Dar daugiau, atrodo, kad kalnas, šiuo atveju Gedimino, taps neveiklumo paminklu sostinės galvai ir liberalų lyderiui.

Nors pernai po aštrios žiniasklaidos ir visuomenės kritikos, prasidėjus jau labai pastebimam šio istorinio piliakalnio irimui, rodos, susizgribta kažką daryti.

Įvairiausios žinybos vertė kaltę viena kitai, o Vilniaus savivaldybė su meru priešakyje bandė aiškinti, kad ji čia niekuo dėta. Pagaliau buvo pažadėta, jog Gedimino kalnas bus pradėtas tvarkyti šių metų gegužę.

Ir ką gi? Praėjo daugiau nei pusmetis, prasidėjo ir birželis, paaiškėja, kad niekas nė neketina jokių darbų pradėti...

Be to, panašu, kad ir nelabai gali, nes projektavimo darbai užstrigę, o viešieji pirkimai, reikalingi rekonstrukcijai, anot Viešųjų pirkimų tarnybos vadovės Dianos Vilytės, taip pat nė nepradėti.

Aišku, miesto galvai R. Šimašiui tai nė motais. Merija už tai, anot jo pareiškimų ir pasisakymų, niekaip neatsakinga. Na, gal šiek tiek nepatogu ir tiek, vis tik retkarčiais tenka pro šalį pravažiuoti.

Yra direkcijos, komisijos, tarnybos ir panašiai. Tegul jos dar ilgai aiškinasi tarpusavio santykius, atsakomybės lygį, o Vilniaus meras bus nuošaly, stebės procesus, gal net piktinsis, jis čia „ne prie ko". Kodėl? Nes čia greitu laiku atidarymo juostelės neperkirpsi, į socialinius tinklus džiaugsmingos nuotraukos prie rekonstruoto Gedimino kalno neįdėsi. Kam dar imtis kokios nors atsakomybės ar juolab iniciatyvos?

Įdomu, ar koks nors mažiausio, pavyzdžiui, Vokietijos miestelio meras išdrįstų savo bendruomenei pasakyti, kad jis už pagrindinį savo miesto simbolį yra neatsakingas?

Nereikia net Vokietijos. Paimkim Kauną, Mažeikius ar Birštoną - labai sunkiai įsivaizduoju, kad jų ir kitų šalies miestų merai panašiu atveju mėgintų nusišalint nuo atsakomybės.

Atrodo, o laikas bėga, kad Vilniaus merija nesugebės pastatyti net ir kokio nors paminklo Nepriklausomybės 100-ečiui, pavyzdžiui Lukiškių aikštėje, nes šiuo klausimu visiška painiava. O svarbiausia, jokios savivaldybės iniciatyvos ar pozicijos. Ką jau kalbėti apie lyderystę.

Užtat jie tikrai, liberalų vadovaujami, pastatys sau neveiklumo paminklą - dar labiau apgriuvusį Gedimino kalną su pasvirusia pilimi. Simboliška - dar ir Valstybės jubiliejaus proga.