Todėl Seimo liberalai balsuos ir kovos dėl to, kad:

1. Darbo kodekse liktų nuostatos, įtvirtinančios šiuolaikiškus, lanksčius darbo santykius, kurie duotų naudos ir darbuotojams, ir darbdaviams. Taip, Seime priimta nauja įstatymo redakcija toli gražu netobula – ją reikia tvarkyti ir tas, manau, bus padaryta.

Tačiau vien dėl taisytinų dalykų būtų klaida atmesti viską, kas bent kiek orientuota į pažangą. Lietuvai būtų didžiulė klaida grįžti prie realybėje negaliojančio ir sovietmetį menančio Darbo kodekso, nes šiuo požiūriu mus jau smarkiai lenkia net artimiausi kaimynai. Latvių ir estų gyvenimo kokybė auga greičiau.

Todėl liberalai balsuos „prieš“ Prezidentės veto. Lietuva negali likti orientuota į minimumą ar kokią nors atgyveną, nes to nereikia niekam. Valstybė negali likti tuščias laukas – be darbo vietų, be savo žmonių, be fabrikų, technologijų centrų ir tarptautinių kompanijų.

Šiuolaikiški darbo santykiai šiandien yra ne galimybė, o būtinybė, kad Lietuvoje augtų atlyginimai, kad visiems užtektų darbo ir šalyje norėtųsi gyventi.

2. Liberalai kovos, kad visos šeimos, norinčios susilaukti vaikų, įskaitant ir pagalbinio apvaisinimo būdu, galėtų pasinaudoti naujausiais medicinos pasiekimais ir specialistų pagalba.

Reikia pripažinti: birželį Seimas priėmė smarkiai per konservatyvų Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, ir dėl to būtent liberalai iškart kreipėsi į šalies Prezidentę, kad įstatymo nuostatos būtų grąžintos svarstyti iš naujo. Seime patvirtinta pagalbinio apvaisinimo tvarka visiškai neatitinka vaikų susilaukti norinčių šeimų interesų. Tam tikra prasme įstatymas virto pasityčiojimu iš moterų ir jų teisių.

Gerai, kad Seimas turės galimybę persvarstyti ir įsiklausyti į sveiko proto balsą. Liberalai palaikys Prezidentės „veto“ ir balsuos už tai, kad būtų įtvirtintos šeimoms naudingos apvaisinimo sąlygos.

Lietuvoje vaikų susilaukti negali apie 50 tūkst. šeimų. Bemaž tūkstančiu daugiau vaikų Lietuvoje gims kasmet, jei Seimas priims šiuolaikišką Pagalbinio apvaisinimo įstatymą. Šioje vietoje nematau kito pasirinkimo, liberalai buvo ir bus šeimų pusėje.

3. Auksinius šaukštus, šakutes ir samčius už mokesčių mokėtojų pinigus perkantys valstybės tarnautojai turi būti nedelsiant atleidžiami iš darbo. Be papildomų klausimų ir paaiškinimų.

Jei krašto apsaugos sistemoje dėl nusižengimų vienam ar kitam darbuotojui buvo trečdaliu sumažintas atlyginimas ar jis buvo perkeltas į kitas pareigas – tai nėra adekvati bausmė už valstybės, mokesčių mokėtojų pinigų švaistymą.

Tam liberalai parengė Valstybės tarnybos įstatymo pataisas, kurios įtvirtina, kad valstybės tarnautoją būtų galima atleisti iš darbo, kai nustatomas reikšmingas Viešųjų pirkimų įstatymo ir kitų su juo susijusių teisės aktų pažeidimas, nustatytas Viešųjų pirkimų tarnybos. Turime išmokti pamoką ir įtvirtinti nulinę toleranciją tiems, kas patyliukais po stalu priiminėja sprendimus, nes žino, kad už tai praktiškai niekas negresia.

Tikiu, kad dar iki Seimo rinkimų visus 3 išvardintus tikslus turime ir galime įgyvendinti.