tai leidžia manyti, kad bendradarbiavimas gali būti sėkmingas“, – sakė R. Šimašius LRT „Dėmesio centre“.

Prie tokios koalicijos sugebėtų prisiderinti Gintauto Palucko socialdemokratai, sparčiai progresuojantys šrioderizacijos kryptimi. Po LSDP pirmininko pasisakymo, kad jis nepritaria Seime gimusiai idėjai atnaujinti 2012-aisiais parlamentinių partijų pasirašytą susitarimą, kuriuo nuspręsta pasiekti 2 proc. BVP gynybai iki 2020-ųjų, rasti bendrą kalbą su „Valdemaro Tomaševskio bloku“ neturėtų būti labai sudėtinga.

O kur dar LSDP garbės pirmininko, eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio pasisakymai apie Astravo AE ir būtinybę gerinti santykius su Rytų kaimynais. „Sputnik“ galės tapti išskirtiniu Vilniaus savivaldybės tarybos posėdžių transliuotoju.

Liberalų sąjūdžio politinė kova už išlikimą jau pralaimėta, bet R. Šimašiui dar norisi užbaigti sostinėje pradėtus darbus, kad miesto istorijoje nebūtų minimas vien kaip Artūro Zuoko avialinijų uždarinėtojas.

Ar nesupratote, ką reiškia Mykolo Majausko žinutė apie medicinines kanapes? Konservatoriai ateina ir susirenka liberalų rinkėjus jų pačių kieme. Pranešimas apie galimą Liberalų sąjūdžio koaliciją su „Valdemaro Tomaševskio bloku“ – tik dar vienas žingsnis ta pačia kryptimi, fone grojant STT orkestro laidotuvių maršui.