Prieš savaitę VRK drausti šią reklamą „palaiminimą“ gavo iš Lietuvos radijo ir televizijos komisijos. Darbo partija VRK siekį uždrausti reklamą, kuri pasisako prieš priverstinį pabėgėlių perkėlimą į Lietuvą, vertina kaip kišimąsi į rinkimus ir bandymą cenzūruoti politinę nuomonę.

Gerb. VRK pirmininke Zenonai Vaigauskai, nustokite politikuoti ir baikite Lietuvoje prieš pat rinkimus įvedinėti cenzūrą. Žmonės turi teisę girdėti visas politines nuomones. Darbo partija seniai ir vienintelė Lietuvoje priėmė sprendimą priešintis priverstiniam pabėgėlių perkėlimui į Lietuvą. Reklamoje Lietuvos žmonės savo žodžiais pasakoja, kodėl jiems neramu dėl pabėgėlių perkėlimo – kodėl pats sau suteikėte teisę drausti tai pamatyti kitiems žmonėms?

Reklama tikrai neskatina neapykantos, niekas neagituoja imtis smurto ar kitų veiksmų, kuriuos matėme Vokietijoje, Vengrijoje ir kitur. Priešingai – tai pasisakymas prieš priverstinį pabėgėlių perkėlimą į Lietuvą, kurį prievarta bando „stumti“ ES. Ir nepasitenkinimas šia sistema kyla ne tik Lietuvoje: štai ir Vengrijoje savaitgalį vyko referendumas dėl priverstinių kvotų. Nors jis laikomas nepavykusiu (nes jame dalyvavo 45 proc. rinkėjų), vis dėlto net 95 proc. pasisakė prieš priverstines kvotas. Gal surenkime tokį pat referendumą Lietuvoje? Ar žmonių nuomonė mūsų valstybėje jau nieko nebereiškia?

Pati Vengrija ir kitos ES valstybės jau ir anksčiau oficialiai išsakė savo nuomonę, kad priverstinis pabėgėlių perkėlimas yra kenksmingas jų šalims ir pačiai ES, tačiau Briuselio biurokratai to girdėti nenori. Kaip nenori ir VRK.

Darbo partija ir toliau pasisako prieš priverstinį pabėgėlių perkėlimą į Lietuvą. Būtina ieškoti kitų sprendimo būdų ir keisti požiūrį į pabėgėlių krizę. O tie, kurie bando įsiteikti Briuseliui sutikdami su bet kuo, ką šis pasakys – tai jų sąžinės reikalas. Bet tebūnie. Tegu ir jie išsako savo poziciją – normalioje demokratinėje valstybėje sveika ir naudinga turėti daugiau nei vieną nuomonę.

Reklamos tikrai neatšauksime, nes manome, kad žmonės turi teisę girdėti ir matyti mūsų poziciją, kuri, pasikartosiu, yra griežta priverstinėms pabėgėlių kvotoms.

Darbo partijos reklamas galite rasti čia.